ΑρχικήinetTwitch: Θα διακόψει τη λειτουργία του στην Κορέα λόγω κόστους δικτύου

Twitch: Θα διακόψει τη λειτουργία του στην Κορέα λόγω κόστους δικτύου

Το Twitch, η δημοφιλής υπηρεσία μετάδοσης βίντεο, σχεδιάζει να διακόψει τη λειτουργία του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου, αφού διαπίστωσε ότι η λειτουργία σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές esports του κόσμου είναι “απαγορευτικά ακριβή“.

Δείτε επίσης: Κλείνει το “Twitch App” στο Nintendo Switch;

Twitch

Ο CEO του Twitch, Dan Clancy, ανέφερε ότι η εταιρεία κατέβαλε “σημαντική προσπάθεια” για να μειώσει το κόστος δικτύου για να λειτουργήσει στην Κορέα, αλλά τελικά τα τέλη για τη λειτουργία στην Ανατολική Ασία ήταν εξακόσιες φορές ακριβότερα από την πλειονότητα των άλλων χωρών. Η διακοπή των λειτουργιών στην Κορέα είναι μια “μοναδική κατάσταση”, έγραψε σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο.

Οι ακριβές τιμές του διαδικτύου στη Νότια Κορέα έχουν οδηγήσει σε νομικές διαμάχες. Ο γίγαντας του streaming Netflix προσπάθησε πέρυσι να μην πληρώσει χρεώσεις χρήσης σε έναν τοπικό πάροχο ευρυζωνικών υπηρεσιών, αλλά το δικαστήριο της Σεούλ αποφάσισε πως το Netflix πρέπει να συνεισφέρει στα δίκτυα που επιτρέπουν την έναρξη της έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων επιχείρησής του στην Κορέα.

Ο Clancy ανέφερε ότι το Twitch προσπάθησε να μειώσει το κόστος του δικτύου του, πειραματιζόμενο με ένα μοντέλο peer-to-peer και στη συνέχεια μειώνοντας την ποιότητα ροής σε ανάλυση βίντεο 720p. Αν και αυτές οι προσπάθειες βοήθησαν την εταιρεία να μειώσει το κόστος του δικτύου της, δεν ήταν αρκετό. Η υπηρεσία ροής βίντεο που ανήκει στην Amazon αναφέρει ότι λειτουργεί στην Κορέα με “σημαντικές ζημιές” και δεν υπάρχει “διέξοδος” για να την λειτουργήσει με βιωσιμότητα στη χώρα.

Δείτε ακόμα: YouTube και Twitch επανεξετάζουν τις συμφωνίες δισεκατομμυρίων

Τα esports είναι τεράστια στη Νότια Κορέα, με το επαγγελματικό gaming να είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο και οι κορυφαίοι παίκτες να απολαμβάνουν καθεστώς διασημότητας. Πάνω από το ήμισυ των 50 εκατομμυρίων του πληθυσμού της χώρας είναι φαν των esports. Η Νότια Κορέα κυριαρχεί στο ανταγωνιστικό gaming παγκοσμίως, ειδικά σε τίτλους όπως το Starcraft και το League of Legends, φιλοξενώντας πολλά μεγάλα τουρνουά ετησίως. Το Twitch έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια χρήστες στη Νότια Κορέα, η οποία είναι επίσης μία από τις δημοφιλέστερες αγορές για την υπηρεσία streaming.

2BJXFGA LONDON, UK – April 30 2020: Twitch game live streaming logo on a smartphone

Όπως και στη Νότια Κορέα, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι σε πολλές άλλες αγορές αρχίζουν να πιέζουν τους παρόχους περιεχομένου να πληρώνουν για το κόστος του δικτύου. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην Ινδία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ασύρματων επικοινωνιών, συνιστούν φέτος να αποζημιωθούν οι εταιρείες διαδικτύου για τη χρήση των δικτύων. Οι παρόχοι δικτύου στην Ινδία ανέφεραν τις ρυθμιστικές αλλαγές στην Κορέα ως έναν από τους παράγοντες που τους ενέπνευσαν.

Το Twitch είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα ζωντανής ροής που επικεντρώνεται κυρίως στο gaming, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν και να μεταδίδουν ζωντανά παιχνίδια. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με streamers και άλλους θεατές μέσω συνομιλίας. Αυτή η επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο ενισχύει την εμπειρία παιχνιδιού δημιουργώντας μια αίσθηση κοινότητας και επιτρέποντας την άμεση επαφή με τους δημιουργούς περιεχομένου. Το Chat επιτρέπει επίσης στους θεατές να κάνουν ερωτήσεις, να παρέχουν σχόλια και να συμμετέχουν σε συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι που μεταδίδεται σε ροή.

Δείτε επίσης: Το Twitch ανακαλεί την αμφιλεγόμενη πολιτική για τις διαφημίσεις

Μια άλλη σημαντική λειτουργία του Twitch είναι η δυνατότητα παρακολούθησης και εγγραφής σε streamers. Ακολουθώντας έναν streamer, οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις όποτε μεταδίδουν ζωντανά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο. Η εγγραφή σε έναν streamer παρέχει πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως προβολή χωρίς διαφημίσεις, αποκλειστικά emotes και πρόσβαση σε συνομιλία μόνο για συνδρομητές. Αυτή η δυνατότητα όχι μόνο υποστηρίζει οικονομικά τους streamers, αλλά επιτρέπει επίσης στους θεατές να δείξουν την εκτίμηση και την αφοσίωσή τους στους αγαπημένους τους δημιουργούς περιεχομένου.

Το Twitch προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα εργαλείων ανακάλυψης για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν περιεχόμενο που ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά τους. Η πλατφόρμα παρέχει διάφορες κατηγορίες και ετικέτες που επιτρέπουν στους χρήστες να περιηγούνται σε ροές με βάση συγκεκριμένα παιχνίδια, είδη ή τύπους streamer. Επιπλέον, οι αλγόριθμοι συστάσεων του Twitch προτείνουν ροές και κανάλια με βάση το ιστορικό προβολής και τις προτιμήσεις ενός χρήστη, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες εκτίθενται σε περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντά τους.

Πηγή: techcrunch

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS