ΑρχικήinetΤο Steam δεν υποστηρίζει πλέον επίσημα τα Windows 7, 8 και 8.1

Το Steam δεν υποστηρίζει πλέον επίσημα τα Windows 7, 8 και 8.1

Καλωσήρθατε στην εποχή της αλλαγής στο Steam! Αντίο σε Windows 7, 8 και 8.1, υποδεχόμαστε Windows 10 και 11 με το νέο έτος.

Καλωσήρθατε στην εποχή της αλλαγής στο Steam. Αντίο σε Windows 7 και 8, υποδεχόμαστε Windows 10 και 11 με το νέο έτος.

Η πλατφόρμα Steam έχει επίσημα σταματήσει την υποστήριξή της για τα Windows 7 και Windows 8, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2009 και 2012, αντίστοιχα. Παρά την προηγούμενη ενημέρωση από τη Valve γι’αυτήν την απόφαση, αυτή τέθηκε επισήμως σε ισχύ από χθες.

Για τους χρήστες που ακόμη χρησιμοποιούν αυτά τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, το υπάρχον λογισμικό θα παραμείνει λειτουργικό για κάποιο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Steam δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7 και 8, και η τεχνική υποστήριξη δεν θα επιλύει προβλήματα που σχετίζονται με αυτές τις εκδόσεις των Windows.

Δείτε επίσης: Windows Hello: Σοβαρή ευπάθεια σε φορητούς υπολογιστές

Η επίσημη κατάπαυση υποστήριξης των Windows 7 και Windows 8 από την πλατφόρμα Steam αποτελεί σημαντικό βήμα στον τομέα της ασφάλειας λογισμικού. Παρά τη διατήρηση της λειτουργικότητας για τους χρήστες που χρησιμοποιούν ακόμα αυτά τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, η έλλειψη ενημερώσεων ασφαλείας από το Steam ανοίγει τον δρόμο για πιθανά κινδύνους ασφαλείας.Η προτροπή για άμεση μετάβαση σε πιο σύγχρονες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 10 και 11, είναι καίρια για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της σταθερής λειτουργίας του λογισμικού, παρέχοντας ένα ασφαλές και απροβλημάτιστο περιβάλλον για τους χρήστες του Steam.

Η απόφαση αυτή της Valve οφείλεται κυρίως στην επίσημη διακοπή των ενημερώσεων από το Google Chrome. Το Steam χρησιμοποιεί μια έκδοση του προγράμματος περιήγησης που ενσωματώνεται στον εκκινητή. Το Google Chrome έσταξε τις ενημερώσεις για τα Windows 7 από τις αρχές του 2023. Επιπλέον, η έλλειψη υποστήριξης ασφαλείας για παλαιότερα Windows ήταν καίριο κίνητρο για την απόφαση του Steam.

Δείτε ακόμα: Windows 10 22H2 Copilot: Κυκλοφορεί η έκδοση 19045.3757

Συστήνουμε σε όλους τους χρήστες των Windows 7/8/8.1 να ενημερωθούν άμεσα. Η Microsoft έχει σταματήσει τις ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7 από τον Ιανουάριο του 2020 και για τα Windows 8.1 από τον Ιανουάριο του 2023. Υπολογιστές με αυτά τα λειτουργικά συστήματα, όταν συνδέονται στο διαδίκτυο, είναι ευάλωτοι σε νέα κακόβουλα λογισμικά και άλλες αδυναμίες που δεν θα επιδιορθωθούν. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον υπολογιστή, το Steam και τα παιχνίδια, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κλοπή διαπιστευτηρίων του λογαριασμού Steam ή άλλων υπηρεσιών.

Το Steam προτρέπει τους χρήστες να εξετάσουν την αναβάθμιση σε νεότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 10 και 11. Εναλλακτικά, οι gamers μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια έκδοση Linux.

Πηγή πληροφοριών: https://videocardz.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS