ΑρχικήsecurityΗ Avast επεσήμανε το Google app ως malware σε Huawei smartphones

Η Avast επεσήμανε το Google app ως malware σε Huawei smartphones

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Avast επιβεβαίωσε ότι το antivirus SDK της επισημαίνει την Android εφαρμογή Google ως κακόβουλο λογισμικό σε smartphone των Huawei, Vivo και Honor.

Avast Huawei

Οι χρήστες είδαν μια ειδοποίηση που τους καλούσε να απεγκαταστήσουν αμέσως την εφαρμογή Google, επειδή μπορούσε να στείλει μηνύματα SMS, να κατεβάσει και να εγκαταστήσει άλλες εφαρμογές ή να κλέψει πληροφορίες τους.

Άλλοι είδαν μια διαφορετική ειδοποίηση, που έλεγε ότι η εφαρμογή Google ήταν ένα trojan που μπορούσε να παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση στη συσκευή τους και να επιτρέπει στους εισβολείς να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν την ειδοποίηση στα φόρουμ υποστήριξης της Google, της Huawei και στο Reddit.

Δείτε επίσης: Η ιρανική ομάδα Tortoiseshell εξαπολύει νέα κύματα επιθέσεων IMAPLoader Malware

Επίσης, εκπρόσωπος της Google είπε στο BleepingComputer ότι το θέμα δεν προέκυψε από κάποια ενημέρωση της εφαρμογής ούτε ενεργοποιήθηκε από το Google Play Protect.

Συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή της συσκευής για περισσότερες πληροφορίες. Το Google Play είναι το μόνο κατάστημα εφαρμογών όπου μπορείτε να κατεβάσετε επίσημα τις βασικές εφαρμογές της Google για Android“, είπε ο εκπρόσωπος.

Avast: Το antivirus SDK βρίσκεται πίσω από τις false positive ειδοποιήσεις

Η Google δεν μπόρεσε να εντοπίσει την υπηρεσία ασφαλείας ή την εφαρμογή που ενεργοποιούσε τις ειδοποιήσεις, αλλά η Avast έλυσε το μυστήριο. Το antivirus SDK της ήταν αυτό που κατά λάθος επισήμανε το Google Quick Search Box app ως malware.

Η Avast είπε ότι η εφαρμογή Optimizer της Huawei έδειξε τις ειδοποιήσεις κακόβουλου λογισμικού σε συσκευές Huawei.

Δείτε επίσης: Οι επιθέσεις IoT Malware αυξήθηκαν κατά 400%

Google app malware
Η Avast επεσήμανε το Google app ως malware σε Huawei smartphones

Στις 29 Οκτωβρίου, αναφέρθηκε στην Avast ότι το antivirus Software Development Kit (SDK) για Android επισήμανε εσφαλμένα το Google Quick Search Box ως malware σε τηλέφωνα Huawei“, δήλωσε η εταιρεία.

Αυτό το SDK παρέχει το antivirus component της εφαρμογής Optimizer της Huawei, μια εφαρμογή διαχείρισης συσκευών που παρέχει επίσης λειτουργίες καθαρισμού και απόδοσης“.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το ζήτημα επηρέασε χρήστες εκτός Κίνας και αντιμετωπίστηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Grandoreiro Malware: Νέα έκδοση στοχεύει χρήστες στην Ισπανία

Επομένως, όσοι δεν έχουν κάνει side-load την εφαρμογή Google σε τηλέφωνα Huawei, Vivo ή Honor, δεν πρέπει να ανησυχούν για αυτή την ειδοποίηση.

Μια προτεινόμενη λύση, για όσους εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν θέμα, είναι να μεταβούν στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Βελτιστοποίηση > Πληροφορίες εφαρμογής > Αποθήκευση > Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης / Εκκαθάριση δεδομένων. Τέλος, κάντε μια επανεκκίνηση τη συσκευή σας.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS