ΑρχικήUpdatesMeta: Λανσάρει το Imagine, μια AI πλατφόρμα δημιουργίας εικόνων

Meta: Λανσάρει το Imagine, μια AI πλατφόρμα δημιουργίας εικόνων

Η Meta ανοίγει τις πύλες για μια ανεξάρτητη πλατφόρμα δημιουργίας εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη (AI), που ονομάζεται Imagine.

Meta Imagine AI

Η εταιρεία ασχολείται με αυτή την τεχνολογία εδώ και αρκετό καιρό. Για παράδειγμα, το WhatsApp προσφέρει μια δοκιμαστική έκδοση δημιουργίας εικόνων εντός της εφαρμογής από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Προηγουμένως, οι χρήστες έπρεπε να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή Meta στα smartphone τους για να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία. Ωστόσο, με το Imagine, αρκεί μία διεύθυνση email για να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός στην πλατφόρμα. Μόλις συνδεθείτε, είστε ελεύθεροι να δημιουργήσετε ό,τι θέλετε, απλά εισάγοντας ένα μήνυμα κειμένου. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται με παρόμοιο τρόπο όπως αυτός του DALL-E.

Διαβάστε περισσότερα: Η Google λανσάρει το Gemini, τη νέα AI πλατφόρμα

Δοκιμάζοντας τον ιστότοπο ανακαλύψαμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί τέσσερις εικόνες JPEG 1.280 x 1.280 pixel. Μπορείτε να τις κατεβάσετε κάνοντας κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία. Η επιλογή θα εμφανίζεται στο μενού.
Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί περιεχόμενο με διάσημους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, όπως ο Homer Simpson ακόμη και ο Mickey Mouse. Περιμέναμε ότι θα υπήρχαν περιορισμοί για τέτοιο περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει. Παρόλο που οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, υπάρχουν ορισμένα αξιοσημείωτα μειονεκτήματα.

Περιορισμοί

Δόθηκε μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη του Imagine. Όπως γνωρίζετε, το Imagine χρησιμοποιεί το ιδιόκτητο μοντέλο εκμάθησης Emu της Meta. Σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας από τον Σεπτέμβριο, η Emu εκπαιδεύτηκε με περισσότερες από “1,1 δισεκατομμύρια εικόνες”. Τότε, κανείς δεν γνώριζε πραγματικά την πηγή αυτών των δεδομένων. Ωστόσο, ο Nick Clegg, πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, δήλωσε στο Reuters ότι χρησιμοποίησε δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook και στο Instagram για να εκπαιδεύσει το μοντέλο. Συνολικά, πάνω από ένα δισεκατομμύριο λογαριασμοί στα κοινωνικά μέσα καταργήθηκαν.

Για να περιορίσει όλα αυτά τα δεδομένα, η Meta έχει επιβάλει ορισμένους περιορισμούς. Η τεχνολογία διατηρεί τα πράγματα φιλικά προς την οικογένεια, απορρίπτοντας το βίαιο ή το σεξουαλικό περιεχόμενο, καθώς και αναφορές σε διάσημα πρόσωπα.

Meta Imagine AI

Για παράδειγμα, όταν ζητήσαμε από τη Meta AI να δημιουργήσει μια εικόνα του πρώην προέδρου Barack Obama, αρνήθηκε. Ωστόσο, όταν του ζητήσαμε να δημιουργήσει “έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών”, η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε μια εικόνα που θύμιζε τον Πρόεδρο Obama.

Δείτε επίσης: Meta: Ενσωματώνει το AI chatbot της στο WhatsApp

Πηγή: techradar.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS