ΑρχικήinetApple: Παραδέχεται ότι έκανε διακρίσεις κατά των πολιτών των ΗΠΑ μέσω του...

Apple: Παραδέχεται ότι έκανε διακρίσεις κατά των πολιτών των ΗΠΑ μέσω του προγράμματος PERM

Η Apple έχει παραδεχθεί ότι κάνει διακρίσεις εις βάρος αμερικανών πολιτών και κατόχων πράσινης κάρτας όσον αφορά στην πρόσληψη εργαζομένων μέσω του Προγράμματος Μόνιμης Πιστοποίησης Εργασίας (PERM).

Δείτε επίσης: Apple Watch: Θα κυκλοφορήσει σύντομα επίλυση στο πρόβλημα της μπαταρίας

Apple

Το πρόστιμο που της επιβλήθηκε, ανήλθε στα 6,7 εκατομμύρια δολάρια και έχει συμφωνήσει να καταβάλει συνολικά 18,25 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση προς εκείνους που ήταν θύματα των “ακούσιων” διακρίσεων.

Το PERM είναι ένα πρόγραμμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τις αμερικανικές εταιρείες να προσλάβουν ξένους εργαζόμενους που βρίσκονται στη χώρα με προσωρινές θεωρήσεις. Το πρόγραμμα χρησιμοποιείται συνήθως για την πρόσληψη ξένων αποφοίτων από αμερικανικά πανεπιστήμια.

Οι εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν ξένους εργαζομένους μπορούν να υποβάλουν αίτηση εκ μέρους τους για τη χορήγηση μόνιμης κατοικίας.

Ωστόσο, για να διασφαλιστεί ότι ξένοι εργαζόμενοι δεν παίρνουν θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να καλυφθούν εξίσου καλά από πολίτες των ΗΠΑ και υπάρχοντες μόνιμους κατοίκους, οι εταιρείες πρέπει να διαφημίζουν τις θέσεις εργασίας εντός των ΗΠΑ με τον ίδιο τρόπο που θα έκαναν με οποιοδήποτε άλλο ρόλο. Οι ξένοι εργαζόμενοι πρέπει να προσλαμβάνονται μόνο όταν η διαδικασία προσλήψεων αποτύχει να βρει κατάλληλους εργαζόμενους από τις ΗΠΑ.

Η Apple παραδέχεται ότι δεν συμμορφώθηκε με την απαίτηση να διαφημίσει τις θέσεις σε αμερικάνους εργαζομένους. Αναφέρεται ότι αυτό ήταν ακούσιο και το πρόβλημα έχει λυθεί πλέον, σύμφωνα με το CNBC.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε το νέο Apple Pencil με USB-C

Η Apple κατηγορήθηκε ότι δεν διαφημίζει θέσεις εργασίας στον εξωτερικό της ιστότοπο και θέτει εμπόδια όπως η απαίτηση αποστολής αίτησης με ταχυδρομικό έντυπο, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες αιτήσεις για θέσεις εργασίας στην Apple δεν έγιναν σωστά βάσει του ομοσπονδιακού νόμου.

PERM

Σύμφωνα με τη συμφωνία επίλυσης μεταξύ της Apple και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αυτές οι λιγότερο αποτελεσματικές διαδικασίες πρόσληψης απέτρεπαν τους αμερικανούς υποψηφίους από το να υποβάλουν αίτηση και σχεδόν πάντα οδηγούσαν σε μηδενικά ή πολύ λίγα αιτήματα που η Apple εξέταζε για θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την άδεια PERM, γεγονός που επέτρεπε στην Apple να καλύψει τις θέσεις με κάτοχους προσωρινών καρτών παραμονής.

Η εταιρεία ανέφερε ότι “απροθύμως δεν ακολουθούσε το πρότυπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης” και έχει τώρα διορθώσει το πρόβλημα.

Στην Apple επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 6,75 εκατομμυρίων δολαρίων και θα πληρώσει περαιτέρω 18,25 εκατομμύρια δολάρια για να αποζημιώσει εκείνους που υπέστησαν διακρίσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης. Αυτό θα γίνει με τη μορφή αμοιβής που θα είχαν λάβει αν είχαν προσληφθεί την εποχή που θα ξεκίναγαν.

Δείτε επίσης: Apple: Ετοιμάζει την έκδοση iOS 17.1.1 για iPhone;

Το πρόγραμμα PERM είναι ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται τη διαδικασία πιστοποίησης εργασίας για μη αμερικανούς εργαζομένους που επιθυμούν να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιείται από εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν μη αμερικανούς εργαζομένους για θέσεις εργασίας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τοπικούς υποψηφίους. Το πρόγραμμα PERM διασφαλίζει ότι οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται σε μη αμερικανούς εργαζομένους δεν θα αποβούν εις βάρος των αμερικανών πολιτών.

Η διαδικασία PERM περιλαμβάνει την υποβολή μιας αίτησης από τον εργοδότη στο Υπουργείο Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αίτηση πρέπει να περιέχει πληροφορίες για τη θέση εργασίας, τα απαιτούμενα προσόντα και την αμοιβή. Επίσης, ο εργοδότης πρέπει να αποδείξει ότι έχει προσπαθήσει να προσλάβει αμερικανούς υπηκόους για τη θέση αλλά δεν μπόρεσε να βρει κατάλληλους υποψηφίους.

Μετά την υποβολή της αίτησης, το Υπουργείο Εργασίας εκτελεί έναν έλεγχο για να διαπιστώσει αν η θέση εργασίας πράγματι δεν μπορεί να καλυφθεί από αμερικανούς υπηκόους. Αυτό περιλαμβάνει την ανάρτηση της θέσης εργασίας σε εμφανή μέσα ενημέρωσης και την προσπάθεια να προσληφθούν αμερικανοί υπηκόοι. Εάν δεν υπάρχουν κατάλληλοι αμερικανοί υπηκόοι, τότε η αίτηση προχωρά στο επόμενο στάδιο.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS