ΑρχικήUpdatesΤο Android 14 φέρνει πληθώρα νέων επιλογών

Το Android 14 φέρνει πληθώρα νέων επιλογών

Η Google παρουσίασε σήμερα το Android 14 στην εκδήλωση Made By Google στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία αποκάλυψε, ότι το Android 14 φέρνει μαζί του νέες επιλογές προσαρμογής, δυνατότητες προσβασιμότητας και πολλά άλλα.

Android 14

Η αναβάθμιση του Android 14 θα γίνεται διαθέσιμη σήμερα για τις συσκευές Pixel και αργότερα φέτος για τις συσκευές Samsung Galaxy, iQOO, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, Vivo και Xiaomi.

Η εταιρεία παρουσιάζει νέους τρόπους για να προσαρμόσετε τη συσκευή σας σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Το ενημερωμένο εργαλείο προσαρμογής του Android 14 έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την αλλαγή ταπετσαριών και τη γρήγορη πραγματοποίηση αλλαγών σε αυτά που θέλετε να δείτε με μια ματιά. Με τη νέα ενημέρωση λογισμικού, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν προσαρμοσμένες συντομεύσεις οθόνης κλειδώματος, όπως έναν αναγνώστη QR ή την εφαρμογή Google Home, για να έχουν πρόσβαση με ένα πάτημα στις αγαπημένες τους εφαρμογές ή εργαλεία απευθείας από την οθόνη κλειδώματος.

Δείτε περισσότερα: Google Bard: Θα λάβει σύντομα το νέο feature “Memory”;

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από ένα σύνολο νέων προτύπων οθόνης κλειδώματος, περιλαμβάνοντας γραμματοσειρές, γραφικά στοιχεία, χρώματα και μορφές. Η Google αναφέρει ότι αυτά τα πρότυπα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμόζουν τις αλλαγές ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση σας. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε σε μια περιοχή με κακές καιρικές συνθήκες, η οθόνη κλειδώματος θα καταστήσει πιο εμφανές το γραφικό στοιχείο του καιρού.

Αν επιθυμείτε μια πιο ευχάριστη εμπειρία οπτικής, μπορείτε να επιλέξετε ένα μονόχρωμο θέμα που η Google υποστηρίζει πως κάνει τα απαλά χρώματα να δείχνουν κομψά στη συσκευή σας.

Τον περασμένο Μάιο, η Google ανακοίνωσε ότι εργαζόταν πάνω σε δημιουργικές ταπετσαρίες τεχνητής νοημοσύνης, που οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν, χρησιμοποιώντας προτεινόμενα μηνύματα. Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη πρώτα για τα Pixel 8 και 8 Pro. Με αυτήν τη δυνατότητα, η Google παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να επιλέγουν από προκαθορισμένες προτάσεις και να λαμβάνουν μια ταπετσαρία που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η νέα ενημέρωση του λογισμικού φέρνει βελτιώσεις στην ποιότητα των φωτογραφιών και της κάμερας. Η Google ανακοίνωσε ότι το Android 14 υποστηρίζει εικόνες υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) με Ultra HDR, επομένως βελτιώνει την προηγούμενη υποστήριξη βίντεο HDR του Android 13. Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή η νέα βελτίωση αναδεικνύει ζωντανά χρώματα στις φωτογραφίες και προβάλλει εικόνες υψηλής ευκρίνειας χωρίς να αλλοιώνεται η αρχική ποιότητα.

Η Google ανακοίνωσε ότι το Android 14 θα φέρει νέες δυνατότητες και βελτιώσεις για χρήστες με προβλήματα όρασης και ακοής. Η εταιρεία έχει βελτιώσει τον μεγεθυντικό φακό του Android 14, καθιστώντας τον πιο ευαίσθητο, με δυνατότητα μεγέθυνσης και σμίκρυνσης από 100%. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το μέγεθος του μεγεθυντικού φακού μέσω του νέου πίνακα “Ρυθμίσεις μεγεθυντικού φακού”. Στο συγκεκριμένο σημείο, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το μέγεθος της οθόνης που θέλουν να μεγεθύνεται. Αν επιθυμείτε να αποτρέψετε την απενεργοποίηση του μεγεθυντικού φακού κατά την αλλαγή μεταξύ εφαρμογών, υπάρχει μια νέα ρύθμιση με την ονομασία “Διατήρηση ενεργοποίησης κατά την εναλλαγή εφαρμογών” που μπορείτε να ενεργοποιήσετε.

Δείτε περισσότερα: Gmail Android: Υποστήριξη για αντιδράσεις emoji σε emails

Επιπλέον, μπορείτε γρήγορα να αλλάξετε το μέγεθος γραμματοσειράς στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας τη νέα δυνατότητα με τον τίτλο “Γρήγορες Ρυθμίσεις”. Αυτό βελτιώνει την αναγνωσιμότητα με μια μη γραμμική κλίμακα γραμματοσειράς που μεγενθύνει το μέγεθος της γραμματοσειράς πιο αργά όταν είναι μεγαλύτερη και πιο γρήγορα όταν είναι μικρότερη. Σύμφωνα με τη Google, αυτή η λειτουργία αποτρέπει το κείμενο που είναι ήδη αρκετά μεγάλο από το να γίνει ακόμα μεγαλύτερο και επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν χωρίς να διακόπτεται η ροή του κειμένου ή να αλλοιώνεται η διάταξη της σελίδας.

Το Android 14 φέρνει μια αποκλειστική ρύθμιση ροής για τη ρύθμιση του βαρηκοΐας, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία κατά τη σύνδεση των ακουστικών σας. Επιπλέον, παρέχεται εύκολη δυνατότητα δρομολόγησης του ήχου σε διάφορες εξόδους, μαζί με τη δυνατότητα πρόσβασης στα χειριστήρια του βαρηκοΐας μέσω συντόμευσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τις “Ειδοποιήσεις Flash” για να λαμβάνουν οπτικές ενδείξεις με φλας, όταν λαμβάνουν μια ειδοποίηση. Η Google αναφέρει, ότι οι ήχοι ειδοποιήσεων, τα κουδούνια και οι ειδοποιήσεις δεν είναι αποτελεσματικά για όλους τους χρήστες, για αυτό και προσφέρει αυτή τη νέα επιλογή ειδοποιήσεων.

Η νέα ενημέρωση φέρνει επιπλέον έλεγχο στα δεδομένα σας. Για παράδειγμα, όταν σας ζητηθεί να παράσχετε άδεια σε εφαρμογές, όπως η τοποθεσία σας, θα λάβετε ειδοποίηση όταν μια εφαρμογή μοιράζεται δεδομένα σας με τρίτους. Η Google αναφέρει, ότι στη συνέχεια μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη απόφαση σχετικά με το εάν θα θέλατε να παραχωρήσετε πρόσβαση. Επιπλέον, το Android 14 σας παροτρύνει να ορίσετε έναν έξυπνο κωδικό PIN για να ενισχύσετε την ασφάλεια της συσκευής σας. Αφού εισάγετε το σωστό PIN, δεν απαιτείται πλέον να πατήσετε “enter”, καθώς η συσκευή θα ξεκλειδώνεται αυτόματα.

Δείτε περισσότερα: Android: Κυκλοφόρησαν οι ενημερώσεις ασφαλείας Οκτωβρίου

Android 14

Το Android 14 προσφέρει επιπλέον λειτουργίες, όπως αυτόματο καδράρισμα κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων και εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου του Google Home με ένα απλό πάτημα.

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS