ΑρχικήinetΤώρα και το Βέλγιο κάνει έρευνα για την ακτινοβολία του iPhone 12

Τώρα και το Βέλγιο κάνει έρευνα για την ακτινοβολία του iPhone 12

Μετά τη Γαλλία, φαίνεται ότι και το Βέλγιο και άλλες χώρες ξεκινούν έρευνα για το iPhone 12 και την ακτινοβολία που παράγει.

iPhone 12 ακτινοβολία

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του iPhone 15, προέκυψε ένα σκάνδαλο γύρω από το iPhone 12. Οι ρυθμιστικές αρχές της Γαλλίας απαγόρευσαν τις πωλήσεις του iPhone 12, καθώς υποστήριξαν ότι η ακτινοβολία του τηλεφώνου υπερέβη τα νόμιμα όρια.

Η Apple απέρριψε τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι η συσκευή συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς που διέπουν την ακτινοβολία. Ωστόσο, φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες με αποτέλεσμα να ξεκινούν σχετικές έρευνες και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με αναφορές, το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει επίσης τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία, που σχετίζονται με το iPhone 12.

Δείτε επίσης: iPhone 15 Review: Ανακοινώθηκε το νέο smartphone της Apple

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε: “Έφτασα γρήγορα στην IBPT-BIPT (ρυθμιστή) για να ζητήσω μια ανάλυση σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο του προϊόντος“. Επίσης, πρόσθεσε ότι η ρυθμιστική αρχή θα ελέγξει όλα τα smartphone της Apple, καθώς και τις συσκευές που κατασκευάζονται από άλλες εταιρείες. Αυτό, όμως, θα γίνει μεταγενέστερα.

Δείτε επίσης: Τα Assassin’s Creed Mirage, Death Stranding και Resident Evil Village έρχονται στο iPhone 15 Pro

Το iPhone 12 κυκλοφόρησε το 2020. Η αλήθεια είναι ότι για να κυκλοφορήσει εξαρχής η Apple ένα τηλέφωνο, πρέπει να συμμορφωθεί με τα πρότυπα ακτινοβολίας. Ωστόσο, η απαγόρευση της Γαλλίας άνοιξε την πόρτα σε ένα κύμα απαγορεύσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι ρυθμιστικές αρχές στη Γερμανία φέρονται επίσης να ερευνούν, ενώ και μια ομάδα καταναλωτών στην Ισπανία κάνει εκστρατεία για την απαγόρευση της πώλησης της συσκευής στη χώρα.

iPhone Βέλγιο Γαλλία
Τώρα και το Βέλγιο κάνει έρευνα για την ακτινοβολία του iPhone 12

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι η Apple αποσύρει από μόνη της τα iPhone 12. Με την ανακοίνωση του νέου iPhone 15, τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς κινήθηκαν προς τα κάτω σε τιμή και κάποια αποσύρθηκαν.

Δείτε επίσης: Pegasus spyware: Η CISA προειδοποιεί για ασφάλεια των iPhones

Η ακτινοβολία των smartphones αποτελεί ένα θέμα που έχει προκαλέσει διάφορες συζητήσεις και ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα smartphones εκπέμπουν ακτινοβολία, αλλά ταυτόχρονα πολλές επιστημονικές έρευνες διαφωνούν σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις αυτής της ακτινοβολίας στην ανθρώπινη υγεία. Παρά την αβεβαιότητα, οι κατασκευαστές smartphones, όπως η Apple, υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους καθορισμένους διεθνείς κανονισμούς για την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα προϊόντα τους.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS