ΑρχικήSecurityΟι αρχές έκλεισαν τη dark web αγορά Kingdom Market

Οι αρχές έκλεισαν τη dark web αγορά Kingdom Market

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία στη Γερμανία (BKA) και η μονάδα καταπολέμησης του εγκλήματος στο Διαδίκτυο της Φρανκφούρτης (ZIT) ανακοίνωσαν την κατάσχεση της Kingdom Market, μιας αγοράς στο dark web που χρησιμοποιείται από εγκληματίες για συναλλαγές ναρκωτικών, hacking εργαλείων και πλαστών κυβερνητικών ταυτοτήτων/εγγράφων.

Kingdom Market dark web

Το κλείσιμο της αγοράς έγινε σε συνεργασία με τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελβετίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας. Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει στις ΗΠΑ και ένα άτομο που είναι ένας από τους διαχειριστές της dark web αγοράς.

Η Kingdom Market ήταν μια αγγλόφωνη αγορά με διεθνή εμβέλεια. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάρτιο του 2021. Τα μέλη της πλατφόρμας πουλούσαν ναρκωτικά, κακόβουλο λογισμικό, υπηρεσίες εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, κλεμμένα δεδομένα και πλαστά έγγραφα. Οι πληρωμές γίνονταν μέσω crypto (Bitcoin, Litecoin, Monero και Zcash) σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο εντοπισμός.

Δείτε επίσης: OLVX: Η νέα cybercrime αγορά που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της BKA, η αγορά φιλοξενούσε 42.000 αντικείμενα προς πώληση, 3.600 από τα οποία ήταν από τη Γερμανία. Η έρευνα έδειξε ότι η dark web αγορά Kingdom Market είχε δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς πελατών και αρκετές εκατοντάδες εγγεγραμμένους πωλητές.

Ενώ έχει συλληφθεί ένας από τους διαχειριστές, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Ο συλληφθείς Alan Bill, γνωστός και ως “Vend0r” ή “KingdomOfficial” , είναι ένας άντρας από τη Σλοβακία που φέρεται να είχε ρόλο διαχειριστή στην πλατφόρμα και ενεργούσε ως συντονιστής για την αγορά στο Reddit. Συνελήφθη στις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Αντίκτυπος κατάσχεσης

Στο Dread, ένα darknet φόρουμ, οι χρήστες που ισχυρίζονται ότι είναι μέλη της πλέον κατασχεθείσας Kingdom Market θρηνούν για τα χρήματα που χάθηκαν. Πολλοί είχαν καταθέσει crypto για μελλοντικές αγορές.

Επιπλέον, ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύλληψη πολλών ατόμων που είχαν πρόσβαση στην υποδομή διακομιστών της αγοράς.

Δείτε επίσης: Εξερευνώντας το Dark Web: Αποκαλύπτοντας τα μυστικά του με ασφάλεια

Ένα μήνυμα που εστάλη από τις γερμανικές αρχές χρησιμοποιώντας το επίσημο κλειδί PGP της αγοράς σε εγγεγραμμένα μέλη, προκάλεσε αρχικά υποψίες στην κοινότητα, με πολλούς να καλούν τους χειριστές για exit scamming.

Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για κατάσχεση από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Με το κλείσιμο της dark web αγοράς Kingdom Market, χειριστές άλλων παρόμοιων αγορών χρησιμοποιούν hacking forums για να προσκαλέσουν τους πωλητές να συμμετάσχουν στις πλατφόρμες τους.

Η επιτυχής κατάσχεση ενός μεγάλου ψηφιακού αγοραστικού κέντρου από την αστυνομία, όπως η Kingdom Market, έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια κοινότητα του κυβερνοεγκλήματος. Πρώτον, αυτό μπορεί να διαταράξει τις υπάρχουσες δομές και δίκτυα του κυβερνοεγκλήματος, καθώς αυτά τα ‘αγοραστικά κέντρα’ συχνά λειτουργούν ως κόμβοι για την ανταλλαγή πληροφοριών, εργαλείων και υπηρεσιών.

Δεύτερον, η κατάσχεση μπορεί να αποτρέψει την εκτέλεση μελλοντικών επιθέσεων, καθώς τα εγκληματικά δίκτυα μπορεί να χάσουν την πρόσβαση σε σημαντικά εργαλεία και πόρους που είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση των επιθέσεων τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια μείωση του συνολικού αριθμού των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Πρώην IT manager του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ φυλακίζεται για πώληση δεδομένων στο dark web

Τρίτον, η επιτυχής κατάσχεση μπορεί να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για τους υποψήφιους κυβερνοεγκληματίες. Η απόδειξη ότι οι αρχές είναι ικανές και πρόθυμες να εντοπίσουν και να κλείσουν αυτά τα αγοραστικά κέντρα μπορεί να αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να εμπλακούν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Τέλος, η κατάσχεση αυτή μπορεί να παράσχει σημαντικές πληροφορίες στις αρχές για τη λειτουργία των δικτύων κυβερνοεγκλήματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τις αρχές να κατανοήσουν καλύτερα τις μεθόδους και τις τακτικές που χρησιμοποιούνται από τους κυβερνοεγκληματίες, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος στο μέλλον.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS