ΑρχικήReviewsTesla Cybertruck review: Μάθετε τα πάντα για το ηλεκτρικό όχημα

Tesla Cybertruck review: Μάθετε τα πάντα για το ηλεκτρικό όχημα

Τέσσερα χρόνια μετά την αρχική του παρουσίαση, το Tesla Cybertruck φτάνει επιτέλους στους πρώτους πελάτες. Η επίσημη κυκλοφορία ξεκίνησε με ένα συναρπαστικό event που έλαβε χώρα χθες στα κεντρικά γραφεία της Tesla στο Ώστιν του Τέξας.

Στο event, ο Elon Musk παρείχε νέες λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση, την αυτονομία και τα χαρακτηριστικά του οχήματος. Για παράδειγμα, η rear-wheel drive version του Cybertruck θα ξεκινά από 60.990 $. Αυτή η έκδοση δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι το 2025.

Ωστόσο, το 2024 θα έρθουν οι εκδόσεις “Cyberbeast” με δύο και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Το AWD Cybertruck 600 ίππων θα ξεκινά από τα 79.990 $. Όσον αφορά στην έκδοση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες (845 ίππων) θα έρθει στην τιμή των 99.990 $.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Βίντεο το δείχνει να “σκαρφαλώνει σκάλες”

Tesla Cybertruck review

Επιδόσεις

Το Cybertruck ζυγίζει 3.107 κιλά στην έκδοση με τα 845 άλογα και έχει τελική ταχύτητα 209 χλμ/ώρα. Φτάνει τα 96 χλμ/ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα. Η έκδοση με τα 600 άλογα, κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα. Η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα χρειάζεται 6,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 96 χλμ/ώρα.

Η Cyberbeast έκδοση και η έκδοση με τους 2 ηλεκτροκινητήρες έχουν ικανότητα ρυμούλκησης 4.990 κιλών. Η βασική έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3.402 κιλών.

Αυτονομία

Η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες των 600 ίππων έχει αυτονομία 547 χιλιομέτρων, ενώ το Cyberbeast των 845 ίππων έχει αυτονομία 515 χιλιομέτρων. Η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα έχει αυτονομία 402 χιλιομέτρων.

Η Tesla δεν έδωσε λεπτομέρειες για την χωρητικότητα των μπαταριών της κάθε έκδοσης, αλλά είπε πως με χρήση Supercharger, η μπαταρία αποκτά αυτονομία 219 χλμ μέσα σε 15 λεπτά φόρτισης στην έκδοση των 600 ίππων και 206 χλμ στην έκδοση των 845 ίππων.

Προσφέρεται και μια εξωτερική μπαταρία που αυξάνει την αυτονομία κατά 209 χλμ. Η μπαταρία είναι διαθέσιμη ως αξεσουάρ στις εκδόσεις με τους δύο και τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Δείτε επίσης: Tesla Cyberquad for Kids: Το ηλεκτρικό όχημα για παιδιά ήρθε στην Ευρώπη

Εσωτερικό

Όσον αφορά στο εσωτερικό του φουτουριστικού ηλεκτρικού οχήματος, υπάρχει μια οθόνη αφής 18,5 ιντσών για τους μπροστινούς επιβάτες και μια οθόνη αφής 9,4 ιντσών για τους πίσω επιβάτες. Έχει ένα οβάλ τιμόνι, χωρίς πίνακα οργάνων μπροστά από αυτό. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air), ηχοσύστημα 15 ηχείων και αρκετές θύρες USB.

Tesla Cybertruck review: Μάθετε τα πάντα για το ηλεκτρικό όχημα

Διαστάσεις

Το Tesla Cybertruck έχει μήκος 5,862 μέτρα, ύψος 1,79 μέτρα. Η αερανάρτηση μπορεί να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος έως τα 44,2 εκατοστά.

Το όχημα είναι αλεξίσφαιρο

Η Tesla υποστηρίζει πως το Cybertruck είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και είναι αλεξίσφαιρο. Επίσης τα τζάμια του είναι ανθεκτικά στη ρίψη πέτρας αλλά δεν είναι αλεξίσφαιρα. Ο Elon Musk τόνισε πως το Cybertruck είναι κατασκευασμένο από ένα “σούπερ κράμα” ανοξείδωτου χάλυβα που δεν χρειάζεται βαφή και δεν διαβρώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Το ιδιαίτερο αυτό ηλεκτρικό όχημα έχει γοητεύσει από καιρό τους θαυμαστές της Tesla, αλλά οι πολλές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία του είχαν κάνει ορισμένους να αναρωτιούνται εάν τελικά θα έφτανε στους πρώτους πελάτες. Τώρα, όμως έγινε η αρχή και όλοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Τις τελευταίες ημέρες, η Tesla είχε φέρει τα Cybertruck σε showrooms σε διάφορα καταστήματά της για να έχει ο κόσμος την ευκαιρία να τα δει από κοντά πριν τη μεγάλη κυκλοφορία. Η εταιρεία έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες κρατήσεις για Cybertrucks.

Δείτε επίσης: Tesla: Σταθμοί φόρτισης EV έρχονται σε 2.000 εγκαταστάσεις Hilton

Ο σχεδιασμός και οι τεχνολογίες που προσφέρει το Cybertruck αποτελούν απόδειξη της δυναμικής και της προοδευτικότητας της Tesla. Με αυτό το επαναστατικό όχημα, η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει την εικόνα της ως ηγέτης στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και να προσελκύσει πελάτες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογίες του μέλλοντος.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS