ΑρχικήUpdatesWalmart: Επεκτείνει τις παραδόσεις προϊόντων με drone στο Τέξας

Walmart: Επεκτείνει τις παραδόσεις προϊόντων με drone στο Τέξας

Η Walmart επεκτείνει το πρόγραμμα παράδοσης προϊόντων με drone (drone delivery) σε 1,8 εκατομμύρια περισσότερα νοικοκυριά στο Τέξας. Ως αποτέλεσμα, οι παραδόσεις με drone καλύπτουν τώρα το 75% του πληθυσμού στην περιοχή Dallas-Fort Worth, και όλα αυτά χάρη σε συνεργασίες με τις νεοσύστατες εταιρείες drones όπως η Wing και Zipline.

Walmart drone delivery

Η Walmart ξεκίνησε το πρόγραμμα παράδοσης drone με τις Zipline και DroneUp στο Αρκάνσας το 2021. Το 2022, άρχισε να επεκτείνει το πρόγραμμα σε διάφορες πολιτείες. Η πρόσφατα διευρυμένη υπηρεσία στο Τέξας επιτρέπει στους πελάτες, που ζουν μακριά από καταστήματα, να λαμβάνουν αντικείμενα στα σπίτια τους μέσω drone.

Δείτε επίσης: Amazon: Ξεκινάει υπηρεσία παράδοσης φαρμάκων με drone στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αξίζει να σημειωθεί ότι το delivery προϊόντων με drone έχει όριο βάρους, το οποίο σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να λαμβάνουν γενικά μικρά προϊόντα, όπως φάρμακα, κεριά γενεθλίων, και κάποιες μικρές συσκευασίες με τρόφιμα. Η Walmart λέει ότι οι παραδόσεις φτάνουν σε 30 λεπτά ή λιγότερο, ενώ ορισμένες φτάνουν στις πόρτες των πελατών σε μόλις 10 λεπτά.

Το 2023, η Walmart συνεργάστηκε με τη Wing, η οποία ανήκει στην Alphabet, για να παραδώσει προϊόντα σε 60.000 περισσότερα σπίτια, στην περιοχή Dallas-Fort Worth area. Οι παραδόσεις γίνονται από δύο διαφορετικά καταστήματα. Αλλά αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επέκταση μέχρι σήμερα, προσθέτοντας 30 ακόμη πόλεις και δήμους στο Texas metroplex. Τώρα, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί drones τόσο από τη Wing όσο και από τη Zipline για να πραγματοποιεί παραδόσεις στην περιοχή.

Δείτε επίσης: Amazon: Παράδοση πακέτων (delivery) μέσω drones σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία

Η Zipline είναι ενθουσιασμένη που επιτρέπει το όραμα της Walmart, το οποίο είναι να παραδίδει προϊόντα στους πελάτες τόσο γρήγορα που μοιάζει με τηλεμεταφορά“, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zipline, Keller Rinaudo Cliffton. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι άνθρωποι σε όλο το Dallas-Fort Worth θα απολαύσουν παράδοση που είναι 7 φορές ταχύτερη, ήσυχη και με μηδενικές εκπομπές“.

παράδοση προϊόντων με drone

Μέχρι στιγμής, η Walmart έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 20.000 επιτυχημένες παραδόσεις με drone. Η Wing λέει ότι θα ξεκινήσει τις παραδόσεις σε νέες τοποθεσίες στην περιοχή Dallas-Fort Worth “τους επόμενους μήνες” και αναμένει να ολοκληρώσει την επέκταση με τη Walmart εντός του έτους.

Οι επεκτάσεις αυτές θα προσφέρουν στους πελάτες της Walmart τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις αγορές τους, μειώνοντας τον χρόνο παράδοσης και προσφέροντας μια πιο άμεση και ευέλικτη εμπειρία αγορών.

Δείτε επίσης: Hunter-killer drones: Πώς λειτουργούν, και πώς άλλαξαν τον πόλεμο

Επιπλέον, η υπηρεσία παράδοσης με drone μπορεί να επιτρέψει στους πελάτες να αποφεύγουν τις επισκέψεις στο κατάστημα, πράγμα που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια περιόδων όπου υπάρχει πολλή κίνηση.

Τέλος, η επέκταση της υπηρεσίας παράδοσης με drone της Walmart μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στην αγορά, καθώς η τεχνολογία drone γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στον τομέα της λιανικής.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS