ΑρχικήsecurityTor Project: Αφαιρεί τις αναμεταδόσεις λόγω επικίνδυνων δραστηριοτήτων

Tor Project: Αφαιρεί τις αναμεταδόσεις λόγω επικίνδυνων δραστηριοτήτων

Το Tor Project έχει εξηγήσει την πρόσφατη απόφασή του να αφαιρέσει πολλούς διακομιστές δικτύου που αντιπροσωπεύουν απειλή για την ασφάλεια όλων των χρηστών του δικτύου Tor.

Δείτε επίσης: Tor Project: Καταπολεμά τη ρωσική λογοκρισία μέσω των δικαστηρίων

Tor Project

Οι κόμβοι δρομολόγησης του δικτύου Tor αποτελούν σημεία δρομολόγησης που βοηθούν στην ανωνυμοποίηση της αρχικής πηγής της κυκλοφορίας μέσω του δικτύου Tor, λαμβάνοντας και προωθώντας κρυπτογραφημένα δεδομένα στον επόμενο κόμβο.

Λειτουργούν από εθελοντές και ενθουσιώδεις ακτιβιστές, που είναι παθιασμένοι για την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια, την ανωνυμία και την ελευθερία της πληροφορίας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, το Tor Project ανακάλυψε ότι ορισμένοι φορείς κατανομής συμμετείχαν σε μια υψηλού κινδύνου, κερδοσκοπική επιχείρηση με κρυπτονομίσματα που υπόσχονταν οικονομικά κέρδη, χωρίς την έγκριση ή την υποστήριξη του Tor Project.

Πολλοί από τους χειριστές, οι οποίοι είχαν αποσυνδεθεί από τις αναμεταδόσεις, έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο μη γνωρίζοντας το έργο στο οποίο συνέβαλλαν. Άλλοι εκτελούσαν τις λειτουργίες τους σε μη ασφαλείς ή υψηλού κινδύνου περιοχές.

Η αφαίρεση των αναμεταδόσεων από το δίκτυο προκάλεσε πολλές συζητήσεις στην κοινότητα σχετικά με τις πολιτικές αναμετάδοσης και το τι αποτελεί παραβίαση, οπότε η ομάδα του Tor έριξε λίγο φως για την απόφασή της.

Η εμπορική λειτουργία αναμεταδόσεων παραβιάζει την ευγενή αρχή των εθελοντών που αγωνίζονται ενάντια στην διαδικτυακή λογοκρισία και την διαδεδομένη παρακολούθηση, η οποία υποστηρίζει και τροφοδοτεί την κοινότητα. Εάν το “for-profit” στοιχείο αυξηθεί και καταλάβει ένα μεγάλο ποσοστό των κόμβων αναμετάδοσης του δικτύου Tor, η δύναμη θα περάσει σε αμφισβητήσιμα χέρια και η ασφάλεια του δικτύου θα υπονομευθεί από επεκτατική κεντρικοποίηση.

Ένας χρήστης που σχολίασε κάτω από τη δημοσίευση του Tor και υποστηρίζει ότι οι αποκλεισμένοι κόμβοι συνδέονται με τον ATor (AirTor) και ο αριθμός τους είναι περίπου χίλιοι. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δείτε ακόμα: Microsoft Defender: Δεν επισημαίνει πλέον το Tor Browser ως κακόβουλο λογισμικό

αναμεταδόσεις

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υπηρεσίας, “Ο ATOR επιτρέπει στους αποκεντρωμένους φορείς διαμετάδοσης του διαδικτύου να λαμβάνουν ανταμοιβές μέσω της αλυσίδας και διευκολύνει την ευρύτερη παροχή ανοικτών και ανώνυμων πρωτοκόλλων μέσω υλικού.

Οι πιθανές συνέπειες της επιχειρηματικής δραστηριότητας εντός του Tor Project μπορεί να είναι πολλαπλές. Μια από τις κύριες συνέπειες είναι η απώλεια της εμπιστοσύνης των χρηστών στο δίκτυο Tor. Οι χρήστες του Tor επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο για να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους και να αποφύγουν την παρακολούθηση. Εάν ανακαλυφθεί ότι οι κόμβοι του Tor εμπλέκονται σε επιχειρηματικές, επικίνδυνες δραστηριότητες, οι χρήστες μπορεί να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία του δικτύου και να μην το χρησιμοποιούν πλέον.

Ένας άλλος πιθανός αντίκτυπος είναι η απώλεια της χρηματοδότησης και της υποστήριξης του Tor Project. Το Tor Project εξαρτάται από την υποστήριξη της κοινότητας και των χορηγών για να λειτουργήσει. Εάν αποκαλυφθεί ότι οι κόμβοι του εκμεταλλεύονται το δίκτυο για κερδοσκοπικούς σκοπούς και αντικειμενικά επικίνδυνες δραστηριότητες, οι χορηγοί μπορεί να αποσύρουν την υποστήριξή τους και να μειώσουν τη χρηματοδότηση του Έργου.

Επιπλέον, η επιχειρηματική, επικίνδυνη δραστηριότητα μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για το Έργο Tor. Αν οι κόμβοι του Tor χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες, οι αρχές μπορεί να αναλάβουν νομική δράση κατά του Έργου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δικαστικές διαδικασίες, πρόστιμα ή ακόμη και στην κατάργηση του Έργου.

Δείτε επίσης: Trojanized Tor browsers στοχεύουν Ρώσους με crypto-stealing malware

Τέλος, η επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών του Tor. Εάν οι κόμβοι του Tor εκτελούν κακόβουλο λογισμικό ή παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των χρηστών, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια των χρηστών και να τους εκθέσει σε επιθέσεις και παραβιάσεις των προσωπικών τους δεδομένων.

Πήγη: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS