ΑρχικήinetElon Musk: Απειλεί να μηνύσει την Anti-Defamation League για τα χαμένα έσοδα...

Elon Musk: Απειλεί να μηνύσει την Anti-Defamation League για τα χαμένα έσοδα του X

Elon Musk

Ο Elon Musk απείλησε να μηνύσει την Anti-Defamation League αφού κατηγόρησε την ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων που διεξάγει εκστρατείες κατά του αντισημιτισμού και του φανατισμού ότι προσπαθεί να “σκοτώσει” την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του.

Δείτε επίσης: Το X (πρώην Twitter) επιτρέπει σε κάποιους χρήστες να κρύβουν τα likes τους

Ο ιδιοκτήτης του X, πρώην γνωστού ως Twitter, δήλωσε ότι η ADL προσπαθεί να κλείσει την εταιρεία του “κατηγορώντας την και εμένα ψευδώς ότι είμαστε αντισημίτες”.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο X, ο Musk δήλωσε ότι οι διαφημιστικές πωλήσεις για την επιχείρηση μειώθηκαν κατά 60% και “με βάση όσα έχουμε ακούσει από τους διαφημιζόμενους, η ADL φαίνεται να ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας των εσόδων μας”.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ανέφερε επίσης ότι θα μηνύσει την ομάδα για δυσφήμιση, γράφοντας στο X ότι “φαίνεται ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταθέσουμε μήνυση για δυσφήμιση εναντίον της Anti-Defamation League … ω η ειρωνεία!”.

Ο Musk μήνυσε πρόσφατα μια άλλη ομάδα κατά της ρητορικής του μίσους, το Center for Countering Digital Hate, σε μια αγωγή που την κατηγορεί ότι ζημίωσε τη σχέση της X με τους διαφημιστές. Το CCDH δήλωσε ότι θα πολεμήσει τη μήνυση και θα συνεχίσει να κρατά “το Twitter υπό πίεση”.

Στις αναρτήσεις του την Τρίτη, ο Musk πρόσθεσε ότι για να είναι “εξαιρετικά σαφής” ήταν υπέρ της ελευθερίας του λόγου “αλλά κατά του αντισημιτισμού κάθε είδους”.

Πρόταση: Elon Musk για Twitter – X: “Μπορεί και να αποτύχουμε, όπως έχουν προβλέψει πολλοί”

Η ADL περιγράφει τον εαυτό της ως την κορυφαία οργάνωση κατά του μίσους στον κόσμο και λέει ότι η αποστολή της είναι “να σταματήσει τη δυσφήμιση του εβραϊκού λαού και να εξασφαλίσει δικαιοσύνη και δίκαιη μεταχείριση για όλους”.

Σύμφωνα με την ομάδα, οι αντισημιτικές αναρτήσεις στο X αυξήθηκαν απότομα αφότου ο Musk αγόρασε τον ιστότοπο τον Οκτώβριο του 2022 και η πλατφόρμα επανέφερε στη συνέχεια εξτρεμιστές και θεωρητικούς συνωμοσίας, ενώ επέτρεψε την παρενόχληση πρώην μελών του διαλυμένου πλέον συμβουλίου εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Η Linda Yaccarino, διευθύνουσα σύμβουλος της X, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η πλατφόρμα έχει γίνει πιο ασφαλής υπό την ιδιοκτησία του Musk. “Σύμφωνα με όλες τις αντικειμενικές μετρήσεις, η X είναι μια πολύ πιο υγιής και ασφαλής πλατφόρμα από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο”, δήλωσε.

Ο Yaccarino, ένα ιδιαίτερα σεβαστό στέλεχος τηλεοπτικών διαφημίσεων, διορίστηκε τον Μάιο με προτεραιότητα την αποκατάσταση των σχέσεων με τους διαφημιζόμενους. Το 2021, η διαφήμιση αντιπροσώπευε το 90% των εσόδων της X, αλλά αυτή η ροή εσόδων έχει πληγεί από τις εταιρείες που σταμάτησαν τις διαφημιστικές δαπάνες λόγω αμφιβολιών για την ηγεσία του Musk.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Audi και ο φαρμακευτικός όμιλος Pfizer ήταν μεταξύ των εμπορικών σημάτων που έχουν μποϊκοτάρει το X εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη στάση της πλατφόρμας όσον αφορά το περιεχόμενο. Το X επανέφερε σε ισχύ χρήστες που είχαν απαγορευτεί προηγουμένως, όπως ο μυσογύνης influencer Andrew Tate, και επίσης τα θαλάσσωσε κατά την επανεκκίνηση του συνδρομητικού του προϊόντος, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια πληθώρα ψεύτικων λογαριασμών.

Διαβάστε επίσης: Ο Donald Trump επιστρέφει στο Twitter (X) μετά από δύο χρόνια

πηγή πληροφοριών:theguardian.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS