ΑρχικήHow ToΕξοικονομήστε καύσιμα χάρη στο Google Maps!

Εξοικονομήστε καύσιμα χάρη στο Google Maps!

Οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων είναι βαρύ φορτίο κάθε μήνα, γι’αυτό το Google Maps σας βοηθά να εξοικονομήσετε καύσιμα!

Google maps καύσιμα

Η λειτουργία υπολογίζει την απόδοση καυσίμου για διαφορετικές διαδρομές, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο κινητήρα του οχήματός σας. Όταν ενεργοποιείται αυτή η λειτουργία, το Google Maps λαμβάνουν υπόψη την απόδοση καυσίμου ή ενέργειας, την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τις συνθήκες του δρόμου, προκειμένου να προτείνουν την βέλτιστη διαδρομή. Εκτός από την εμφάνιση της ταχύτερης διαδρομής, η εφαρμογή αναγνωρίζει επίσης την πιο οικονομική επιλογή, ακόμα κι αν αυτές οι διαδρομές διαφέρουν.

Δείτε επίσης: Google Maps: Ενισχύει την προστασία της ιδιωτικότητας

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, ανοίξτε την εφαρμογή Google Maps στο smartphone σας. Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, πατήστε στη φωτογραφία προφίλ ή το εικονίδιο σας και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

Εντός των Ρυθμίσεων, προχωρήστε στην ενότητα Πλοήγηση και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να εντοπίσετε τις “Επιλογές Διαδρομής”.

Απλά ενεργοποιήστε τη λειτουργία φιλική προς το περιβάλλον δρομολόγησης, επιλέγοντας “Προτίμηση διαδρομών με οικονομία καυσίμου”. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τη δυνατότητα καθορίζοντας τον τύπο του κινητήρα σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε “Τύπος κινητήρα” και επιλέξτε τον αντίστοιχο τύπο κινητήρα του οχήματός σας.

Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, μπορείτε να προχωρήσετε στη ρύθμιση του τύπου του κινητήρα σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Ανοίξτε το Google Maps και εντοπίστε τον προορισμό σας ή πατήστε απευθείας πάνω στον χάρτη.

Στην κάτω αριστερή γωνία, επιλέξτε “Οδηγίες”.
Τραβήξτε προς τα πάνω στην κάτω γραμμή για να αποκαλύψετε πρόσθετες επιλογές και πατήστε “Αλλαγή τύπου κινητήρα”. Από τις διαθέσιμες επιλογές, επιλέξτε τον τύπο του κινητήρα σας και, αφού κάνετε την επιλογή σας, επιβεβαιώστε την πατώντας “Τέλος”.

Google maps καύσιμα

Διαβάστε περισσότερα: Πρώην σχεδιάστρια των Google Maps διαφωνεί με το νέο redesign

Με αυτά τα βήματα διασφαλίζετε ότι η λειτουργία δρομολόγησης, φιλική προς το περιβάλλον, είναι ενεργοποιημένη και προσαρμοσμένη στις συγκεκριμένες προτιμήσεις του κινητήρα σας.

Πηγή: timesofindia.indiatimes.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS