ΑρχικήSecurityE-Root: Ο διαχειριστής του αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ετών

E-Root: Ο διαχειριστής του αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ετών

Ο Sandu Diaconu, ο υπεύθυνος της αγοράς E-Root, έχει εκδοθεί στις Η.Π.Α. για να αντιμετωπίσει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης των 20 ετών, για την πώληση πρόσβασης σε παραβιασμένους υπολογιστές.

Δείτε επίσης: Ο διαχειριστής της αγοράς SSNDOB αντιμετωπίζει 15 χρόνια φυλάκισης

E-Root

Ο διαχειριστής, υπήκοος Μολδαβίας, συνελήφθη στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2021 κατά την προσπάθειά του να διαφύγει από τη χώρα μετά την κατάσχεση των τομέων της E-Root από τις αρχές, στα τέλη του 2020.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Diaconu συμφώνησε να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για απάτη κατάχρησης της τηλεπικοινωνίας, ξέπλυμα χρήματος, απάτη μέσω διαδικτύου και απάτη με πρόσβαση σε συσκευές. Εκτός από την κράτηση, οι αρχές επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ επιδιώκουν την κατάσχεση των εσόδων που απέκτησε ο Diaconu μέσω παράνομων δραστηριοτήτων, τα οποία πρέπει ακόμη να καθοριστούν.

Το E-Root ήταν ένα παράνομο διαδικτυακό αγοράστικο κατάστημα που προσφερόταν πρόσβαση σε παραβιασμένους υπολογιστές παγκοσμίως σε αντάλλαγμα για κρυπτονομίσματα.

Οι αποδείξεις που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας υποδηλώνουν ότι περισσότερα από 350.000 συστήματα που έχουν υποστεί παραβίαση καταχωρήθηκαν προς πώληση στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών από μια ευρεία γκάμα βιομηχανιών και τουλάχιστον ενός κυβερνητικού συστήματος στο Τάμπα.

Οι αγοραστές είχαν στη διάθεσή τους εργαλεία φιλτραρίσματος αναζήτησης για να περιηγηθούν στις διαθέσιμες προσφορές, χρησιμοποιώντας κριτήρια όπως εύρος τιμών, περιοχή, ISP, λειτουργικό σύστημα, πρόσβαση RDP ή SSH και άλλα.

Δείτε ακόμα: Τρέξτε το Command Prompt ως διαχειριστής στα Windows 11 και 10

ποινή φυλάκισης

Το RDP είναι η συντομογραφία του Remote Desktop Protocol, το οποίο είναι ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει σε ένα χρήστη να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση και να ελέγχει έναν υπολογιστή ή ένα δίκτυο από απόσταση. Με τη χρήση του RDP, ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή και να εργαστεί σε αυτόν ως να ήταν απευθείας μπροστά του. Αυτή η τεχνολογία είναι ευρέως χρησιμοποιούμενη για απομακρυσμένη υποστήριξη, απομακρυσμένη εργασία και διαχείριση δικτύου.

Το SSH είναι ένα πρωτόκολλο δικτύου που χρησιμοποιείται για την ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή ή ένα δίκτυο. Το SSH συνδυάζει την κρυπτογράφηση δεδομένων, την αυθεντικοποίηση και την ασφάλεια των επικοινωνιών, προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον για την απομακρυσμένη επικοινωνία.

Το E-Root λειτουργούσε σε ένα ευρέως διανεμημένο δίκτυο για ανθεκτικότητα και αποφυγή και περιλάμβανε προστασίες για να αποκρύπτει τις πραγματικές ταυτότητες των πωλητών, των αγοραστών και των διαχειριστών. Επιπλέον, ο αγορά είχε λειτουργία υπηρεσίας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που επέτρεπε στους χρήστες να μετατρέπουν ανάμεσα σε Bitcoin και Perfect Money, μια κατά τα άλλα νόμιμη κρυπτογραφημένη ηλεκτρονική υπηρεσία συναλλαγών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των DoJ αναφέρει ότι υπήρξαν πολλές επιβεβαιώσεις για πρόσβαση που αγοράστηκε μέσω του E-Root και χρησιμοποιήθηκε για δραστηριότητες κυβερνοεγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων ransomware.

Πολλά θύματα υπέστησαν επιθέσεις ransomware και ορισμένα από τα κλεμμένα διαπιστευτήρια που αναφέρονται στην Marketplace συνδέονταν με κλοπή ταυτότητας και απάτη φορολογικών σχεδίων“, δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Ο διαχειριστής πακέτων WinGet της Microsoft δεν λειτουργεί λόγω προβλημάτων CDN

Ο Diaconu δεν έχει ακόμα παραδεχτεί την ενοχή του για τις κατηγορίες που αναφέρονται στο κατηγορητήριό του και θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS