ΑρχικήSecurityWindows 10: Η ενημέρωση KB5034122 για διορθώνει το πρόβλημα απενεργοποίησης

Windows 10: Η ενημέρωση KB5034122 για διορθώνει το πρόβλημα απενεργοποίησης

Η Microsoft έχει κυκλοφορήσει την ενημέρωση KB5034122 για τα Windows 10 21H2 και Windows 10 22H2, η οποία περιλαμβάνει μόνο μερικές επιδιορθώσεις λόγω της εορταστικής περιόδου.

Δείτε επίσης: Microsoft: Τα Windows 10 22H2 είναι η final έκδοση των Windows 10
Windows 10

Το KB5034122 είναι μια υποχρεωτική συσσωρευτική ενημέρωση για τα Windows 10 που περιέχει ενημερώσεις ασφαλείας του Patch Tuesday Ιανουαρίου 2024.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να εγκαταστήσουν αυτήν την ενημέρωση από τις Ρυθμίσεις, κάνοντας κλικ στο Ενημέρωση των Windows και εκτελώντας μη αυτόματα το ‘Έλεγχος για ενημερώσεις’.

Ωστόσο, καθώς αυτή η ενημέρωση είναι υποχρεωτική, θα ξεκινήσει αυτόματα η εγκατάστασή της στα Windows μόλις ελέγξετε για ενημερώσεις. Για να το καταστήσετε πιο εύκολο, μπορείτε να προγραμματίσετε πότε θα επανεκκινηθεί ο υπολογιστής σας για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης, τα Windows 10 22H2 θα ενημερωθούν στην έκδοση 19045.3930, ενώ τα Windows 10 21H2 θα ενημερωθούν στην έκδοση 19044.3930.

Οι χρήστες των Windows 10 μπορούν επίσης να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν χειροκίνητα την ενημέρωση KB5034122 από τον Κατάλογο Ενημερώσεων της Microsoft.

Καθώς αυτή είναι η πρώτη ενημέρωση για το νέο έτος, το KB5034122 δεν περιέχει πολλές διορθώσεις.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Διορθώνει το πρόβλημα εγκατάστασης ενημερώσεων ασφαλείας στα Windows 10

Οι τρεις διορθώσεις που εισήχθησαν σε αυτήν την ενημέρωση είναι:

  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που επηρεάζει την γραμμή κύλισης ActiveX. Δεν λειτουργεί σε λειτουργία IE.
  • Η ενημέρωση επιλύει επίσης ένα πρόβλημα που προκαλεί την απενεργοποίηση της συσκευής σας μετά από 60 δευτερόλεπτα. Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε ένα έξυπνο κάρτ για πιστοποίηση σε απομακρυσμένο σύστημα.
  • Ακόμα, η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που επηρεάζει την εμφάνιση ενός εικονιδίου έξυπνης κάρτας. Το εικονίδιο δεν εμφανίζεται όταν συνδεθείτε. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν πολλά πιστοποιητικά στην έξυπνη κάρτα.

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα τρία προηγουμένως αναφερθέντα θέματα σε αυτό το update, τα οποία περιλαμβάνουν ένα σφάλμα αναφοράς στο BitLocker που εμφανίζει εσφαλμένα ένα σφάλμα 65000 στην ρύθμιση “Απαιτείται κρυπτογράφηση συσκευής“, το Copilot μπορεί να προκαλέσει αλλαγές εικονιδίων ανάμεσα σε πολλές οθόνες και το Copilot δεν υποστηρίζεται προς το παρόν εάν η γραμμή εργασιών σας βρίσκεται κατακόρυφα στα αριστερά ή δεξιά της οθόνης.

Δείτε επίσης: Windows 10 KB5025297: Τι νέο φέρνει το update

ενημέρωση KB5034122

Για τα σφάλματα του BitLocker, η Microsoft αναφέρει ότι αναφέρονται εσφαλμένα και μπορούν να αγνοηθούν.

Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα με τις διορθώσεις στο δελτίο προεπισκόπησης της ενημέρωσης KB5034122 του προηγούμενου μήνα.

Οι εμερώσεις των Windows 10 είναι σχεδιασμένες για να βελτιώνουν την απόδοση του λειτουργικού συστήματος, εισάγοντας νέες λειτουργίες, διορθώνοντας σφάλματα και προσφέροντας βελτιώσεις στην ασφάλεια. Οι ενημερώσεις μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση των Windows 10 με τον εκσυγχρονισμό των οδηγών των συσκευών, την βελτίωση της συμβατότητας του λογισμικού και την αύξηση της ταχύτητας και της απόδοσης του συστήματος.

Επιπλέον, οι ενημερώσεις των Windows 10 προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην ασφάλεια, προστατεύοντας τον υπολογιστή από τις τελευταίες απειλές και επιθέσεις malware, ενώ παράλληλα διατηρούν τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ενημερώσεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα απόδοσης, εάν υπάρχουν συγκρούσεις με το υφιστάμενο λογισμικό ή τον υλικό. Σε αυτήν την περίπτωση, η επίλυση των προβλημάτων μπορεί να απαιτήσει την απενεργοποίηση ή την απεγκατάσταση της ενημέρωσης.

Τέλος, οι ενημερώσεις των Windows 10 μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη, προσφέροντας νέες λειτουργίες και εργαλεία που μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την απόδοση.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS