ΑρχικήHow ToΠώς να διαγράψετε το όνομά σας από τις μηχανές αναζήτησης;

Πώς να διαγράψετε το όνομά σας από τις μηχανές αναζήτησης;

Αν πληκτρολογήσετε το όνομά σας σε μια δημοφιλή μηχανή αναζήτησης, μπορεί να εκπλαγείτε από την πληροφορία που θα βρείτε!

όνομα μηχανές αναζήτησης

Ίσως είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης και να απογοητεύεστε από αρνητικές κριτικές ή να ανακαλύπτετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ευρέως προσβάσιμα. Αν και είναι σχεδόν αδύνατο να διαγράψετε αμέσως το όνομά σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δυσκολέψετε την εύρεση των πληροφοριών σας από άλλους.

Παρακάτω βρίσκονται κάποιες συμβουλές αναφορικά με τα Social Media:

  1. Αποκρύψτε το προφίλ σου στο Facebook από τις μηχανές αναζήτησης ακολουθώντας αυτά τα βήματα στον υπολογιστή ή το τηλέφωνο. Απλά κάνε κλικ στο τρίγωνο προς τα κάτω, πήγαινε σε Ρυθμίσεις & Απόρρητο > Ρυθμίσεις > Απόρρητο και επιλέξε “Όχι” στη σύνδεση με μηχανές αναζήτησης. Να έχεις υπόψη ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να χρειαστεί λίγες ημέρες για να εφαρμοστεί πλήρως. Επίσης, βεβαιώσου να ελέγχεις τις δημόσιες αναρτήσεις σου, καθώς αυτές εξακολουθούν να εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησης.
  2. Κρύψτε τα tweets σας στο Twitter. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, πατήστε Ρυθμίσεις και απόρρητο, επιλέγτε Απόρρητο και ασφάλεια, και αλλαγή της επιλογής “Προστασία των Tweets σας” σε Ενεργοποίηση. Έτσι, τα tweets σας θα είναι ιδιωτικά και δε θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις. Αν και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αποκτήσεις νέους followers, τουλάχιστον θα διατηρήσεις το περιεχόμενό σου ιδιωτικό.
  3. Αλλάξτε το όνομά σας στα κοινωνικά δίκτυα. Πηγαίνετε στο προφίλ σας στο Twitter, επιλέξτε Επεξεργασία προφίλ και αλλάξτε το όνομα. Στο Facebook, κάνε κλικ στο κάτω βέλος (ή στις τρεις γραμμές σε κινητό), πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Προσωπικά και Πληροφορίες λογαριασμού, και αλλάξτε το πεδίο “Όνομα”. Στο Instagram, πηγαίνετε στο προφίλ σας, πατήστε Επεξεργασία προφίλ και προσαρμόστε το πεδίο δίπλα στο “Όνομα”.
  4. Διαγράψτε ανενεργούς λογαριασμούς. Ανατρέξτε σε ιστοσελίδες όπου έχετε λογαριασμό αλλά δεν τον χρησιμοποιείτε πλέον. Συνδεθείτε και είτε αλλάξτε το όνομά σας είτε διαγράψτε το προφίλ σας. Επίσης, ελέγξτε διαδικτυακά φόρουμ στα οποία μπορεί να είστε εγγεγραμμένος. Αν δεν το θυμάστε, ανατρέξτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας για να εντοπίσετε τις υπηρεσίες.
όνομα μηχανές αναζήτησης

Διαγράψτε τα προφίλ σας ή αλλάξτε το όνομα σας για να μειώσετε τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

Πηγή: wikihow.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS