ΑρχικήinetPlayStation Access: Προσφέρει κοινωνική υποστήριξη για gamers με αναπηρίες

PlayStation Access: Προσφέρει κοινωνική υποστήριξη για gamers με αναπηρίες

Για άτομα με αναπηρία, το gaming έχει υπηρετήσει ως ένας βασικός τομέας για τη δημιουργία φιλίας και κοινότητας. Ωστόσο, η τεχνολογία που υποστηρίζει τον κλάδο των παιχνιδιών είναι γνωστό ότι δεν ήταν φιλικοή προς αυτά τα άτομα για χρόνια. Μετά από χρόνια πειραματισμού και διαβουλεύσεων με gamers που έχουν αναπηρίες, η Sony Interactive Entertainment παρουσίασε προσφάτως μια πρώτη ματιά στον PlayStation Access controller της για gamers με αναπηρίες. Ο controller Access είναι τώρα διαθέσιμος για προπαραγγελία και θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου, με τιμή $89.99.

Δείτε επίσης: Sony / PlayStation: Νέος γύρος απολύσεων

PlayStation Access

To χειριστήριο μπορεί να προσαρμοστεί με οποιοδήποτε τρόπο για να ικανοποιήσει τις διάφορες ανάγκες των παικτών με αναπηρία, και η Sony έχει ως στόχο να βοηθήσει αυτούς τους gamers να παίζουν πιο άνετα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το κυκλικό αυτό μηχάνημα μπορεί να διαμορφωθεί με ανταλλάξιμα κουμπιά και καπάκια για τους μοχλούς, προσαρμόζοντάς το στις διάφορες ανάγκες κινητικότητας.

Σε ένα Q&A που δημοσιεύτηκε στο εταιρικό ιστολόγιο της Sony για την εταιρεία PlayStation, ο Alvin Daniel, ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής προγράμματος για το χειριστήριο Access, δήλωσε ότι η ομάδα ανάπτυξης έμαθε γρήγορα ότι “δύο άτομα ποτέ δεν βιώνουν την αναπηρία με ακριβώς τον ίδιο τρόπο“.

Δείτε ακόμα: Hackers επηρεάζουν τη Beta του Modern Warfare 3 ακόμα και στο PlayStation

Ο Daniel ανέφερε ότι η ομάδα του συνεργάστηκε με players και ειδικούς σε θέματα προσβασιμότητας για να δημιουργήσουν ένα χειριστήριο με τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα για αυτούς τους παίκτες. Όπως έγραψε ο Daniel: “Κάναμε μια πραγματικά βαθιά έρευνα προκειμένου να κατανοήσουμε ποιο ήταν το πρόβλημα που θέλαμε να βοηθήσουμε να επιλυθεί. Και αυτό οδήγησε σε ένα πολύ ενδιαφέρον εύρημα: αντί να εξετάζουμε τις καταστάσεις ή τα εμπόδια, αντίθετα, ας εξετάσουμε το χειριστήριο.

Το αποτέλεσμα είναι μια συσκευή σχεδιασμένη από τη Sony, που οι gamers μπορούν να προσαρμόσουν για να ικανοποιήσει τις ατομικές τους ανάγκες, που δεν απαιτεί να κρατηθεί για να χρησιμοποιηθεί και διαθέτει κουμπιά που είναι πολύ πιο εύκολο να πιεστούν. Ο Paul Amadeus Lane, που ανήκει στην ομάδα των gamers που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ακόμα μη κυκλοφορημένο χειριστήριο, δήλωσε ότι ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το πώς του έδωσε τη δυνατότητα να ξαναπαίξει παιχνίδια αγώνων για πρώτη φορά από το ατύχημά του.

Ποιες συγκεκριμένες αναπηρίες εξυπηρετεί ο ελεγκτής Access;

Ο controller πρόσβασης, σχεδιάστηκε έχοντας υπόψη τις ανάγκες όλων των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Εύλογα, έχει ενταχθεί σε μια ευρεία γκάμα αναπηριών, κατανοώντας την ανάγκη για προσιτότητα στην καθημερινότητα κάθε ατόμου. 

Δείτε επίσης: PlayStation 5 – Το πακέτο EA Sports FC 24 έρχεται στις 29 Σεπτεμβρίου

Για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες 

Για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, το controller πρόσβασης βοηθά στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε ψηφιακούς πόρους. Επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει το ψηφιακό περιβάλλον χωρίς την ανάγκη για πολύπλοκες κινήσεις, με τη χρήση επανασχεδιασμένων κουμπιών. 

Για τα άτομα με αναπηρίες στην όραση 

Για τα άτομα με αναπηρίες στην όραση, η ομαλή σύνδεση με τεχνολογίες βοήθειας όπως φωνητικές εφαρμογές και Braille, καθιστά τον controller Access ιδιαίτερα χρήσιμο. Καλείτε να σκεφτεί πώς μπορεί η τεχνολογία να ενσωματώνει τα άτομα αυτά στην ψηφιακή εποχή, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να χειρίζονται το ψηφιακό τους περιβάλλον με μεγαλύτερη αυτονομία. 

Για τα άτομα με ακουστικές αναπηρίες 

Για τα άτομα με ακουστικές αναπηρίες, η ικανότητα ενσωμάτωσης με τεχνολογίες βοήθειας ήχου και υποτίτλων, καταστούν τον controller πρόσβασης ένα απαραίτητο εργαλείο. Επαναλαμβάνεται η απαίτηση για την ενίσχυση της τεχνολογικής ενσωμάτωσης των ατόμων με ακουστικές αναπηρίες, ώστε να μην απομονώνονται από το ψηφιακό κόσμο.

Πηγή: CNN

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS