ΑρχικήSecurityStaples: Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε προσωρινή διακοπή στις online παραγγελίες της

Staples: Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε προσωρινή διακοπή στις online παραγγελίες της

Η εταιρεία λιανικού εμπορίου Staples ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό της την Πέμπτη ότι είχε πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL): Εκτός σύνδεσης διάφορες υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

Staples

Η εταιρεία δήλωσε ότι η κυβερνοεπίθεση προκάλεσε προσωρινή διαταραχή στις δυνατότητες επεξεργασίας και παράδοσης του staples.com, καθώς και στα κανάλια επικοινωνίας και στις γραμμές εξυπηρέτησης πελατών του.

Η Staples ανέφερε ότι τα συστήματά της διαταράχθηκαν λόγω των “προληπτικών μέτρων” που πήρε για να “ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις και να προστατεύσει τα δεδομένα των πελατών“.

Όλα τα συστήματά μας είναι στο στάδιο επαναφοράς και αναμένουμε να επανέλθουμε στην κανονική λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα“, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο ABC News. “Μπορεί να υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις προς το παρόν, αλλά αναμένουμε να αποστείλουμε όλες τις παραγγελίες που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Ζητούμε συγγνώμη για τυχόν αναστάτωση που προκλήθηκε για τους εκλεκτούς μας πελάτες. Αν και είναι νωρίς για να κάνουμε οριστικές δηλώσεις, είμαστε αισιόδοξοι ότι η άμεση ενέργειά μας βοήθησε να αποφευχθούν πιο σοβαρές συνέπειες. Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την ευθύνη μας να προστατεύουμε όλα τα δεδομένα μας.

Δείτε ακόμα: General Electric: Διερευνά ισχυρισμούς σχετικά με κυβερνοεπίθεση και διαρροή δεδομένων

Τα καταστήματα Staples παραμένουν ανοιχτά και λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Δεν είναι ακόμα σαφές ποιος ήταν ο τύπος της κυβερνοεπίθεσης που συνέβη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα Staples παραμένουν ανοιχτά και λειτουργούν κανονικά.”

Μια από τις προτεινόμενες λύσεις για την αντιμετώπιση της κυβερνοεπίθεσης στις online παραγγελίες της Staples είναι η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει την αναβάθμιση των τειχών προστασίας και των λοιπών ασφαλειών του συστήματος, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι πιθανές επιθέσεις.

Επιπλέον, μια άλλη προτεινόμενη λύση είναι η εκπαίδευση του προσωπικού της Staples σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις και τις βασικές αρχές της κυβερνοασφάλειας. Αυτό θα επιτρέψει στους υπαλλήλους να αναγνωρίζουν τις απειλές και να αντιδρούν αποτελεσματικά σε περιπτώσεις επιθέσεων.

Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός συστήματος ανίχνευσης και πρόληψης κυβερνοεπιθέσεων μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική λύση. Αυτό το σύστημα θα επιτρέπει την παρακολούθηση της κίνησης και την ανίχνευση ανωμαλιών, προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις και επιτρέποντας την άμεση αντίδραση.

Δείτε επίσης: Grupo GTD κυβερνοεπίθεση: “Χτυπήθηκε” από το Rorschach ransomware;

Τέλος, η συνεργασία με εξωτερικούς ειδικούς σε κυβερνοασφάλεια μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων. Οι ειδικοί αυτοί μπορούν να παρέχουν εμπειρογνωμοσύνη και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας.

Πηγή: abcnews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS