ΑρχικήYoutubeΠώς Αστρονόμοι Αναζητούν Διαστημόπλοια Εξωγήινων Κοντά στη Γη

Πώς Αστρονόμοι Αναζητούν Διαστημόπλοια Εξωγήινων Κοντά στη Γη

Η αύξηση του ενδιαφέροντος για τους εξωγήινους έχει παρατηρηθεί από την αναφορά του Πενταγώνου το 2021, όπου εμφανίζονται άγνωστα αντικείμενα στον αμερικανικό εναέριο χώρο, που ονομάζονται μη αναγνωρίσιμα εναέρια φαινόμενα (UAP). Προχωρώντας στο 2023, η NASA έχει ήδη σχηματίσει ένα πάνελ για την έρευνα των αναφορών και έχει διορίσει έναν διευθυντή για την έρευνα των UAP.

Δείτε επίσης: Μεξικό: Αποκαλύφθηκαν “μη ανθρώπινα” σώματα – Είναι εξωγήινοι;

Πρόσφατα το Πεντάγωνο έχει κυκλοφορήσει επίσης εικόνες μυστηριώδων μεταλλικών σφαιρών. Ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο David Grusch, πρώην αξιωματικός πληροφοριών, κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλώνοντας ότι είχε συνεντεύξεις με περίπου 40 άτομα που είχαν συμμετάσχει σε μυστικά προγράμματα που ασχολούνταν με συντριβές εξωγήινων αντικειμένων που παρατηρήθηκαν στη Γη.

εξωγήινοι

Η ανθρώπινη εφευρετικότητα μας έχει δώσει τη δυνατότητα να μηχανεύομαστε και να εκτοξεύουμε αποστολές όπως το Voyager και το Pioneer, οι οποίοι μπορούν να φθάσουν στα πλησιέστερα άστρα. Έχουμε ξεκινήσει πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα Breakthrough Starshot, το οποίο στοχεύει να φθάσει το κοντινό άστρο Alpha Centauri μέσα σε λίγες δεκαετίες, εξερευνώντας καινοτόμες μεθόδους προώθησης.

Εάν οι άνθρωποι μπορούν να στείλουν έναν ανιχνευτή σε ένα άλλο άστρο, γιατί μια άλλη πολιτισμική κοινότητα δεν θα μπορούσε να στείλει έναν ανιχνευτή στο ηλιακό μας σύστημα; Ένας τέτοιος ανιχνευτής θα μπορούσε να φτάσει στην κύρια ζώνη αστεροειδών και να παραμείνει κρυμμένος πάνω σε έναν αστεροειδή.

Εναλλακτικά, μπορεί να καταλήξει στη Γη, εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα μας. Αν παρατηρηθεί, θα καταταγεί ως “ΑΤΙΑ”. Μια πολιτισμένη εξωγήινη κοινωνία ικανή να παράγει και να αποστέλλει αυτόματους ανιχνευτές θα μπορούσε να αποστείλει εκατομμύρια για εξερευνητικές αποστολές σε ολόκληρο το γαλαξία μας.

Δείτε ακόμα: Εξωγήινοι πιθανόν να επικοινωνούν μέσω ενός σουπερνόβα

Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι τέτοιες αποστολές μπορούν να υπάρξουν μόνο εάν συμμορφώνονται προς τους νόμους της φυσικής και της μηχανικής, όπως τους κατανοούμε σήμερα. Ωστόσο, η ανθρωπότητα είναι μια σχετικά νεαρή πολιτισμική κοινότητα και η γνώση μας εξελίσσεται συνεχώς.

Ενώ οι άνθρωποι ονειρεύονται να πετούν εδώ και χιλιετίες καθώς κοιτούν τον ουρανό, μόνο τα τελευταία 120 χρόνια οι αδελφοί Ράιτ επιτέλεσαν την πρώτη ενισχυμένη πτήση. Αυτό είναι σχεδόν τόσο παλιό όσο η δημοσίευση της θεωρίας της ειδικής σχετικότητας από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Είναι τόσο δύσκολο να φανταστούμε ότι ένας εξωγήινος πολιτισμός, προηγούμενος κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια θα μπορούσε να έχει μάθει περισσότερα για τους νόμους της φυσικής ή να έχει αναπτύξει περισσότερα μηχανικά κόλπα;

Αν μια πολιτισμένη κοινωνία εξελιχθεί με τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), μπορεί να επιβιώσει για εκατομμύρια χρόνια. Αυτό θα σήμαινε ότι θα θεωρούσε τη μετάβαση σε ένα γειτονικό αστέρι ως μια χαλαρή βόλτα.

Δείτε επίσης: Η NASA δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τους εξωγήινους

Παρ’ όλ’ αυτά, ελάχιστοι αστρονόμοι ένιωσαν εντυπωσιασμένοι από τα βίντεο του Ναυτικού των ΗΠΑ ή τις κυβερνητικές αναφορές. Χρειαζόμαστε σημαντικά καλύτερες αποδείξεις και δεδομένα από αυτά που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: iflscience

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS