ΑρχικήBusinessΤο LinkedIn απολύει σχεδόν 700 υπαλλήλους — διαβάστε το σημείωμα

Το LinkedIn απολύει σχεδόν 700 υπαλλήλους — διαβάστε το σημείωμα

Το LinkedIn, το οποίο ανήκει στη Microsoft, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απόλυση περίπου 700 υπαλλήλων, με τους περισσότερους να προέρχονται από το τμήμα μηχανικών του οργανισμού.

LinkedIn απολύσεις

Επίσης, σύμφωνα με ένα ανακοινωθέν σημείωμα που δημοσιεύθηκε από το CNB, πραγματοποιήθηκαν περικοπές στα τμήματα οικονομικών και ανθρώπινων πόρων της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες από άτομο που γνωρίζει την κατάσταση.

Οι μειώσεις έχουν επηρεάσει το κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται στις επιχειρήσεις, καθώς τα έσοδα αυτού αυξάνονται με αργούς ρυθμούς για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα. Παρά την αύξηση των μελών κάθε τρίμηνο τα τελευταία δύο χρόνια, η αύξηση αυτή ανήλθε μόλις στο 5% κατά το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανέφερε η Microsoft τον Ιούλιο.

Καθώς προχωρούμε με το σχέδιό μας για το FY24, είναι αναγκαίο να εξελίξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας και τις προτεραιότητές μας. Έτσι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις βασικές πρωτοβουλίες που έχουμε εντοπίσει και οι οποίες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων. Αναπροσαρμόζουμε τις οργανωτικές μας δομές για να επιτύχουμε μεγαλύτερη ευελιξία και υπευθυνότητα, θεσπίζοντας σαφή ιδιοκτησία και προάγοντας βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια μέσω της απλούστερης οργάνωσης.

Τον Ιανουάριο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 10.000 άτομα, με περαιτέρω μειώσεις που ακολούθησαν τον Ιούλιο. Αυτά τα μέτρα λήψης αποφάσεων λαμβάνονται εξαιτίας της μείωσης των συνολικών εσόδων της Microsoft, καθώς ο CEO Satya Nadella προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα σε όλη την εταιρεία.

Αυτές οι πρόσφατες απολύσεις προστίθενται στις 10.000 που έχουν ήδη γίνει από τον Ιανουάριο, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το LinkedIn αυξάνει τις προσλήψεις στην Ινδία.

Καθώς προσαρμόζουμε τις οργανωτικές μας δομές και βελτιώνουμε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε στρατηγικές προτεραιότητες για το μέλλον μας και να διασφαλίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξία στα μέλη και τους πελάτες μας. Αυτή είναι η ανακοίνωση που έκανε το LinkedIn σε ένα ιστολόγιο.

Δεσμευόμαστε να παρέχουμε πλήρη υποστήριξη σε όλους τους εργαζόμενους που επηρεάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης και να διασφαλίζουμε ότι θα αντιμετωπίζονται με φροντίδα και σεβασμό.

Διαβάστε ακόμη: Κατάχρηση των LinkedIn Smart Links για στόχευση Microsoft accounts

Ακολουθεί το πλήρες σημείωμα:

Ομάδα,

Δεν περιμέναμε να μοιραστούμε αυτή τη σημαντική ενημέρωση με όλους σας εν μέσω τέτοιων δύσκολων καιρών. Ωστόσο επιθυμούμε με τον Tomer να μοιραστούμε μερικά νέα σχετικά με τις αλλαγές που προβλέπουμε να κάνουμε στον οργανισμό μας.

Καθώς συνεχίζουμε να εκτελούμε το πλάνο μας για το FY24, πρέπει επίσης να εξελίξουμε τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και τι δίνουμε προτεραιότητα, ώστε να μπορούμε να υλοποιήσουμε τις βασικές πρωτοβουλίες που έχουμε εντοπίσει και οι οποίες θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων. Αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζουμε τις οργανωτικές μας δομές για να βελτιώσουμε την ευελιξία και την υπευθυνότητα, να καθιερώσουμε ξεκάθαρη αντικειμενικότητα και να οδηγήσουμε σε βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια μέσω μειωμένης γραφειοκρατίας.

Αυτές οι αποφάσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση 563 θέσεων στην Έρευνα & Ανάπτυξη. Αναλυτικά, υπάρχουν 137 ρόλοι διαχείρισης μηχανικής και 38 ρόλοι προϊόντος που μειώνονται. Επιπλέον, θα υπάρξουν 388 μειώσεις ρόλων σε όλη την ομάδα Μηχανικών μας σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμίσουμε καλύτερα τους πόρους με το σχέδιό μας FY24 και θα ανοίξουμε έναν μικρό αριθμό νέων ρόλων για να καλύψουμε κρίσιμα κενά στον φιλόδοξο οδικό μας χάρτη.

Για όσους επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις αλλαγές, θα λάβετε μια πρόσκληση στο ημερολόγιό σας εντός της επόμενης ώρας, με τον τίτλο «Απαιτούμενη Συμμετοχή: Μείωση Ρόλων Ε&Α». Αυτή η συνάντηση θα σας παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα σας υποστηρίξουμε κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης.

Εάν δεν λάβετε αυτήν την πρόσκληση, αναμένετε σύντομα επικοινωνία από τον ηγέτη του Προϊόντος ή της Μηχανικής σας, ο οποίος θα σας παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τον οργανισμό σας και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε από κοινού σε αυτές τις αλλαγές.

Ο Tomer και εγώ προχωρήσαμε σε αυτές τις αποφάσεις με προσεκτική διάθεση για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της επιχείρησής μας. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε άτομο που επηρεάζεται έχει παίξει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη και την επιτυχία του Linkedin.

LinkedIn απολύσεις

Τις επόμενες ημέρες, θα επικεντρωθούμε στο να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα προχωρήσουμε, βασιζόμενοι στο όραμα, την αποστολή και τις αξίες μας. Σήμερα, είναι απαραίτητο να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Ας συνεχίσουμε να εμπνέουμε συμπόνοια και κατανόηση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να τις θεωρούμε ως βάση για την υποστήριξη που παρέχουμε ο ένας στον άλλον.

Mohak & Tomer

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS