ΑρχικήsecurityΟι χρήστες του Χ είναι απογοητευμένοι από τη συνεχή ροή κακόβουλων crypto...

Οι χρήστες του Χ είναι απογοητευμένοι από τη συνεχή ροή κακόβουλων crypto ads

Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις X για να προωθήσουν ιστότοπους που οδηγούν σε απάτες με crypto ads, ψεύτικα airdrops και άλλες απάτες.

Δείτε επίσης: X (Twitter): Μπορείτε να περιορίσετε τα replies, ώστε να σας απαντούν μόνο verified accounts

Χ

Όπως όλες οι πλατφόρμες διαφήμισης, το Χ, πρώην Twitter, δηλώνει ότι εμφανίζει διαφημίσεις βάσει της δραστηριότητας των χρηστών, προσφέροντας διαφημίσεις που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα τους. Ενώ ο Musk προηγουμένως είχε δημοσιεύσει ένα tweet ότι το YouTube είναι γεμάτο από διαφημίσεις απάτης, το Χ φαίνεται να έχει το δικό του πρόβλημα, καθώς διαφημίσεις που προωθούν απάτες με κρυπτονομίσματα εμφανίζονται όλο και συχνότερα.

Αυτές οι απάτες περιλαμβάνουν συνδέσμους προς κανάλια στο Telegram που προωθούν ανεξέλεγκτες αγοραπωλησίες, σελίδες phishing και συνδέσμους προς ιστότοπους που φιλοξενούν κακόβουλα scripts που κλέβουν όλα τα κεφάλαια από ένα συνδεδεμένο πορτοφόλι.

Καθώς το X εμφανίζει διαφημίσεις βασισμένες στα ενδιαφέροντα των χρηστών, αυτοί που δεν ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα μπορεί να μην βλέπουν αυτές τις διαφημίσεις. Ωστόσο, εκείνοι που επισκέπτονται συχνά τον χώρο είναι τώρα πλημμυρισμένοι από μια φαινομενικά ατέρμονη ροή κακόβουλων crypto ads.

Ενώ οι επιτιθέμενοι έχουν καταχραστεί εδώ και καιρό την διαφημιστική πλατφόρμα του X, ο όγκος των κακόβουλων διαφημίσεων έχει αυξηθεί ταχέως τον τελευταίο μήνα, προκαλώντας τον ερευνητή ασφαλείας MalwareHunterTeam να τις καταγράφει.

Ο ερευνητής έχει δημοσιεύσει στιγμιότυπα οθόνης από διαφημίσεις στο Χ που περιέχουν απάτες με κρυπτονομίσματα, σχεδόν όλες από επαληθευμένους χρήστες. Έχει γίνει τόσο κακό που άλλοι χρήστες Χ πρέπει να αφήνουν σημειώσεις στις διαφημίσεις για να προειδοποιήσουν τους άλλους ότι πρόκειται για απάτη ή κλοπή πορτοφολιού.

Δείτε ακόμα: Το X (πρώην Twitter) επιτρέπει σε κάποιους χρήστες να κρύβουν τα likes τους

crypto ads

Τον περασμένο μήνα, το ScamSniffer ανέφετε ότι ένας χρήστης με το όνομα ‘MS Drainer‘ που προωθείται στην αναζήτηση της Google και σε διαφημίσεις, κατάφερε να κλέψει 59 εκατομμύρια δολάρια από 63.210 θύματα εντός εννέα μηνών.

Στο X, οι κακόβουλοι παράγοντες δημιούργησαν διαφημίσεις που προσποιούνταν ότι ανήκουν σε μια περιορισμένη συλλογή NFT με το όνομα Ordinals Bubbles, ψευδή airdrops και νέες κυκλοφορίες tokens.

Δεν είναι σαφές ποια διαδικασία ελέγχου έχει το X για να αποτρέψει αυτές τις διαφημίσεις, όμως πολλοί χρήστες είναι απογοητευμένοι που δεν υπάρχει μεγάλος έλεγχος σχετικά με το ποιες διαφημίσεις επιτρέπεται να εμφανίζονται στον ιστότοπο.

Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg τον προηγούμενο μήνα, προβλέπεται ότι οι διαφημίσεις του X θα μειωθούν κατά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μια μείωση άνω του 50% σε σχέση με το 2022. Αυτό έχει οδηγήσει τους χρήστες του X, να πιστεύουν ότι το Twitter κλείνει τα μάτια του σε αυτές τις κακόβουλες διαφημίσεις για να ενισχύσει τα περιορισμένα του έσοδα από διαφήμιση.

Δείτε επίσης: Elon Musk για Twitter – X: “Μπορεί και να αποτύχουμε, όπως έχουν προβλέψει πολλοί”

Τα crypto ads μπορούν να καταταχθούν σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τη φύση τους και τον στόχο που επιδιώκουν. Αρχικά, έχουμε τις διαφημίσεις για κρυπτονομίσματα, που επικεντρώνονται στην προώθηση συγκεκριμένων νομισμάτων, όπως το Bitcoin, το Ethereum και άλλα. Επίσης, υπάρχουν διαφημίσεις για αγορές crypto και πλατφόρμες ανταλλαγής, που προσπαθούν να προσελκύσουν χρήστες στις υπηρεσίες τους, προσφέροντας διάφορες δυνατότητες συναλλαγών και επενδύσεων.

Μια άλλη κατηγορία είναι οι διαφημίσεις για πορτοφόλια crypto, που προωθούν λύσεις αποθήκευσης και διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν, να στέλνουν και να λαμβάνουν νομίσματα με ασφάλεια. Τέλος, υπάρχουν διαφημίσεις για προϊόντα και υπηρεσίες, όπως οι πλατφόρμες DeFi (Decentralized Finance), τα NFTs (Non-Fungible Tokens) και άλλα, που προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό για νέες τεχνολογίες και ευκαιρίες επένδυσης.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS