ΑρχικήinetApple Pencil: Η Apple παρουσιάζει το μοντέλο τρίτης γενιάς με USB-C

Apple Pencil: Η Apple παρουσιάζει το μοντέλο τρίτης γενιάς με USB-C

Η Apple έχει κυκλοφορήσει αυτό που αποκαλεί ένα “πιο προσιτό” Apple Pencil, προσθέτοντας φόρτιση μέσω USB-C για όλα τα σύγχρονα iPads, αλλά αφαιρώντας μια κύρια λειτουργία.

Δείτε επίσης: iPhone SE: Ήρθε η ώρα για την Apple να το αποσύρει;

Apple Pencil

Το νέο Apple Pencil είναι πιο καθολικό από τα προηγούμενα μοντέλα και λειτουργεί με όλα τα μοντέλα iPad που διαθέτουν θύρα USB-C. Αυτά περιλαμβάνουν το iPad (10ης γενιάς), το iPad Air (4ης και 5ης γενιάς), το iPad Pro 11 ιντσών (1ης, 2ης, 3ης και 4ης γενιάς), το iPad Pro 12.9 ιντσών (3ης, 4ης, 5ης και 6ης γενιάς) και το iPad mini (6ης γενιάς).

Αντί να βασίζεται σε ένα καπάκι για να καλύψει το connector όπως το μοντέλο της πρώτης γενιάς ή στην ασύρματη φόρτιση όπως η έκδοση της δεύτερης γενιάς, το νέο Apple Pencil διαθέτει ένα καπάκι που μπορείτε να σύρεται για να αποκαλύψετε μία θύρα USB-C, η οποία δέχεται ένα καλώδιο για φόρτιση. Αν και δεν διαθέτει ασύρματη φόρτιση, το νέο μοντέλο εφαρμόζεται μαγνητικά στο πλάι ενός iPad.

Η Apple αναφέρει ότι το τελευταίο μοντέλο έχει την ίδια ακρίβεια, χαμηλή καθυστέρηση και ευαισθησία στο κλίσιμο όπως τα άλλα μοντέλα Apple Pencil. Όπως το μοντέλο δεύτερης γενιάς, περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη Hover στο iPad Pro, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να προεπισκοπούν στην οθόνη πού θα σημειώσει το Apple Pencil τους.

Ένα αναπάντεχα απόν στοιχείο είναι η ευαισθησία στην πίεση, μια κύρια λειτουργία των μοντέλων πρώτης και δεύτερης γενιάς, αλλά απουσιάζει στην έκδοση USB-C.

Δείτε ακόμα: Κάποια USB-C Power Banks δεν είναι συμβατά με το iPhone 15

Σύμφωνα με τον Bob Borchers, αντιπρόεδρο της Apple για παγκόσμια προώθηση προϊόντων, “το Apple Pencil έχει φέρει επανάσταση στη λήψη σημειώσεων, τη σχεδίαση και την εικονογράφηση, δίνοντας ατελείωτες δυνατότητες για παραγωγικότητα και δημιουργικότητα. Σε συνδυασμό με την ευελιξία του iPad, το νέο Apple Pencil αποκαλύπτει μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για να αισθανθείτε τη μαγεία της ψηφιακής γραφής, της επεξεργασίας εγγράφων και πολλά ακόμα.

USB-C

Το νέο Apple Pencil θα είναι διαθέσιμο στις αρχές Νοεμβρίου και θα κοστίζει 79 δολάρια.

Το USB-C, γνωστό και ως USB Type-C, αποτελεί την τελευταία αναπτυξιακή αναβάθμιση του προτύπου USB. Αυτός ο τύπος υποδοχής συνεπάγεται ριζική αλλαγή σε σχέση με τους προηγούμενους τύπους USB: Mini και Micro, και αυτό διότι στηρίζεται σε σύνδεση τύπου “συμμετρικού” συνδετήρα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να συνδέσει τον αντάπτορα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. 

Δείτε επίσης: iPhone 15: Μπορεί τελικά να το βλάψει ένα καλώδιο Android USB-C

Εκτός από αυτή την προφανή βελτίωση, ποιες είναι οι διαφορές της φόρτισης USB-C σε σχέση με τις άλλες μεθόδους φόρτισης; 

  1. Ισχύς Φόρτισης: Το USB-C προσφέρει υψηλότερη ισχύ φόρτισης σε σύγκριση με τα προηγούμενα πρότυπα USB, γεγονός που σημαίνει γρηγορότερες χρονικές περιόδους φόρτισης.
  2. Μεταφορά Δεδομένων: Το USB-C υποστηρίζει συγχρόνως τόσο τη φόρτιση ρεύματος όσο και τη μεταφορά δεδομένων, αντίθετα με κάποιες παλαιότερες εκδόσεις της USB.
  3. Ανακατεύθυνση Ρεύματος: Το USB-C έχει την αδυναμία να ανακατευθύνει το ρεύμα ενός γρήγορου φορτιστή USB-C προς επιπλέον συσκευές.

Με την εισαγωγή του USB-C στο τρίτο γενιάς Apple Pencil, η Apple παρέχει τώρα μία πλήρη γκάμα προϊόντων που υποστηρίζουν αυτήν την τεχνολογία.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS