ΑρχικήinetiPhone 15: Μπορεί τελικά να το βλάψει ένα καλώδιο Android USB-C

iPhone 15: Μπορεί τελικά να το βλάψει ένα καλώδιο Android USB-C

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, ορισμένοι τρίτοι προμηθευτές της Apple στην Κίνα κατέθεσαν μια εξαιρετικά ανόητη δήλωση, ισχυριζόμενοι ότι η χρήση καλωδίων USB-C για Android θα προκαλέσει βλάβη στο iPhone 15 σας. Στην πραγματικότητα, ο ισχυρισμός είναι αναληθής και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Δείτε επίσης: iPhone 15 Pro: 5 λάθη που πρέπει να διορθωθούν στο “Action Button”

iPhone 15

Όταν κυκλοφόρησε το iPhone 15, ένας πωλητής στο Foshan της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, συμβούλευσε τους πελάτες σχετικά με τη χρήση “καλωδίων Android USB-C” με το iPhone 15. Όπως ανέφερε, το ένα αμφίδρομο καλώδιο έχει εννέα ακίδες σε μία πλευρά, ενώ το άλλο καλώδιο έχει έντεκα ακίδες. Τα καταστήματα πρότειναν ότι η ανισότητα στον αριθμό των ακίδων ανά πλευρά θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο iPhone. Αυτή η δήλωση είναι, φυσικά, εντελώς λανθασμένη.

Αυτή η πολύ κακή συμβουλή, διαδόθηκε γρήγορα μέσω των κοινωνικών μέσων και κυκλοφόρησε ότι προήλθε από την ίδια την Apple, με το συνηθισμένο τρόπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και έπειτα, δημοσιεύθηκε από την Gizchina.

Η αλήθεια του θέματος είναι προφανής και διαυγής. Υπάρχουν δύο διαθέσιμα καλώδια που και τα δύο πληρούν τις προδιαγραφές. Είναι αδύνατον να προκαλέσετε ζημιά στο iPhone σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB-C “Android”, όπως είναι επίσης αδύνατον να προκαλέσετε ζημιά σε ένα τηλέφωνο Android χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο της Apple. Ένα καλώδιο USB-C δεν είναι απλά ένα τυχαίο κομμάτι χάλκινου καλωδίου. Δεν είναι ίδιο με το καλώδιο που συνδέετε το φως στην πρίζα του τοίχου.

Δείτε ακόμα: iPhone 15: Εντοπίζει τους φίλους σας έως 60 μέτρα μέσω Find My [Βίντεο]
Android USB-C

Συνολικά, υπάρχουν 24 ακίδες στα καλώδια USB-C, με 12 ανά πλευρά της εσωτερικής γλώσσας μέσα στη θύρα, οι οποίες ενώνονται με το εσωτερικό άκρο του καλωδίου για να διευκολύνουν την αμφίδρομη λειτουργία. Τα καλώδια χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τη μεταφορά δεδομένων και ενέργειας, αλλά αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος της διαδικασίας για τη ρύθμιση των δεδομένων, τη φόρτιση και την εναλλακτική λειτουργία μεταξύ ενός κεντρικού υπολογιστή και ενός πελάτη ή μιας πηγής ενέργειας.

Η σχεδίαση του USB-C θα αποτρέψει την πιθανή ζημιά σε μια συσκευή κατά τη διαδικασία της σύνδεσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύνδεσης, το καλώδιο μεταφέρει την απαιτούμενη ισχύ προς τα εμπρός και προς τα πίσω, προσδιορίζοντας την κατανομή της ισχύος και τον κατάλληλο συνδυασμό της τάσης και των ενισχυτών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τη συσκευή φόρτισης προς τη συσκευή που χρειάζεται το ρεύμα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ένωσης, αν η διαδικασία δεν παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την απαιτούμενη ισχύ, τότε η μεταφορά ισχύος δεν θα πραγματοποιηθεί.

Υπάρχουν ωστόσο μερικά προβλήματα με τη θύρα USB-C, με το πιο σημαντικό να είναι η δυσκολία κατανόησης των δυνατοτήτων του καλωδίου.

Δείτε επίσης: iPhone 15: Ουρές στα Apple Stores για τα πρώτα μοντέλα

Συνοψίζοντας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο “Android” χωρίς ανησυχία. Δεν θα προκαλέσει ζημιά στο iPhone σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS