ΑρχικήBusinessΤεχνολογία: Οι 10 πιο συχνοί λόγοι παραίτησης των εργαζομένων

Τεχνολογία: Οι 10 πιο συχνοί λόγοι παραίτησης των εργαζομένων

Μια νέα έκθεση εξετάζει τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους οι επαγγελματίες τεχνολογίας υποβάλλουν την παραίτησή τους και αναζητούν νέους εργοδότες.

λόγοι παραίτησης

Η έκθεση της Jefferson Frank εξέτασε τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι στον κλάδο της τεχνολογίας υποβάλλουν την παραίτησή τους και αναζητούν νέους εργοδότες. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται για μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Web Services, Salesforce, Microsoft 365 και Azure.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το μισθό και κυρίως με την απουσία αυξήσεων. Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με την απουσία ευκαιριών για ανάπτυξη της καριέρας. Στην τρίτη θέση της λίστας, βρίσκεται η ανάγκη για νέες προκλήσεις. Στην τέταρτη θέση, αναφέρθηκε η έλλειψη ηγεσίας και στην πέμπτη θέση η δυσαρέσκεια σχετικά με την εργασιακή κουλτούρα που κυριαρχεί στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Οι περισσότεροι CEOs προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν πλήρως στο γραφείο

Η έκτη και η έβδομη θέση έχουν να κάνουν με την ανεπαρκή αξιοποίηση και την απουσία της δυνατότητας χρήσης πιο πρόσφατων προϊόντων. Ο όγδοος λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι στον κλάδο της τεχνολογίας θέλουν να παρατήσουν την τρέχουσα θέση τους, είναι η επιθυμία για καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Τις δύο τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η αίσθηση ότι δεν εκτιμάται η εργασία τους και οι υπερβολικές ώρες εργασίας αντίστοιχα.

Η έκθεση αυτή φαίνεται να είναι σύμφωνη με άλλες εκθέσεις που έχουν αποκαλύψει ότι το ένα τέταρτο των εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη δουλειά του φέτος. Η Jefferson Frank πιστεύει ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους παραιτούνται οι εργαζόμενοι, ώστε να βρεθεί μια λύση.

Δείτε επίσης: Η σημασία του email marketing για τις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο τομέας της τεχνολογίας χρειάζεται να αναζητήσει περισσότερα ταλέντα, ενώ παράλληλα είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι τρέχοντες εργαζόμενοι για να αντιμετωπιστεί το κενό. Οι εταιρείες πρέπει να προσφέρουν “βιώσιμες επαγγελματικές πορείες” στους τρέχοντες εργαζομένους τους.

τεχνολογία
Τεχνολογία: Οι 10 πιο συχνοί λόγοι παραίτησης των εργαζομένων

Ο CEO της Jefferson Frank, James Lloyd-Townshend, σχολίασε: “Δεν με εκπλήσσει το ότι ξεχωρίζει η μη αύξηση μισθού – μια δίκαιη αμοιβή θα είναι πάντα κρίσιμης σημασίας“.

Έρευνες δείχνουν ότι αυξήσεις στην αμοιβή μπορούν να αυξήσουν την ικανοποίηση που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τη δουλειά τους. Όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι αμείβονται δίκαια για τη δουλειά τους, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν με τον εργοδότη τους.

Δείτε επίσης: Tech εταιρείες δίνουν στον εαυτό τους το δικαίωμα χρήσης δεδομένων ανθρώπων για την εκπαίδευση AI

Όσον αφορά τους άλλους κορυφαίους λόγους, ο κ. Lloyd-Townshend ανέφερε ότι αυτοί “κατά γενικό κανόνα υπάγονται σε τρεις κατηγορίες: πρόοδος, σκοπός και εργασιακή κουλτούρα. Η αναζωογόνηση αυτών των στοιχείων θα δώσει στις επιχειρήσεις τις καλύτερες πιθανότητες να κρατήσουν τα τεχνολογικά τους ταλέντα“.

Συνεπώς, τα παραπάνω δείχνουν ότι οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να κάνουν πολλά για να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους. Πέρα από τις αυξήσεις στους μισθούς, οι ευέλικτες ώρες εργασίας, οι ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και η ευκαιρία για εξ αποστάσεως εργασία είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν την ικανοποίηση των εργαζομένων στην τεχνολογική βιομηχανία.

Πηγή: www.techradar.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS