ΑρχικήsecurityΒορειοκορεάτες hackers έκλεψαν crypto αξίας $600 εκατ. το 2023

Βορειοκορεάτες hackers έκλεψαν crypto αξίας $600 εκατ. το 2023

Βορειοκορεάτες hackers έχουν κλέψει crypto αξίας τουλάχιστον 600 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023. Σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών blockchain, TRM, αυτό αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της συνολικής αξίας κλοπών crypto μέσα στη χρονιά.

Βορειοκορεάτες hackers crypto

Το ποσό είναι τεράστιο, αλλά μικρότερο από αυτό που είχαν κλέψει οι Κορεάτες hackers το 2022 (850 εκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εάν επιβεβαιωθεί ότι και κάποιες άλλες κλοπές crypto που διαπράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες του 2023, αποδοθούν στους Βορειοκορεάτες hackers, το συνολικό ποσό θα μπορούσε να ανέλθει σε 700 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό περιλαμβάνει μια επίθεση στο Orbit Chain στις 31 Δεκεμβρίου 2023, η οποία οδήγησε στην κλοπή crypto αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Οι χρήστες του Χ είναι απογοητευμένοι από τη συνεχή ροή κακόβουλων crypto ads

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι από το 2017, οι Βορειοκορεάτες hackers έχουν κλέψει crypto αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι γνωστό, ότι κρατικοί hackers της Βόρειας Κορέας πραγματοποιούν επιθέσεις και κλέβουν crypto για να αποκτήσει η κυβέρνηση έσοδα, ενόψει των διεθνών κυρώσεων που στοχεύουν το καθεστώς.

Βόρεια Κορέα: Επιθέσεις κλοπής crypto

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι Βορειοκορεάτες hackers χρησιμοποιούν καινοτόμες τακτικές για να αποφύγουν τον εντοπισμό από τις αρχές επιβολής του νόμου. Για παράδειγμα, ακολουθώντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ και τις δραστηριότητες των crypto mixers Tornado Cash και Chipmixer, ομάδες όπως η Lazarus, στράφηκαν σε άλλες μεθόδους για να ξεπλύνουν τα κλεμμένα crypto.

Συνήθως, οι απατεώνες παραβιάζουν private keys και seed phrases που χρησιμοποιούνται για την προστασία των ψηφιακών πορτοφολιών.

Δείτε επίσης: Το account της Mandiant στο X παραβιάστηκε στα πλαίσια crypto scam

Μετά την παραβίαση, οι Βορειοκορεάτες hackers μεταφέρουν τα ψηφιακά crypto assets των θυμάτων σε μια διεύθυνση που ελέγχεται αυτούς. Έπειτα, αλλάζουν το νόμισμα για USDT ή TRON και στη συνέχεια το μετατρέπουν σε hard currency χρησιμοποιώντας OTC brokers.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TRM παρατήρησε “αξιοσημείωτες εξελίξεις” στην αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων. Για παράδειγμα, εντοπίζεται βελτιωμένη ασφάλεια σε υπηρεσίες crypto exchange, ενώ υπάρχει και διεθνής συνεργασία στην παρακολούθηση και την ανάκτηση κλεμμένων κεφαλαίων.

Ωστόσο, η εταιρεία προβλέπει ότι οι Βορειοκορεάτες hackers θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν αποτελεσματικές επιθέσεις κλοπής crypto το 2024.

Δείτε επίσης: Orbit Chain hacked: Κλάπηκαν crypto αξίας άνω των $ 80 εκατομμυρίων

H κλοπή των $600 εκατομμυρίων το 2023 επηρέασε σημαντικά τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Πρώτον, αυξήθηκε η ανησυχία για την ασφάλεια και την αξιοπιστία των crypto. Πολλοί επενδυτές και χρήστες άρχισαν να αμφισβητούν την ικανότητα των κρυπτονομισμάτων να προστατεύουν τα χρήματά τους από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Δεύτερον, η κλοπή αυτή οδήγησε σε αυξημένη ρύθμιση και εποπτεία από τις κυβερνητικές αρχές. Πολλές χώρες αναθεώρησαν τους κανονισμούς τους σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και ενίσχυσαν τις προσπάθειες για την πρόληψη της παράνομης δραστηριότητας και της απάτης.

Τρίτον, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα κρυπτονομίσματα δοκιμάστηκε. Πολλοί άνθρωποι που είχαν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα ένιωσαν αβέβαιοι για το μέλλον τους στον τομέα, ενώ άλλοι αποφάσισαν να αποσυρθούν εντελώς.

Τέλος, η κλοπή αυτή επηρέασε την ανάπτυξη και την καινοτομία στην τεχνολογία των crypto. Πολλές εταιρείες και οργανισμοί αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τις στρατηγικές τους και να επενδύσουν περισσότερο στην ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS