ΑρχικήinetTesla Cybertruck: Οι ιδιοκτήτες του απαγορεύεται να το πουλήσουν

Tesla Cybertruck: Οι ιδιοκτήτες του απαγορεύεται να το πουλήσουν

Η Tesla επιβάλλει ορισμένους παράξενους περιορισμούς στους πελάτες που αγοράζουν το Cybertruck. Για αρχή, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πωλήσουν το ηλεκτρικό τους όχημα για οποιονδήποτε λόγο.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Βίντεο το δείχνει να “σκαρφαλώνει σκάλες”

Tesla Cybertruck

Καθώς η αναμενόμενη παράδοση του Tesla Cybertruck πλησιάζει σε λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες, οι πιθανοί αγοραστές αντιμετωπίζουν μια ασυνήθιστη συνθήκη στη Συμφωνία Παραγγελίας Μηχανοκίνητου Οχήματος.

Παρά την απόκρυψη κρίσιμων λεπτομερειών από την Tesla, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του οχήματος, η εταιρεία κάνει μια τολμηρή δήλωση επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στις προσπάθειες επαναπώλησης εντός του πρώτου έτους κυκλοφορίας.

Σε μια ενότητα αποκλειστικά για το “Cybertruck”, η Tesla ενημερώνει τους αγοραστές να μην πωλήσουν ή να προσπαθήσουν να πωλήσουν το “Cybertruck” τους την πρώτη χρονιά μετά την ημερομηνία παράδοσης. Η παραβίαση αυτής της συνθήκης μπορεί να προκαλέσει την ανάληψη δικαστικών μέτρων από την Tesla, περιορίζοντας έτσι τη μεταβίβαση του τίτλου ή απαιτώντας αποζημίωση ύψους 50.000 δολαρίων ή της αντίστοιχης αξίας που λήφθηκε από την πώληση, αναλόγως με το μεγαλύτερο ποσό.

Το έγγραφο αναφέρει επιπλέον ότι η Tesla διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί μελλοντικές πωλήσεις οχημάτων στον παραβαίνοντα πελάτη. Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί επίσης τη δυνατότητα επανααγοράς του Cybertruck σε σημαντική έκπτωση ή έγκρισης νέας πώλησης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ενώ ο σκοπός της κίνησης της Tesla παραμένει υπό συζήτηση, ορισμένοι την ερμηνεύουν ως μια προσπάθεια να περιοριστούν οι πιθανές αυξήσεις της αξίας, προκειμένου να διεγερθούν οι άμεσες πωλήσεις του Cybertruck. Αυτή η στρατηγική προσέγγιση συμφωνεί με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Tesla τον τελευταίο καιρό, με τη μείωση κατά 17% της αξίας των μετοχών της κατά το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου, χάνοντας περίπου 145 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Δείτε ακόμα: Tesla: Οι παραδόσεις του Cybertruck ξεκινούν τον Νοέμβριο

Το Cybertruck, το οποίο δημιουργήθηκε ως το πρωτοποριακό έργο του Elon Musk, έχει δημιουργήσει προκλήσεις για την Tesla λόγω του ξεχωριστού και αμφιλεγόμενου σχεδιασμού του από ανοξείδωτο ατσάλι, απαιτώντας νέες διαδικασίες παραγωγής. Ο Musk αναγνώρισε τα εμπόδια κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Tesla για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, παραδεχόμενος ότι η επίτευξη μαζικής παραγωγής και η επίτευξη θετικής ταμειακής ροής με το Cybertruck αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις.

πώληση

Η επιβολή περιορισμών μεταπώλησης υπογραμμίζει την ανάγκη της Tesla να προστατεύει τα έσοδά της. Σε περίπτωση επιτυχούς μεταπώλησης σε υψηλότερη αξία, η Tesla μπορεί να χάσει σημαντικά κέρδη, κάτι που έχει οδηγήσει τον Musk να υιοθετήσει αντιπαραβατική στάση έναντι πιθανών πελατών για να μειώσει τέτοιους κινδύνους.

Καθώς η κυκλοφορία του Cybertruck πλησιάζει, η καινοτομία στον τομέα των οχημάτων μπορεί να αποδειχθεί ή κερδοφόρα ή επιβαρυντική για την Tesla, ανάλογα με την υποδοχή της από την αγορά και την ικανότητα της εταιρείας να αντιμετωπίσει τις αναμενόμενες προκλήσεις στην παραγωγή.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Εντοπίστηκε σε δρόμο να ρυμουλκεί μεγάλο τρέιλερ

Ένα από τα πιθανά οφέλη της καταχής ενός Tesla Cybertruck, είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Το Cybertruck είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, εξαλείφοντας την ανάγκη για καύσιμα που προκαλούν εκπομπές CO2. Αυτό συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην μείωση της κλιματικής αλλαγής.

Ένα άλλο πιθανό οφέλος είναι η οικονομία στην κατανάλωση καυσίμων. Ενώ οι παραδοσιακοί κινητήρες εσωτερικής καύσης καταναλώνουν πολλά καύσιμα, το Cybertruck χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια που είναι συνήθως πιο οικονομική. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους λειτουργίας του οχήματος για τον ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα πιθανά μειονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι η αρχική τιμή του οχήματος, που μπορεί να είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τα παραδοσιακά οχήματα. Αυτό μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για ορισμένους πιθανούς αγοραστές.

Ένα άλλο πιθανό μειονέκτημα είναι η διαθεσιμότητα των φορτιστών. Ενώ η υποδομή φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα βελτιώνεται συνεχώς, εξακολουθεί να μην είναι τόσο ευρέως διαθέσιμη όπως τα βενζινάδικα. Αυτό μπορεί να περιορίσει την ευκολία και την ευελιξία της χρήσης του Cybertruck.

Πηγή: firstpost

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS