ΑρχικήUpdatesΤο Facebook κυκλοφορεί τη λειτουργία "Link History" στο mobile app

Το Facebook κυκλοφορεί τη λειτουργία “Link History” στο mobile app

Το Facebook έφερε πρόσφατα μια λειτουργία που ονομάζεται “Link Historyστην εφαρμογή για κινητά (για iOS και Android). Ουσιαστικά, αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν ένα αρχείο με τους ιστότοπους που έχουν επισκεφτεί στην πλατφόρμα τις τελευταίες 30 ημέρες. Αν και η λειτουργία είναι προαιρετική, ενεργοποιείται αυτόματα.

Facebook Link History

Το Facebook ισχυρίζεται ότι η λειτουργία link history είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να έχουν πρόσβαση σε όλους τους συνδέσμους που έχουν επισκεφτεί πρόσφατα.

Δείτε επίσης: Το Imagine with Meta AI εκπαιδεύτηκε σε 1,1 δις φωτογραφίες από Instagram και Facebook

Έχοντας όλους τους συνδέσμους σε ένα μόνο μέρος, οι χρήστες μπορούν να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν ξανά κάποιο σύνδεσμο. Προκειμένου να βελτιωθεί η διαφημιστική εμπειρία σε όλες τις πλατφόρμες της Meta, στην οποία ανήκει και το Facebook, η εταιρεία προτρέπει τους χρήστες να δώσουν συναίνεση για τη λειτουργία link history.

Σύμφωνα με το Facebook, εάν ένας χρήστης απενεργοποιήσει τη λειτουργία, τα δεδομένα που σχετίζονται με το Link history θα διαγραφούν οριστικά μέσα σε διάστημα 90 ημερών. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν την επιλογή να διαγράψουν μη αυτόματα μεμονωμένους συνδέσμους αλλά και ολόκληρο το ιστορικό συνδέσμων τους.

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του link history στην εφαρμογή Facebook είναι απλή. Απλώς ανοίξτε οποιονδήποτε σύνδεσμο εντός της εφαρμογής, για να ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησης για κινητά του Facebook. Πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες, κάτω δεξιά και επιλέξτε Browser settings. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση, απλώς πατήστε το διακόπτη και επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: End-to-end encryption από προεπιλογή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή Instagram, που ανήκει επίσης στη Meta, παρέχει ήδη τη δυνατότητα ιστορικού συνδέσμων, όπως προσφέρεται από τη Meta.

Η λειτουργία ‘Link History’ του Facebook μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών στην πλατφόρμα. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πλήρη έλεγχο στους συνδέσμους που εμφανίζονται στο ιστορικό τους.

Επιπλέον, η λειτουργία μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης των χρηστών. Με την παρακολούθηση των συνδέσμων που έχουν επισκεφθεί, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο που ίσως να τους ενδιαφέρει.

Δείτε επίσης: Facebook: Κρίση Ασφάλειας και Έλλειψη Υποστήριξης από την Πλατφόρμα

Έπειτα, η λειτουργία ‘Link History’ μπορεί να επηρεάσει την εξατομίκευση του περιεχομένου. Το Facebook μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα από το ιστορικό συνδέσμων για να προσαρμόσει και να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, παρέχοντας πιο σχετικό και προσωποποιημένο περιεχόμενο.

Τέλος, η λειτουργία ‘Link History’ μπορεί να επηρεάσει την αλληλεπίδραση του χρήστη με τις διαφημίσεις. Με βάση το ιστορικό των συνδέσμων, το Facebook μπορεί να προσαρμόσει τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στον χρήστη, καθιστώντας τες πιο σχετικές με τα ενδιαφέροντά του.

Πηγή: me.mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS