ΑρχικήinetCruise: Γιατί σταματά τις υπηρεσίες robotaxi στις ΗΠΑ;

Cruise: Γιατί σταματά τις υπηρεσίες robotaxi στις ΗΠΑ;

Η Cruise, ο χειριστής αυτόνομων οχημάτων που υποστηρίζεται από τη General Motors, αποφάσισε να “παύσει προληπτικά” το στόλο των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό σε όλες τις περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια ανέστειλαν την άδεια robotaxi της Cruise στην πολιτεία, καθώς τα έκριναν ως “μη ασφαλή για δημόσια χρήση“.

Cruise robotaxi

Επίσης, πριν από μερικές ημέρες, η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας ξεκίνησε έρευνα για την Cruise, καθώς έλαβε αναφορές για τραυματισμούς πεζών που σχετίζονταν με οχήματα της εταιρείας που μετακινούνταν χωρίς οδηγό. Για παράδειγμα στις 2 Οκτωβρίου, στο Σαν Φρανσίσκο, μια γυναίκα βρέθηκε κάτω από ένα robotaxi Cruise, αφού χτυπήθηκε από άλλο οδηγό και πετάχτηκε προς το αυτόνομο όχημα.

Δείτε επίσης: Honda: Ταξί χωρίς οδηγό στο Τόκιο από το 2026

Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), η Cruise είπε ότι θα εξετάσει τα εργαλεία, τα συστήματα και τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί και θα προσπαθήσει να “λειτουργήσει καλύτερα, με τρόπο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού“. Η υπηρεσία robotaxi ισχυρίζεται ότι η απόφαση για παύση των αυτόνομων ταξί στις ΗΠΑ “δεν σχετίζεται με νέα περιστατικά στο δρόμο” και ότι οι εποπτευόμενες αυτόνομες λειτουργίες οχημάτων θα συνεχιστούν. “Πιστεύουμε ότι είναι το σωστό σε μια περίοδο που πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τον κίνδυνο, να εστιάζουμε στην ασφάλεια και να λαμβάνουμε μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού“, δήλωσε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Uber: Διαδρομές με πλήρως αυτόνομα οχήματα της Waymo

Προφανώς, η εταιρεία αντιλαμβάνεται ότι η εμπιστοσύνη είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την αποδοχή της τεχνολογίας των αυτόνομων οχημάτων. Με την αναστολή των υπηρεσιών των robotaxi, η Cruise δείχνει ότι θέτει την ασφάλεια και την προστασία του κοινού πάνω από το κέρδος. Αυτό δημιουργεί μια εικόνα ότι η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη ασφαλών και αξιόπιστων αυτόνομων οχημάτων.

Επιπλέον, η αναστολή των υπηρεσιών παρέχει στην Cruise τη δυνατότητα να επικοινωνήσει παραπάνω με το κοινό και να εξηγήσει καλύτερα την τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων. Αυτή η επικοινωνία μπορεί να απομακρύνει τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες του κοινού σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των robotaxi.

Δείτε επίσης: Δεδομένα χιλιάδων οδηγών είναι εκτεθειμένα σε χάκερς

Τέλος, η Cruise θα έχει το χρόνο να βελτιώσει την τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων της. Με την ανάπτυξη πιο προηγμένων και αξιόπιστων λύσεων, η εταιρεία μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Πριν από την απόφαση αυτή, η Cruise λειτουργούσε τις υπηρεσίες robotaxi χωρίς οδηγό στο Austin, το Phoenix και το Houston. Η εταιρεία διεξήγαγε επίσης δοκιμές αυτόνομης οδήγησης σε άλλες περιοχές όπως το Miami, το San Francisco και το Dallas, ενώ είχε σχέδια να επεκταθεί και σε Seattle και Washington DC.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS