ΑρχικήsecurityΠάνω από 40 χώρες θα υπογράψουν για να σταματήσουν να πληρώνουν λύτρα...

Πάνω από 40 χώρες θα υπογράψουν για να σταματήσουν να πληρώνουν λύτρα σε ransomware συμμορίες

Σαράντα χώρες θα υπογράψουν μια συμφωνία κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας συνόδου κορυφής International Counter-Ransomware Initiative στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την οποία δεσμεύονται να σταματήσουν να πληρώνουν λύτρα, που ζητούν οι ransοmware ομάδες και γενικά οι κυβερνοεγκληματίες.

ransomware λύτρα

Η Anne Neuberger, Αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για τον Κυβερνοχώρο και τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες, άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις αυξημένες επιθέσεις ransomware παγκοσμίως. Οι ΗΠΑ είναι στόχος περίπου του 46% αυτών των περιστατικών.

Σύμφωνα με το Reuters, οι διεθνείς συζητήσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου θα επικεντρωθούν, επίσης, σε στρατηγικές για τον αποκλεισμό των κεφαλαίων που χρησιμοποιούνται από ομάδες ransomware για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τους.

Το ransomware είναι ένα ζήτημα που δεν γνωρίζει σύνορα. Και όσο υπάρχουν χρήματα που ρέουν σε εγκληματικές συμμορίες ransomware… το πρόβλημα θα συνεχίσει να μεγαλώνει“, είπε η Neuberger στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Δείτε επίσης: Όσα έχουμε μάθει από τις επιθέσεις ransοmware σε μεγάλες εταιρείες

Ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης είπε ότι η υπογραφή της συμφωνίας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της αιτίας του ransomware, που είναι η χρηματοδότησή του. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει όλοι να δεσμευτούν και να υπογράψουν.

Εκπρόσωποι από 48 χώρες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Interpol θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής Counter-Ransomware Initiative αυτής της εβδομάδας. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι επιβεβαιώσει ότι θα υπογράψουν τη συμφωνία.

Ransomware επιθέσεις: Αυξάνονται και γίνονται πιο επικίνδυνες

Τα περιστατικά ransomware αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο, μετά από μια σχετικά ήσυχη περίοδο τον Αύγουστο, η οποία όμως εξακολουθούσε να υπερβαίνει τα τυπικά νούμερα του καλοκαιριού.

Τα δεδομένα από την NCC Group αποκάλυψαν συνολικά 514 επιθέσεις ransomware τον Σεπτέμβριο. Η Βόρεια Αμερική υπέστη τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις (50%). Ακολουθεί η Ευρώπη (30%) και η Ασία (9%).

Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια, πολλές κυβερνητικές οντότητες και οργανισμοί κρίσιμων υποδομών επηρεάστηκαν σοβαρά από επιθέσεις ransomware.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου διευκόλυνε την πρώτη σύνοδο κορυφής Counter-Ransomware Initiative τον Οκτώβριο του 2021, όταν 31 χώρες υποσχέθηκαν να αυξήσουν τις προσπάθειες για την παρεμπόδιση της κατάχρησης crypto από ομάδες ransomware. Στη νέα σύνοδο, ελπίζουμε να υπογράψουν όλοι τη συμφωνία για τη διακοπή πληρωμής λύτρων στους κυβερνοεγκληματίες.

Δείτε επίσης: Η Microsoft προειδοποιεί καθώς η Scattered Spider επεκτείνεται από SIM Swaps σε Ransοmware

Αντιμετώπιση ransomware

Η παγκόσμια συνεργασία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ransomware επιθέσεων μπορεί να επιτευχθεί με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών και συνεργασίας. Οι χώρες μπορούν να συνεργαστούν για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις τελευταίες απειλές ransomware, τις τακτικές των κυβερνοεγκληματιών και τις βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπισή τους. Αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών θα βοηθήσει στην αποτροπή νέων επιθέσεων και στην ανίχνευση και καταδίωξη των υπευθύνων.

Οι χώρες πρέπει να συμφωνήσουν σε κοινές αρχές και πρακτικές για την πρόληψη, την ανίχνευση και την αντιμετώπιση των επιθέσεων ransomware. Αυτό θα δημιουργήσει ένα ενιαίο πλαίσιο δράσης και θα διευκολύνει την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Επιπλέον, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα ransomware μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι χώρες μπορούν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκστρατειών ευαισθητοποίησης για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της επίγνωσης για τους κινδύνους των ransοmware και την υιοθέτηση ασφαλών πρακτικών.

Δείτε επίσης: Boeing: Αξιολογεί ισχυρισμούς για παραβίαση από το LockBit ransοmware

Τέλος, η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα και των διεθνών οργανισμών μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των ransomware. Οι χώρες μπορούν να συνεργαστούν με τις εταιρείες και τους οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη κοινών λύσεων και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS