ΑρχικήinetΤο iPhone 12 θα είναι σύντομα και πάλι νόμιμο στη Γαλλία

Το iPhone 12 θα είναι σύντομα και πάλι νόμιμο στη Γαλλία

Η νέα έκδοση του iOS 17.1 θα επαναφέρει την νομιμότητα του iPhone 12 στη Γαλλία. Αυτή η πληροφορία προέρχεται από τις τελευταίες παρατηρήσεις των προγραμματιστών για την τρίτη έκδοση του iOS 17.1 Beta.

iPhone 12 Γαλλία

Τον Σεπτέμβριο, η Γαλλία επέβαλε προσωρινή απαγόρευση στις πωλήσεις του iPhone 12, καθώς η Agence nationale des fréquences (ANFR), η ρυθμιστική αρχή της χώρας για τις εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων, ανακάλυψε ότι υπάρχει υπέρβαση του νόμιμου ορίου εκπομπών. Η υπέρβαση αυτή αφορά το SAR, το οποίο αναφέρεται στην ποσότητα ενέργειας που απορροφάται από το σώμα από ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων. Όλες οι συσκευές πρέπει να συμμορφώνονται με συγκεκριμένα όρια, τα οποία διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στις ΗΠΑ, η ρύθμιση αυτή επιτελείται από την FCC.

Διαβάστε περισσότερα: Η γαλλική υπηρεσία λέει ότι το iPhone 12 εκπέμπει υπερβολική ακτινοβολία και ζητά από την Apple να το αποσύρει

Η Apple αναφέρει ότι το iPhone 12 συμμορφώνεται με τα όρια SAR για το σώμα όταν το έχει ο χρήστης πάνω του ή όταν μεταφέρεται, καθώς διαθέτει ανίχνευση στο σώμα και προσαρμόζει την ισχύ μετάδοσης αναλόγως. Ωστόσο, το ANFR δεν δοκιμάζει τις συσκευές σε αυτή την περίπτωση. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμής που χρησιμοποιείται από το ANFR απαιτεί από τις συσκευές να πληρούν τα όρια SAR για το σώμα, ακόμα και όταν η συσκευή δοκιμάζεται εκτός σώματος σε στατική επιφάνεια.

Ωστόσο, το iPhone 12 αποσύρθηκε από την αγορά της Γαλλίας, καθώς η Apple είχε ήδη προγραμματίσει να σταματήσει την πώλησή του. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρακολουθούσαν την εξέλιξη με ενδιαφέρον. Τον Σεπτέμβριο, η Apple δήλωσε στο Reuters, ότι εργαζόταν πάνω σε μια ενημέρωση λογισμικού για να επιτρέψει στο iPhone 12 να πληροί το συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμών ANFR. Οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές το ενέκριναν στις 29 Σεπτεμβρίου και η αναβάθμιση θα κυκλοφορήσει με την έκδοση iOS 17.1.

iPhone 12 Γαλλία

Τώρα, όλοι είναι ικανοποιημένοι. Το iPhone 12 ξεπερνά το όριο εκπομπής ρύπων του ANFR όταν δοκιμάζεται εκτός σώματος, οπότε η Apple μπορεί να πωλήσει ξανά ένα τηλέφωνο που ήδη έχει σταματήσει να πωλείται. Αυτή η εμπειρία μας δίδαξε ένα πολύτιμο μάθημα, ότι αν υπήρχαν επικίνδυνα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών, θα ήταν καλό να το ακούγαμε περίπου τρία χρόνια νωρίτερα.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS