ΑρχικήUpdatesApple: Διορθώνονται ελαττώματα του Magic Mouse!

Apple: Διορθώνονται ελαττώματα του Magic Mouse!

Το Magic Mouse κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την Apple το 2009 και ήταν μια σημαντική απόκλιση από τα προηγούμενα σχέδια.

Apple Magic Mouse

Το Magic Mouse ήταν μια κομψή και διακριτική συσκευή με επιφάνεια αφής στο πάνω μέρος. Αν και η πρώτη γενιά λειτουργούσε με δύο μπαταρίες AA, ο επανασχεδιασμός του το 2015 προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις, κυρίως λόγω της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας και της θύρας φόρτισης Lightning που βρισκόταν στο κάτω μέρος της. Αυτό οδήγησε σε προβλήματα φόρτισης, γνωστά ως “Dead Magic Mouse Syndrome”. Από τότε, χιλιάδες χάκερ προσπάθησαν να διορθώσουν τα προβλήματα του Magic Mouse, με την πρόσφατη προσπάθεια του [Ivan Kuleshov] να θεωρείται ίσως η απλούστερη και πιθανώς επιτυχημένη.

Δείτε επίσης: Το Notes app της Apple σας επιτρέπει να δημιουργείτε links μεταξύ των σημειώσεων

Στην πραγματικότητα, το Magic Mouse έχει δύο σημαντικά μειονεκτήματα: την εργονομία του και την κακή θέση θύρας φόρτισης. Παρά την ύπαρξη 3D μοντέλων και εμπορικών προϊόντων που ανακουφίζουν από το προαναφερθέν πρόβλημα – μερικά από αυτά προσφέρουν ακόμη και ασύρματη φόρτιση ανάμεσα στις περιόδους χρήσης του ποντικιού – όλες οι προσπάθειες μεταφοράς της θύρας φόρτισης αντιμετωπίζονται με αποτυχία, καθώς το Magic Mouse δεν μπορεί να φορτιστεί και να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα λόγω του τρόπου που η Apple σχεδίασε το κύκλωμα.

Αυτό που έκανε ο [Ivan] διαφορετικό ήταν ότι, εκτός από το να προσαρμόσει ορισμένα υπάρχοντα 3D μοντέλα για επεκτάσεις Magic Mouse σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, διόρθωσε επίσης το πρόβλημα φόρτισης αποφεύγοντας εντελώς τα κυκλώματα της Apple και προσθέτοντας μια θύρα USB-C στη διαδικασία. Επιπλέον, πρόσθεσε μια μονάδα φόρτισης με βάση το TP4056, που συγκολλήθηκε απευθείας στους ακροδέκτες της μπαταρίας, η οποία θα φορτίζει την μπαταρία κατά τη σύνδεσή της. Αυτή η διαδικασία προέκυψε από πειραματισμούς πάνω σε ένα Magic Mouse και οδήγησε στην αναφορά της μπαταρίας στο MacOS αντίστοιχα. Συνολικά, αυτές οι αλλαγές βελτίωσαν σημαντικά τη λειτουργία του Magic Mouse.

magic mouse apple

Το 3D κέλυφος δεν περιβάλλει απλώς το ποντίκι, αλλά το διαιρεί σε δύο τμήματα – ένα πάνω και ένα κάτω – εξασφαλίζοντας ότι ο οπτικός αισθητήρας δεν αιωρείται πάνω από την επιφάνεια. Ταυτόχρονα, διατηρεί την ευαισθησία της αφής στο επάνω μέρος, όπου απαιτείται. Σύμφωνα με τον [Ivan], τα αρχεία του έργου θα είναι διαθέσιμα στο λογαριασμό του στο GitHub άμεσα.

Διαβάστε σχετικά: Πώς να κατεβάσετε την εφαρμογή Apple Music Classical στο iPad

Πηγή: hackaday.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS