ΑρχικήsecurityΦλόριντα: Δικαστικές διαδικασίες αναστέλλονται μετά από κυβερνοεπίθεση

Φλόριντα: Δικαστικές διαδικασίες αναστέλλονται μετά από κυβερνοεπίθεση

Ένα δικαστήριο στη Φλόριντα αντιμετωπίζει μια κυνερνοεπίθεση που εμποδίζει τη λειτουργία του.

Δείτε επίσης: Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Φλόριντα

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, η Πρώτη Δικαστική Περιφέρεια της Φλόριντα επιβεβαίωσε ότι “ένα συμβάν ασφάλειας στο κυνερνοχώρο” προκάλεσε προβλήματα, και οδήγησε σε έρευνα που εξακολουθεί να διεξάγεται.

Αυτό το γεγονός θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία των δικαστηρίων σε Εσκάμπια, Οκαλούζα, Σάντα Ρόζα και Γουόλτον, για ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα“, δήλωσε το δικαστήριο σε μια ανακοίνωση.

Το Δικαστήριο δίνει προτεραιότητα στις ουσιαστικές δικαστικές διαδικασίες, αλλά θα ακυρώσει και θα αναδιατάξει άλλες διαδικασίες και θα παύσει σχετικές λειτουργίες για μερικές ημέρες, από τις 2 Οκτωβρίου 2023.

Οι άνθρωποι καλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τα γραφεία των δικαστών για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε θα πραγματοποιηθούν οι ακροάσεις τους. Οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίθηκαν στις αιτήσεις για σχόλια σχετικά με το αν πρόκειται για περιστατικό ransomware και καμία ομάδα δεν έχει πάρει την ευθύνη για την επίθεση.

Τα δικαστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν συνεχείς επιθέσεις από διάφορους επιτιθέμενους τον τελευταίο χρόνο. Τον Φεβρουάριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα επλήγη από μια εκστρατεία ransomware που προκάλεσε χάος σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ακόμα: Blackbaud: 49,5 εκατομμύρια δολάρια για τον επίλυση δικαστικής διαμάχης ransomware

Μία επίθεση ransomware στην πόλη του Ντάλας τον Μάιο έκλεισε όλα τα δημοτικά δικαστήρια στην πόλη για μέρες, ενώ ένα δημοτικό δικαστήριο στο Οχάιο επίσης έκλεισε μετά από μια επίθεση ransomware τον Ιανουάριο. Τα δικαστήρια σε Wisconsin, Louisiana, Ohio, Nebraska, South Carolina, Missouri, Kansas και Illinois αντιμετώπισαν όλα διαρροές δεδομένων, περιστατικά ransomware ή επιθέσεις DDoS φέτος, που περιόρισαν τις λειτουργίες τους και προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα.

κυβερνοεπίθεση

Τα δικαστήρια διαθέτουν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες, πράγμα που καθιστά ιδιαίτερα ανησυχητική την πιθανότητα διαρροής δεδομένων“, δήλωσε ο ειδικός στο ransomware της Emsisoft, Brett Callow.

Οι καθυστερήσεις στις νομικές διαδικασίες μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα προβληματικές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μετά την επίθεση αυτή, οι έμπειροι ειδικοί πληροφορικής και ασφάλειας, έχουν αρχίσει να εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα της δικαστικής αρχής έχουν επηρεαστεί. Η ανάλυση αυτή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κατανόηση της επίθεσης και την αναζήτηση λύσεων για την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Το πρώτο ζητούμενο που αντιμετωπίζουν είναι η επαναφορά της συνολικής λειτουργίας των δικαστηρίων της Φλόριντα. 

Δείτε επίσης: Ο χάκερ πίσω από το Gozi malware καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση στις ΗΠΑ

Μέτρα που πρέπει να ληφθούν 
  • Εκτεταμένοι έλεγχοι ασφαλείας: Οι ειδικοί του κλάδου πραγματοποιούν έναν περιεκτικό έλεγχο των συστημάτων για να επιβεβαιώσουν την ολοκληρωτική απομάκρυνση του κακόβουλου λογισμικού.
  • Επικαιροποίηση λογισμικού: Τα συστήματα ενημερώνονται με επιπρόσθετα εργαλεία ασφάλειας και προστασίας από τις πλέον πρόσφατες απειλές.
  • Εκπαίδευση εργαζομένων: Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν εκπαίδευση στην προληπτική συμπεριφορά για την αποφυγή παρόμοιων επιθέσεων.
Μέτρα για την πρόληψη μελλοντικών επιθέσεων 

Παράλληλα, είναι καίριο να τονιστεί η ανάγκη για την επίβλεψη, ρύθμιση και βελτίωση των τεχνολογικών διεργασιών και πρωτοκόλλων ασφάλειας στη δικαστική διαδικασία. Αυτό απαιτεί συνεχή επανεξέταση και αναδιάταξη των τρόπων με τους οποίους η δικαστική δικτύωση εχει χρησιμοποιηθεί για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της σε περιπτώσεις τέτοιου είδους επίθεσης. 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS