ΑρχικήUpdatesWindows 11 2023 - Νέες δυνατότητες στη νέα ενημέρωση

Windows 11 2023 – Νέες δυνατότητες στη νέα ενημέρωση

Η Microsoft κυκλοφόρησε σήμερα τη νέα ενημέρωση των Windows 11 2023, η οποία συνοδεύεται από νέες λειτουργίες που μπορούν να καταστήσουν τα Windows 10 holdouts έτοιμα για αναβάθμιση.

Ενώ αυτές οι δυνατότητες έχουν ήδη κυκλοφορήσει ως μέρος μιας πρόσφατης ενημέρωσης των Windows 11 22H2 «Moment 4», για όσους κάνουν αναβάθμιση από τα Windows 10, θα μπορούν να απολαμβάνουν όλες τις νέες δυνατότητες και σε αυτή την ενημέρωση.

Windows 11 2023

Windows Copilot

Η Microsoft παρουσίασε το “Windows Copilot,” έναν ενσωματωμένο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης στο Windows 11. Παρόλο που προσφέρει διάφορες λειτουργίες, όπως το Bing Chat, το Snap Assist, την αντιγραφή/επικόλληση, το Snipping Tool και την προσαρμογή ρυθμίσεων, παρατηρείται ότι η αρχική προεπισκόπηση του Copilot δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες. Το Copilot ενδέχεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αντίληψη της πρόθεσης του χρήστη σε ορισμένες περιπτώσεις και η απόδοσή του μπορεί να είναι αργή κατά την αναζήτηση στον ιστό και την εκτέλεση ενεργειών. Αυτό συμβαίνει επειδή η τρέχουσα έκδοση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σύνδεση στο διαδίκτυο, και η ενσωμάτωση του Copilot στο λειτουργικό σύστημα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση αυτού του ζητήματος. Παρ’ όλα αυτά, ως μια καινοτομία, αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα βήμα προς μια απρόσκοπτη και προηγμένη εμπειρία χρήστη, ενσωματώνοντας την τεχνητή νοημοσύνη στο λειτουργικό σύστημα.

Δείτε ακόμη: Windows 11: Προσθέτει υποστήριξη για 11 αρχεία αρχειοθέτησης

Μια εκσυγχρονισμένη εμπειρία εξερεύνησης αρχείων

Η ανανεωμένη εξερεύνηση αρχείων, που υποστηρίζεται από το Windows App SDK και έχει σχεδιαστεί με WinUI, παρουσιάζει μια σύγχρονη οικιακή διεπαφή.

Η νέα γραμμή διευθύνσεων αλλάζει τους τοπικούς φακέλους και τους φακέλους cloud, προσφέροντας ενσωματωμένα εικονίδια κατάστασης. Για τους χρήστες του OneDrive, η κατάσταση συγχρονισμού και τα όρια διακύμανσης είναι πλέον ευδιάκριτα στη γραμμή διευθύνσεων.

Η Microsoft παρουσιάζει επίσης μια ανανεωμένη παράθυρο λεπτομερειών στην Εξερεύνηση αρχείων (προσβάσιμο μέσω ALT + Shift + P).

Δυναμικός φωτισμός για χρήστες και προγραμματιστές Windows

Το Dynamic Lighting παρέχει στους χρήστες και τους προγραμματιστές εγγενή έλεγχο συσκευών φωτισμού που εφαρμόζουν το ανοιχτό πρότυπο HID LampArray.

Διάσημοι κατασκευαστές συσκευών, όπως οι Acer, ASUS, HP, HyperX, Logitech, Razer και Twinkly, έχουν συνεργαστεί με τη Microsoft σε αυτό το έργο. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τις τρέχουσες συσκευές που είναι συμβατές στη σελίδα MS Learning Hardware Dynamic Lighting.

Για να ρυθμίσετε μια συσκευή HID LampArray, μεταβείτε στη νέα σελίδα Δυναμικός Φωτισμός στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Δυναμικός φωτισμός.

Βελτιώσεις Windows Ink

Η ενημερωμένη έκδοση του Windows Ink επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το μολύβι απευθείας σε πεδία επεξεργασίας, βελτιώνοντας σημαντικά την τεχνολογία αναγνώρισης και τις χειρονομίες όταν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές.

Ο στόχος είναι να επιτραπεί στους χρήστες να γράφουν χειρόγραφα οπουδήποτε μπορούν να πληκτρολογήσουν στις συσκευές τους με λειτουργικό σύστημα Windows.

Προς το παρόν, αυτές οι βελτιώσεις υποστηρίζουν μόνο τα Αγγλικά (Η.Π.Α.), αλλά υπάρχει πρόσθετη γλωσσική υποστήριξη. Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτήν την εμπειρία μέσω Ρυθμίσεις > Bluetooth και συσκευές > Στυλό και μελάνι Windows στην ενότητα “Χειρόγραφο κελύφους”.

Βελτιωμένος μείκτης έντασης ήχου στα Quick Settings

Τα Windows 11 2023 εισάγουν έναν νέο βελτιωμένο μείκτη έντασης ήχου στα Quick Settings, που επιτρέπει τη γρήγορη προσαρμογή του ήχου ανά εφαρμογή και την εναλλαγή συσκευών εν κινήσει.

Μια νέα συντόμευση πληκτρολογίου (WIN + CTRL + V) παρέχει ταχύτερη πρόσβαση στο μείκτη έντασης ήχου. Περιλαμβάνει επίσης μια λίστα γρήγορης πρόσβασης με εγκατεστημένη τεχνολογία χωρικού ήχου και προτείνει πρόσθετες επιλογές όπως Dolby και DTS από το Microsoft Store.

Ανανεωμένη εμπειρία Windows Spotlight

Το αναβαθμισμένο Windows Spotlight προσφέρει μια πιο καθηλωτική εμπειρία με εικόνες προεπισκόπησης, προβολές σε πλήρη οθόνη και πολλαπλές ευκαιρίες για να μάθετε περισσότερα για κάθε εικόνα.

Οι χρήστες μπορούν να το ενεργοποιήσουν κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο Spotlight στην επιφάνεια εργασίας ή επιλέγοντας το νέο θέμα Spotlight στο αναπτυσσόμενο μενού “Εξατομίκευση του φόντου σας” στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Φόντο.

Δείτε ακόμη: Snipping Tool Windows 11: Επιτρέπει την αντιγραφή κειμένου από εικόνα

Ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης

Η Microsoft έχει μια αποστολή να κάνει τους κωδικούς πρόσβασης παρελθόν. Η εταιρεία διαθέτει βελτιωμένες εμπειρίες κωδικών πρόσβασης, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε και να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης με την εγγενή εμπειρία του Windows Hello για οποιαδήποτε εφαρμογή ή ιστότοπο που τα υποστηρίζει.

Τα Windows 11 σάς επιτρέπουν επίσης να διαχειρίζεστε τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στη συσκευή σας Windows, δίνοντάς σας τον έλεγχο για την προβολή και τη διαγραφή οποιουδήποτε κλειδιού πρόσβασης από τη συσκευή.

Προειδοποιήσεις για μη ασφαλείς copy-paste κωδικούς πρόσβασης

Ξεκινώντας με τα Windows 11, έκδοση 22H2, η προστασία από το phishing βελτιώνεται στο Microsoft Defender SmartScreen. Αυτό προστατεύει τους κωδικούς πρόσβασης του σχολείου ή της εργασίας από τις απάτες και την ανεπιθύμητη χρήση σε ιστότοπους και εφαρμογές που δεν είναι ασφαλείς.

Οι χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει τις επιλογές προειδοποίησης για την ασφάλεια των Windows θα λαμβάνουν πλέον μια ειδοποίηση όταν εκτελούν μια μη ασφαλή λειτουργία αντιγραφής και επικόλλησης κωδικού πρόσβασης.

Φυσικές Φωνές Narrator (αφηγητή)

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση προσφέρει νέες φυσικές φωνές για τους χρήστες του Narrator σε διάφορες γλώσσες, όπως Κινέζικα, Ισπανικά (Ισπανία και Μεξικό), Ιαπωνικά και Αγγλικά (Ηνωμένο Βασίλειο). Αυτές οι προηγμένες φυσικές φωνές κειμένου σε ομιλία προσφέρουν μια ομαλή και άνετη εμπειρία περιήγησης, ανάγνωσης και γραφής.

Το καλύτερο; Είναι διαθέσιμα εκτός σύνδεσης μετά τη λήψη τους.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις φυσικές φωνές:

  1. Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις Narrator με WIN + Ctrl + N.
  2. Επιλέξτε το κουμπί Προσθήκη κάτω από τη φωνή του Narrator (αφηγητή) δίπλα στην επιλογή Προσθήκη φυσικών φωνών.
  3. Επιλέξτε τη φωνή για εγκατάσταση. Η εγκατάσταση όλων των φωνών επιτρέπεται, αλλά θα πρέπει να γίνεται μία κάθε φορά.
  4. Για τα Κινέζικα, έχετε Microsoft Xiaoxiao (Γυναίκα) και Microsoft Yunxi (Άνδρας). Τα Ισπανικά (Ισπανία) διαθέτουν Microsoft Elvira (Γυναίκα) και Microsoft Alvaro (Άνδρας), ενώ τα Ισπανικά (Μεξικό) προσφέρουν τη Microsoft Dalia (Γυναίκα) και τη Microsoft Jorge (Άνδρας). Οι Ιάπωνες χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Microsoft Nanami (Γυναίκα) και Microsoft Keita (Άνδρας) και τα Αγγλικά (Ηνωμένο Βασίλειο) παρουσιάζουν τη Microsoft Sonia (Γυναίκα) και τη Microsoft Ryan (Άνδρας).
  5. Για να ξεκινήσετε τη λήψη, κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση”. Η νέα φωνή θα είναι έτοιμη για χρήση μέσα σε λίγα λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητα λήψης από το Διαδίκτυο.
  6. Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή, επιλέξτε την επιθυμητή φωνή από το μενού στις ρυθμίσεις του Narrator κάτω από τη “Φωνή του Narrator”. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη φωνή που προτιμάτε.

Θυμηθείτε, εάν η γλώσσα προβολής σας δεν ταιριάζει με καμία από τις παραπάνω γλώσσες, το βήμα 3 θα σας ζητήσει να επιλέξετε πρώτα “Επιλογή διαφορετικής γλώσσας”.

Βελτιώσεις τοπικής κοινής χρήσης αρχείων

Τα Windows έχουν αναβαθμίσει την τοπική κοινή χρήση αρχείων με σημαντικές βελτιώσεις στην κοινή χρήση αρχείων και στην κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση στα Windows. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν:

  • Μια νέα σχεδίαση παραθύρων κοινής χρήσης των Windows σύμφωνα με τις αρχές των Windows 11.
  • Μια ενσωματωμένη επιλογή του Outlook για αποστολή αρχείων μέσω email απευθείας από το κοινόχρηστο παράθυρο των Windows. Αυτό είναι προσβάσιμο στην ενότητα “Κοινή χρήση με χρήση”.
  • Ένα πλαίσιο αναζήτησης στο παράθυρο κοινής χρήσης των Windows για την αναζήτηση επαφών στο Outlook.
  • Έως 10 προτεινόμενες επαφές για γρήγορη κοινή χρήση αρχείων.
  • Ένα νέο κουμπί για την ενεργοποίηση της κοινής χρήσης σε κοντινή απόσταση.
  • Οι δικοί σας υπολογιστές βρίσκονται στην κορυφή της λίστας στην ενότητα “Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση”.
  • Ταχύτερη κοινή χρήση αρχείων μεταξύ υπολογιστών μέσω Wi-Fi Direct.

Δείτε ακόμη: Windows 11: Υποχρεωτική κρυπτογράφηση SMB για τις εξερχόμενες συνδέσεις

Αλλαγές και βελτιώσεις στα Windows 11 23H2

  • Ειδοποιήσεις για εντοπισμένα προβλήματα ροής κάμερας, με συστάσεις για την εκκίνηση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων Λήψη βοήθειας.
  • Οι σημαντικές ή επείγουσες ειδοποιήσεις εμφανίζουν ένα κουμπί “προβολή ειδοποίησης” για απόρρητο όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές πλήρους οθόνης.
  • Ποτέ δεν συνδυάστηκε η λειτουργία για τη γραμμή εργασιών στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Γραμμή εργασιών > Συμπεριφορές γραμμής εργασιών (δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργική). Με αυτήν τη νέα δυνατότητα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ποτέ το συνδυασμό και να δείτε ετικέτες για εφαρμογές.
  • Επιλογή λήξης εργασιών όταν κάνετε δεξί κλικ σε μια εφαρμογή στη γραμμή εργασιών, η οποία διαχειρίζεται από τις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Για προγραμματιστές.
  • Εισαγωγή του Unicode Emoji 15 στα Windows Insiders στο Beta Channel. Αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει νέες καρδιές, ζώα και ένα χαμογελαστό πρόσωπο.
  • Ετικέτες και κινούμενα σχέδια κατά την εναλλαγή μεταξύ επιτραπέζιων υπολογιστών στην Προβολή εργασιών.
  • Πεδίο προσβασιμότητας στην οθόνη κλειδώματος.
  • Πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας για προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ισχύς και μπαταρία > Προτάσεις ενέργειας.
  • Ενημερώθηκε η σχεδίαση για λίστες στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Εφαρμογές και ρυθμίσεις εκκίνησης > Εφαρμογές > Προηγμένες ρυθμίσεις εφαρμογών > Εκτέλεση εφαρμογής Alias.
Windows 11 2023

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την ενημέρωση σήμερα, μεταβείτε στο Windows Update και Ελέγξτε για ενημερώσεις για να ξεκινήσετε.

Πηγή: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS