ΑρχικήinetZoom: Εντάσσεται στα AI Chatbots Bandwagon

Zoom: Εντάσσεται στα AI Chatbots Bandwagon

Η Zoom ανακοίνωσε ότι σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν με το AI Companion της για να βοηθηθούν στην αναζήτηση εγγράφων, την προετοιμασία για συναντήσεις και την ολοκλήρωση tasks γραφείου.

Zoom AI Chatbots

Λιγότερο από ένα μήνα μετά από τη δημόσια αντίδραση σχετικά με τον τρόπο εκπαίδευσης των εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης, η Zoom ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο να προχωρήσει με ένα chatbot τύπου ChatGPT για να ενσωματώσει στις βιντεοσυνομιλίες και τις συνοδευτικές συνομιλίες της. Η Zoom πιστεύει ότι το ενισχυμένο εργαλείο AI Companion μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα για τους χρήστες της, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να υπάρξουν ανησυχίες σχετικά με τον τύπο των δεδομένων που εκπαιδεύεται η τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε ακόμα: Η Baidu εγκαινιάζει ένα πλήθος εφαρμογών AI

Σύμφωνα με ένα άρθρο της Zoom, ο AI Companion της Zoom αντιπροσωπεύει ουσιαστικά μια ανανέωση και επέκταση του ZoomIQ, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνοψίζουν νήματα συνομιλίας και δημιουργεί αυτόματες απαντήσεις σε γραπτές ερωτήσεις στη συνομιλία. Τον επόμενο χρόνο, η Zoom ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν με το AI Companion και να ζητούν βοήθεια για tasks γραφείου, από την προετοιμασία για μια συνάντηση έως την ανάκτηση συνοπτικών περιλήψεων προηγούμενων συνεδριάσεων και την αναζήτηση συγκεκριμένων εγγράφων. Στο Zoom, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με AI Companion κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για να υποβάλουν αιτήματα υποστήριξης ή να αναζητήσουν απαντήσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν σε real-time. Ουσιαστικά, η Zoom επιθυμεί το Companion της να λειτουργεί ως ένας εικονικός βοηθός.

Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά της συνομιλίας δεν θα κυκλοφορήσουν πριν από την άνοιξη του 2024, σύμφωνα με ένα άρθρο της εταιρείας.

Η Smita Hashim, Chief Product Officer, δήλωσε ότι “Με την τεχνητή νοημοσύνη να ενισχύει τις δυνατότητές σας στο Zoom, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο, να βελτιώσετε την ποιότητα της εργασίας σας και να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους συναδέλφους σας οποιαδήποτε στιγμή και αν εργάζεστε. Αξιοποιήστε τις οδηγίες που παρέχονται για να σας καθοδηγήσουν να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, όπως η δημιουργία μιας εξαιρετικής παρουσίασης.”

Δείτε ακόμα: Zoom: Αλλάζει την πολιτική εκπαίδευσης AI σε δεδομένα πελατών

Η Zoom αναφέρει ότι η προσέγγισή της στην τεχνητή νοημοσύνη βασίζεται τόσο στο δικό της προηγμένο μεγάλου μεγέθους γλωσσικό μοντέλο, σε συνδυασμό με το Llama 2 της Meta, το OpenAI και το Anthropic. Αυτή η “federated approach to AI”, σύμφωνα με τη Zoom, θα επιτρέψει στο AI Companion να ενσωματώνει γρήγορα νέες εξελίξεις από πολλές διαφορετικές πηγές.

Τα εργαλεία chatbot αποτελούν μόνο ένα από τα πολλά τεχνολογικά εφόδια της τεχνητής νοημοσύνης που η Zoom εισάγει, για να ενισχύσει την παραγωγικότητα των χρηστών της πλατφόρμας τους ττους επόμενους μήνες. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι το AI Companion, που είναι ήδη διαθέσιμο για τους επί πληρωμή συνδρομητές του Zoom, θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν μια επισκόπηση από μια συνάντηση και να κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν. Αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση, η Zoom υπόσχεται ότι το AI Companion θα μεταγράφει αυτόματα τη συνεδρία, διαιρώντας τη σε “smart chapters”, επισημαίνοντας τις σημαντικές πληροφορίες.

Δείτε ακόμα: Το Ντουμπάι λανσάρει σύστημα διέλευσης πεζών που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη

Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, η Zoom ανακοίνωσε την πρόθεση του να προσφέρει μια νέα λειτουργία. Σύμφωνα με αυτήν, το AI Companion θα μπορεί να υποστηρίξει τη δημιουργία απαντήσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, θα δίνεται έμφαση στον κατάλληλο τόνο και το μήκος των απαντήσεων. Παράλληλα αναφέρεται, ότι η Zoom θα μπορεί να αποθηκεύει χαμένες συνομιλίες, επιτρέποντάς σας να έχετε μια πιο ευρεία εικόνα. Στα μέσα του φθινοπώρου το AI Companion της Zoom θα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει αυτόματα τις προθέσεις των συναντήσεων μέσω των μηνυμάτων στη συνομιλία.

Zoom AI Chatbots

Μελλοντικά, η Zoom αναφέρει, ότι οι χρήστες της θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με το AI για να λαμβάνουν σχόλια, σχετικά με το πώς να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στις παρουσιάσεις και να παρακολουθούν το χρόνο ομιλίας έναντι του χρόνου ακρόασης κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης.

Πηγή: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS