ΑρχικήinetΕνημέρωση KB5031445: Ποια προβλήματα λύνει στα Windows 10

Ενημέρωση KB5031445: Ποια προβλήματα λύνει στα Windows 10

Η Microsoft κυκλοφόρησε την προαιρετική ενημέρωση KB5031445 Preview για τα Windows 10 22H2 με εννέα βελτιώσεις ή διορθώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας διόρθωσης για διαρροή μνήμης στο ctfmon.exe.

Δείτε επίσης: Mortal Kombat 1: Λαμβάνει νέα ενημέρωση για το Nintendo Switch

Ενημέρωση

Η προεπισκόπηση της συγκεντρωτικής ενημέρωσης KB5031445 αποτελεί μέρος του προγράμματος “προαιρετικών εvημερώσεων προεπισκόπησης” της Microsoft, οι οποίες κυκλοφορούν συνήθως την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα. Αυτή η εvημέρωση επιτρέπει στους διαχειριστές των Windows να δοκιμάσουν επερχόμενες διορθώσεις και χαρακτηριστικά που θα κυκλοφορήσουν κατά την επερχόμενη Patch Tuesday του Νοεμβρίου.

Αντίθετα με τα Patch Tuesday, οι προεπισκοπούμενες ενημερώσεις δεν περιλαμβάνουν εvημερώσεις ασφαλείας.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να εγκαταστήσουν αυτήν την εvημέρωση ακολουθώντας τα εξής βήματα: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Ενημέρωση των Windows και πραγματοποιήστε χειροκίνητα έναν ‘Έλεγχο για ενημερώσεις’. Καθώς είναι προαιρετική, θα σας ζητηθεί αν θέλετε να την εγκαταστήσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο “Λήψη και εγκατάσταση“.

Μετά την εγκατάσταση αυτής της εvημέρωσης, τα Windows 10 22H2 θα ενημερωθούν στην έκδοση 19045.3636.

Οι χρήστες των Windows 10 μπορούν επίσης να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν χειροκίνητα την προεπισκόπηση της ενημέρωσης KB5031445 από τον Κατάλογο Ενημερώσεων της Microsoft.

Η Microsoft δεν πρόσθεσε καμία νέα λειτουργία σε αυτήν την έκδοση, με την εvημέρωση να λειτουργεί ως διόρθωση σφαλμάτων για τα Windows 10, επιλύοντας εννέα θέματα.

Δείτε ακόμα: Tesla: Ανακαλεί περισσότερα από 54.000 Model X για ενημέρωση λογισμικού

Οι τρεις επισημασμένες διορθώσεις και νέα χαρακτηριστικά στην ενημέρωση KB5029331 είναι:

  • Αντιμετωπίζει ένα θέμα που επηρεάζει τις οθόνες αφής.
  • Υποστηρίζει τις αλλαγές στην ώρα μετάβασης στη Συρία κατά την αλλαγή της θερινής ώρας.
  • Αντιμετωπίζει μία διαρροή μνήμης στο ctfmon.exe.
Windows 10

Το μόνο γνωστό πρόβλημα σε αυτήν την ενημέρωση προκαλεί σφάλματα στο BitLocker:

Η χρήση των ρυθμίσεων πολιτικής FixedDrivesEncryptionType ή SystemDrivesEncryptionType στον πάροχο υπηρεσιών διαμόρφωσης BitLocker (CSP) στις εφαρμογές διαχείρισης κινητών συσκευών (MDM) μπορεί να εμφανίζει εσφαλμένα ένα σφάλμα 65000 στη ρύθμιση “Απαιτείται Κρυπτογράφηση Συσκευής” για μερικές συσκευές στο περιβάλλον σας, εξηγούν οι σημειώσεις έκδοσης.

Η Microsoft αναφέρει ότι πρόκειται μόνο για ένα πρόβλημα αναφοράς και όχι για πρόβλημα κρυπτογράφησης του δίσκου BitLocker. Οι υπεύθυνοι στην εταιρεία αναφέρουν ότι εργάζονται πάνω σε μια λύση και θα την κυκλοφορήσουν όταν είναι έτοιμη. Μια πλήρης λίστα με τις διορθώσεις μπορεί να βρεθεί στο δελτίο υποστήριξης KB5031445.

Δείτε επίσης: Η νέα ενημέρωση Apple Maps κυκλοφόρησε σε Ελλάδα και Δανία

O σκοπός μίας ενημέρωσης προεπισκόπησης για τα Windows, είναι να διορθώσει προβλήματα και να βελτιώσει την απόδοση του λειτουργικού συστήματος. Η παραπάνω ενημέρωση παρέχει διορθώσεις για το πρόβλημα διαρροής μνήμης του αρχείου ctfmon.exe, καθώς και για άλλα 9 προβλήματα που επηρεάζουν την απόδοση και την ασφάλεια του συστήματος.

Ωστόσο, άλλες ενημερώσεις αυτού του είδους, προσφέρουν επίσης βελτιώσεις στη σταθερότητα του συστήματος και επιδιορθώνουν προβλήματα συμβατότητας με ορισμένες εφαρμογές και συσκευές. Ακόμα στόχος κάθε εvημέρωσης προεπισκόπησης είναι να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών των Windo, παρέχοντας τους ένα πιο σταθερό και ασφαλές λειτουργικό σύστημα.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS