ΑρχικήbusinessFoxconn: Έξτρα επενδύσεις στην Ινδία για νέο εργοστάσιο

Foxconn: Έξτρα επενδύσεις στην Ινδία για νέο εργοστάσιο

Η Foxconn διπλασιάζει την επένδυσή της στην Ινδία με επιπλέον 1,54 δισεκατομμύρια δολάρια να διατίθενται για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου που πιθανότατα θα σχετίζεται με την παραγωγή iPhone της Apple.

Foxconn εργοστάσιο Ινδία

Η εταιρεία αποσύρθηκε πρόσφατα από μια κοινοπραξία 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή επεξεργαστών με την ινδική εταιρεία Vedeanta, ωστόσο έχει εντείνει την παραγωγή της στη χώρα. Μόλις τον Αύγουστο του 2023, αναφέρθηκε ότι η Foxconn έδινε 500 εκατομμύρια δολάρια σε δύο νέα εργοστάσια στην Karnataka, στη νότια Ινδία.

Δείτε επίσης: Little Mac: Η μικροσκοπική έκδοση του διάσημου PC της Apple

Τώρα, νέες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης λένε ότι η μητρική εταιρεία της Foxconn, Hon Hai Precision Industry, υπέβαλε μια κατάθεση που αναφέρει ότι πρόκειται να δαπανήσει 1,54 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο.

Η κατάθεση αναφέρει μόνο ότι το εργοστάσιο κατασκευάζεται για να καλύψει αυτό που περιγράφει ως “λειτουργικές ανάγκες“. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με την ακριβή τοποθεσία του εργοστασίου στην Ινδία.

Δείτε επίσης: Apple: Εργάζεται πάνω σε Privacy Screen για iPhones και Macs

Επίσης, δεν υπάρχει καμία περαιτέρω ένδειξη για το τι θα παράγει αυτό το νέο εργοστάσιο, αλλά το Nikkei Asia αναφέρει ότι μια ανώνυμη πηγή ισχυρίζεται ότι θα είναι για την παραγωγή iPhone. Μπορεί επίσης να είναι για δοκιμές και ανάπτυξη προϊόντων.

Foxconn iPhone

Η αυξημένη παραγωγή της Foxconn στην Ινδία μπορεί να οφείλεται στο ότι πολλοί από τους προμηθευτές της Apple μετακινούνται εκεί από την Κίνα. Η επένδυση της Foxconn στο νέο εργοστάσιο στην Ινδία έχει μεγάλη σημασία για την ινδική οικονομία. Καταρχάς, αυτή η επένδυση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους Ινδούς πολίτες, βοηθώντας έτσι στη μείωση της ανεργίας και την ανακούφιση της φτώχειας. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αφορούν τόσο την κατασκευή προϊόντων (iPhone αν ισχύουν οι αναφορές) όσο και τη διαχείριση του εργοστασίου, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Δείτε επίσης: 2023: Τέλος εποχής για 5 προϊόντα της Apple

Επιπλέον, η επένδυση της Foxconn θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογικής βιομηχανίας στην Ινδία. Η κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου για την παραγωγή iPhone υποδεικνύει την εμπιστοσύνη της Foxconn στις δυνατότητες της Ινδίας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τεχνολογικής αγοράς. Αυτό θα ενισχύσει την τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας, προσελκύοντας άλλες τεχνολογικές εταιρείες και ενθαρρύνοντας την καινοτομία και την έρευνα.

Πηγή: appleinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS