ΑρχικήΕπιστήμη & Τεχνολογία«Διαστημικός Ανταγωνισμός» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

«Διαστημικός Ανταγωνισμός» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Το ρομποτικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B του αμερικανικού στρατού που πραγματοποίησε την έβδομη αποστολή του, εκτοξεύτηκε από τη Φλόριντα.

διαστημικό αεροσκάφος

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που εκτοξεύτηκε με τη βοήθεια ενός πυραύλου SpaceX Falcon Heavy, ο οποίος το μετέφερε σε πιο υψηλή τροχιά.

Διαβάστε περισσότερα: Πρώην Μηχανικοί της SpaceX Ιδρύουν τη Sift

Το Falcon Heavy της NASA εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι με καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η αποστολή X-37B του Πενταγώνου πραγματοποίησε την έβδομη πτήση της, εκτελώντας δοκιμές νέων τροχιακών καθεστώτων και πειραματιζόμενη με τεχνολογίες ευαισθητοποίησης του διαστημικού τομέα. Παράλληλα, το κινεζικό διαστημικό αεροσκάφος Shenlong εκτοξεύτηκε, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό στον τομέα του διαστήματος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Επίσης, η X-37B διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο διάστημα. Αυτή η πτήση σηματοδοτεί την έβδομη αποστολή του X-37B, που βρίσκεται σε τροχιά εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διάρκεια της πτήσης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Στις 14 Δεκεμβρίου, η Κίνα πραγματοποίησε την εκτόξευση του δορυφόρου Shenlong, χρησιμοποιώντας τον πύραυλο Long March 2F, ανταγωνιζόμενη με την αμερικανική αποστολή X-37B. Ο στρατηγός B Chance Saltzman της Διαστημικής Δύναμης αναφέρθηκε στην ανταγωνιστική δυναμική και το ενδιαφέρον μεταξύ των δύο χωρών για τα διαστημικά αεροπλάνα. Και τα δύο, Shenlong και X-37B, παραμένουν υπό παρακολούθηση, με το X-37B να έχει πιθανή διάρκεια αποστολής έως τον Ιούνιο του 2026.

διαστημικό αεροσκάφος

Δείτε επίσης: NASA: Πρώτο επιτυχημένο πείραμα για το λέιζερ διπλής κατεύθυνσης

Το X-37B, που κατασκευάζεται από την Boeing, διαθέτει σύστημα αυτόνομης προσγείωσης οριζόντια. Απογειώνεται κατακόρυφα σαν πύραυλος, αλλά προσγειώνεται οριζόντια σαν αεροπλάνο.

Πηγή: theguardian.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS