ΑρχικήinetΟι συνομιλίες Messenger μέσω Instagram θα αποσυνδεθούν αυτόν τον μήνα

Οι συνομιλίες Messenger μέσω Instagram θα αποσυνδεθούν αυτόν τον μήνα

Η Meta αποκάλυψε τα σχέδιά της να τερματίσει τη δυνατότητα των χρηστών του Instagram να συνομιλούν με τους λογαριασμούς Facebook Messenger αργότερα αυτό το μήνα, αναιρώντας μια δυνατότητα που είχε εισάγει πριν από περισσότερα από τρία χρόνια.

Δείτε επίσης: Πώς να παίξετε παιχνίδια στο Messenger κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων

Messenger

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Meta (τότε Facebook) ανακοίνωσε ότι ενοποιεί την υπηρεσία Facebook Messenger με την απευθείας αλληλογραφία του Instagram, επιτρέποντας στους χρήστες του Instagram να συνομιλούν με χρήστες του Facebook και αντιστρόφως, χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα.

Η μετακίνηση αυτή ήταν αρχικά μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ενοποίηση των πλατφορμών συνομιλίας του Messenger, του Instagram και του WhatsApp σε μία κοινή υποδομή μηνυμάτων. Η ιδέα πίσω από αυτό το σχέδιο ήταν να κρατήσει τους ανθρώπους εντός του οικοσυστήματος του Facebook και να αποτρέψει τη χρήση ανταγωνιστικών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το iMessage της Apple.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια ενημερωμένη σελίδα υποστήριξης του Instagram, από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, οι εξής δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ εφαρμογών δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες για τους χρήστες του Instagram: Όταν λήξει η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ εφαρμογών, οι χρήστες του Instagram θα πρέπει να ξεκινήσουν μια νέα συνομιλία στο Messenger ή στο Facebook από τον λογαριασμό τους στο Facebook για να συνεχίσουν τις συνομιλίες με λογαριασμούς στο Facebook.

Η Meta δεν παρείχε καμία αιτιολογία για την αλλαγή, αλλά το 9to5Google υποθέτει ότι μπορεί να αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας για συμμόρφωση με τον Κανονισμό για τις Ψηφιακές Αγορές της Ευρώπης (DMA). Η θεωρία είναι ότι η Meta μπορεί να προετοιμάζεται για την εισαγωγή ευρύτερης διαλειτουργικότητας μεταξύ του Instagram, του Messenger και του WhatsApp, πράγμα που θα ικανοποιούσε μία καίρια απαίτηση της DMA. Είτε αυτό είναι, είτε απλά περιορίζεται ξανά το Messenger – η εταιρεία πρόσφατα κατάργησε την υποστήριξη SMS/MMS στο Android και έχει κλείσει την Messenger Lite.

Δείτε ακόμα: Η Meta τον Σεπτέμβριο καταργεί το Messenger Lite για Android

Instagram

Τα Facebook Messenger Chats έχουν σημαντική συμβολή στην αύξηση της συμμετοχής, καθώς παρέχουν έναν άμεσο και προσωπικό τρόπο επικοινωνίας με τους χρήστες. Μέσω των Messenger Chats, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το κοινό σας, να απαντήσετε σε ερωτήσεις και να παρέχετε ατομική υποστήριξη. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα εγγύτητας και εμπιστοσύνης, που ενθαρρύνει τους χρήστες να συμμετέχουν περισσότερο.

Τα Messenger Chats προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα να αναπτύξετε προσαρμοσμένα μηνύματα και προσφορές για το κοινό σας. Μπορείτε να στείλετε ειδοποιήσεις για εκπτώσεις, νέα προϊόντα ή ειδικές εκδηλώσεις, προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον των χρηστών και αυξάνοντας τη συμμετοχή τους.

Επιπλέον, τα Messenger Chats παρέχουν τη δυνατότητα για άμεση ανταπόκριση και αλληλεπίδραση με το κοινό σας. Οι χρήστες μπορούν να απαντήσουν αμέσως στα μηνύματά σας, να σχολιάσουν ή να κάνουν ερωτήσεις. Αυτό δημιουργεί έναν διάλογο και ενθαρρύνει την αμοιβαία αλληλεπίδραση, προωθώντας τη συμμετοχή και την ενεργή συμμετοχή των χρηστών.

Δείτε επίσης: Πώς να κρύψετε την “ενεργή κατάσταση” στο Facebook Messenger;

Τέλος, τα Messenger Chats παρέχουν τη δυνατότητα για τη δημιουργία ομάδων συζήτησης, όπου οι χρήστες μπορούν να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους. Αυτό δημιουργεί μια κοινότητα και ενθαρρύνει την αμοιβαία συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών, προωθώντας έτσι τη συμμετοχή και την αναπτυξιακή διαδικασία.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS