ΑρχικήSecurityΗνωμένο Βασίλειο: Πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν αναγνωρίζουν τις διαδικτυακές απάτες

Ηνωμένο Βασίλειο: Πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν αναγνωρίζουν τις διαδικτυακές απάτες

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της UK Finance, το 17% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να εντοπίζει πάντα τα ενδεικτικά σημάδια διαδικτυακής απάτης.

επιχειρήσεις Ηνωμένο Βασίλειο απάτες

Ο οργανισμός έκανε ένα quiz “Can you spot fraud?” για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Σχεδιασμένο σε συνεργασία με την Amazon, ελέγχει τους συμμετέχοντες μέσω scam emails και τηλεφωνικών κλήσεων, που μπορεί να συναντήσουν οι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής μέρας στο γραφείο.

Πρόκειται για μια άσκηση προσομοίωσης που έχει σχεδιαστεί για να δείξει πώς οι απατεώνες χρησιμοποιούν διάφορα κανάλια και διάφορες μεθόδους για να στοχεύσουν τα θύματά τους.

Δείτε επίσης: Κίνδυνος για Παραβίαση Δεδομένων σε Υψηλού Προφίλ Επιχειρήσεις

Πάνω από 7000 ερωτηθέντες έχουν λάβει μέρος στο κουίζ μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το UK Finance. Οι περισσότεροι μπόρεσαν να εντοπίσουν απάτες πλαστοπροσωπίας, όταν οι απατεώνες προσποιούνταν έμπιστες επαφές. Ωστόσο, ένας στους 10 δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει μια απάτη που σχετίζεται με προμήθειες.

Κατά τη διάρκεια του κουίζ, ο συμμετέχων λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από έναν απατεώνα που προσποιείται ότι είναι ένας νόμιμος προμηθευτής. Ο απατεώνας ζητά να κάνει μια μεγάλη παραγγελία, χωρίς όμως να περάσει από την επίσημη διαδικασία συμπλήρωσης φόρμας.

Η UK Finance λέει ότι αυτή η άσκηση είναι απαραίτητη, ώστε οι υπάλληλοι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μάθουν να αναγνωρίζουν τις απειλές, πριν να είναι αργά. Οι απατεώνες υποδύονται έναν αξιόπιστο οργανισμό ή άτομο και ξεγελάνε το θύμα για να στείλει χρήματα σε έναν λογαριασμό που ελέγχεται από τους εγκληματίες.

Η UK Finance ισχυρίστηκε ότι οι κυβερνοεγκληματίες έκλεψαν 42,6 εκατομμύρια £ μέσω τέτοιων απατών μόνο τους πρώτους έξι μήνες του 2023.

Δείτε επίσης: Mobile malware: Ένας μεγάλος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις

Προειδοποίησε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ένας ολοένα και πιο δημοφιλής στόχος των hackers, καθώς οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν περισσότερα χρήματα από τον μέσο καταναλωτή, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουν τόσα μέτρα ασφαλείας, όσα εφαρμόζουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Ο David Raw, στέλεχος της UK Finance, εξήγησε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ψυχή της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει περισσότερη προστασία.

Καθώς οι εγκληματίες αναπτύσσουν όλο και πιο περίπλοκους τρόπους για να ξεπεράσουν την άμυνα των επιχειρήσεων, πολλές μικρότερες εταιρείες συχνά δεν διαθέτουν τους ίδιους πόρους ασφαλείας με τις μεγαλύτερες αντίστοιχές τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση“, πρόσθεσε.

Εάν είστε ιδιοκτήτης ή εργάζεστε για μια μικρή επιχείρηση, θυμηθείτε: όταν κάνετε μεγαλύτερες πληρωμές, ελέγχετε πάντα τα στοιχεία με τον προμηθευτή σας απευθείας μέσω αξιόπιστων διαδρομών επικοινωνίας. Μπορείτε επίσης να κάνετε το campaign quiz Take Five to Stop Fraud για να λάβετε περισσότερες συμβουλές και να οπλιστείτε με γνώσεις για την καταπολέμηση της απάτης“.

Δείτε επίσης: Επιχειρήσεις: Η μη συμμόρφωση των υπαλλήλων στα πρωτόκολλα ασφαλείας οδηγεί σε κυβερνοεπιθέσεις

Μια από τις βασικές συμβουλές για τις μικρές επιχειρήσεις είναι να είναι προσεκτικές και επιφυλακτικές σε όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούν. Πρέπει να εξετάζουν προσεκτικά τις προσφορές και τις ευκαιρίες που λαμβάνουν, ελέγχοντας την αξιοπιστία των αποστολέων και των προμηθευτών.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η εκπαίδευση του προσωπικού. Οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να επενδύουν στην εκπαίδευση των εργαζομένων τους για να τους ενημερώνουν για τις τελευταίες τεχνικές απάτης και να τους διδάξουν πώς να τις ανιχνεύουν και να τις αποφεύγουν. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, το προσωπικό θα είναι πιο εξοικειωμένο με τα σημάδια που υποδεικνύουν μια απάτη και θα μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά.

Επιπλέον, οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων τους. Πρέπει να εφαρμόζουν ισχυρά και ενημερωμένα συστήματα ασφαλείας και να χρησιμοποιούν αξιόπιστα λογισμικά προστασίας από ιούς.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS