ΑρχικήReviewsΤο επόμενο Toyota Camry γίνεται αποκλειστικά υβριδικό!

Το επόμενο Toyota Camry γίνεται αποκλειστικά υβριδικό!

Η επόμενη γενιά του Toyota Camry, το πολυδύναμο σεντάν που έχει τη μεγαλύτερη απήχηση στην αμερικανική αγορά, θα κυκλοφορήσει με ένα πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα κίνησης αερίου-ηλεκτρικού.

Toyota Camry

Αυτή η τολμηρή κίνηση αποδεικνύει την πρωτοπορία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην προώθηση της υβριδικής τεχνολογίας στην αμερικανική αγορά.Το Camry του 2025 θα συνδυάσει έναν 2,5 λίτρων βενζινοκινητήρα με ένα εξελιγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης, το οποίο θα παρέχει αυξημένη ισχύ και στις προσθιοκίνητες και στις τετρακίνητες εκδόσεις του οχήματος, όπως ανακοίνωσε η Toyota.

Η συμμόρφωση με τους πιο αυστηρούς κανονισμούς για την οικονομία καυσίμου στις ΗΠΑ αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην απόφαση της Toyota να επικεντρωθεί στην παραγωγή νέων υβριδικών αυτοκινήτων Camry. Αυτή η απόφαση σήμανε την εγκατάλειψη των μοντέλων καύσης με 4 και 6 κύλινδρους που αντιστοιχούσαν στο περίπου 85% των πωλήσεων για το τρέχον έτος, όπως δήλωσε ο David Christ, επικεφαλής της Toyota στη Βόρεια Αμερική. Ένας ακόμα παράγοντας που συνέβαλε στην απόφαση ήταν η “επίτευξη της απόδοσης που επιθυμούσαμε με την υβριδική τεχνολογία”, όπως αναφέρθηκε.

Δείτε επίσης: Toyota 4Runner: Αποκτά νέα χρώματα και χαρακτηριστικά

Ενώ η Toyota έχει επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων, εξακολουθεί να στοιχηματίζει ότι η ζήτηση για υβριδικά και plug-in υβριδικά θα παραμείνει ισχυρή, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ακολουθεί μια τακτική που επιδιώκει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών.

Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κινητήρα και το νέο ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης παράγουν 232 άλογα – σχεδόν 15% περισσότερα από το προηγούμενο Camry με μηχανικό σύστημα τετρακίνησης, ανέφερε η Toyota.

Οι εκπρόσωποι της Toyota αποκάλυψαν την ένατη γενιά του μεσαίου σεντάν Camry την Τρίτη στο Λος Άντζελες, ενόψει της Έκθεσης Αυτοκινήτου επίσης στο Λος Άντζελες που ανοίγει την Παρασκευή.

Οι άμεσοι ανταγωνιστές του νέου Camry – εκτός από το Chevrolet Malibu της General Motors– θα περιλαμβάνουν κάποια ακόμα σεντάν όπως το Honda Accord, το Hyundai Sonata και το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο 3 της Tesla.

Το Tesla Model 3 κατέρριψε τις πωλήσεις του Camry στην Καλιφόρνια, μια σημαντική αγορά για την Toyota, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, σύμφωνα με στοιχεία από την Ένωση Αντιπροσώπων Νέων Αυτοκινήτων της Καλιφόρνια.

Η Toyota δεν αποκάλυψε ακόμα πληροφορίες σχετικά με την τιμή ή την κατανάλωση καυσίμου για το Camry 2025, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στους εκθεσιακούς χώρους την επόμενη άνοιξη. Αυτή τη στιγμή, το πιο οικονομικό υβριδικό μοντέλο του Camry πωλείται περίπου $2.400 πιο ακριβά από την πιο οικονομική έκδοση του Camry με καύσιμα προς το παρόν.

Ένα υβριδικό Camry προσδίδει βαθμολογία 52 μιλίων (84 χιλιομέτρων) ανά γαλόνι σε συνδυασμένη οδήγηση σε πόλη και αυτοκινητόδρομο, σε σύγκριση με τη βαθμολογία 32-mpg του συμβατικού τετρακύλινδρου Camry. Σύμφωνα με δεδομένα οικονομίας καυσίμου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το υβριδικό μοντέλο εξοικονομεί 650 δολάρια ετησίως σε κόστος καυσίμου.

Toyota Camry

Διαβάστε σχετικά: Toyota: Δεν δεχτήκαμε επίθεση ransomware

Σύμφωνα με τον Crist, “Η Toyota έχει ανανεώσει το Sienna minivan της, με μια προσέγγιση πλήρως υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Το Sienna αποτελεί το δεύτερο αυτοκίνητο μας με εξαιρετική ευελιξία στις στροφές και είναι το αυτοκίνητο για το οποίο έχουμε λάβει τις περισσότερες κρατήσεις”.

Πηγή: reuters.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS