ΑρχικήinetWindows 10: Η ενημέρωση ασφαλείας KB5034441 παρουσιάζει σφάλματα

Windows 10: Η ενημέρωση ασφαλείας KB5034441 παρουσιάζει σφάλματα

Χρήστες των Windows 10 αναφέρουν προβλήματα κατά την εγκατάσταση των ενημερώσεων Patch Tuesday Ιανουαρίου της Microsoft, που εμφανίζουν σφάλματα 0x80070643 κατά την προσπάθεια εγκατάστασης της ενημέρωσης ασφαλείας KB5034441 για το BitLocker.

Δείτε επίσης: Windows 10: Η ενημέρωση KB5034122 για διορθώνει το πρόβλημα απενεργοποίησης

Windows 10

Χθες, στα πλαίσια του Patch Tuesday για τον Ιανουάριο του 2024 της Microsoft, κυκλοφόρησε μια ενημέρωση ασφαλείας (KB5034441) για το CVE-2024-20666, μία παράκαμψη του κρυπτογραφημένου BitLocker που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα δεδομένα.

Ωστόσο, κατά την προσπάθεια εγκατάστασης αυτής της ενημέρωσης, οι χρήστες των Windows 10 αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν σφάλματα 0x80070643 και η εγκατάσταση αποτυγχάνει.

Μετά την επανεκκίνηση, οι χρήστες βλέπουν μία οθόνη Ενημέρωσης των Windows που αναφέρει ότι προέκυψε ένα σφάλμα και να δοκιμάσουν ξανά αργότερα.

Παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα κατά την εγκατάσταση των ενημερώσεων, αλλά θα προσπαθήσουμε ξανά αργότερα. Εάν συνεχίζετε να βλέπετε αυτό και θέλετε να αναζητήσετε πληροφορίες στο διαδίκτυο ή να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη, αυτό μπορεί να βοηθήσει: (0x80070643)“, αναφέρει το σφάλμα ενημέρωσης των Windows.

Σε ένα ενημερωτικό δελτίο υποστήριξης που δημοσιεύτηκε επίσης, η Microsoft προειδοποιεί ότι κατά την εγκατάσταση του KB5034441, οι χρήστες αναμένεται να δουν το σφάλμα “Windows Recovery Environment servicing failed, (CBS_E_INSUFFICIENT_DISK_SPACE)” όταν η Επαναφορά των Windows δεν έχει αρκετό χώρο για να υποστηρίξει την ενημέρωση.

Ωστόσο, ένα σφάλμα κωδικοποίησης προκαλεί την εμφάνιση του γενικού μηνύματος σφάλματος “0x80070643 – ERROR_INSTALL_FAILURE” αντίστοιχα, κατά λάθος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των Windows.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Τα Windows 10 22H2 είναι η final έκδοση των Windows 10

Κατά την εγκατάσταση της ενημέρωσης ασφαλείας KB5034441, η Microsoft εγκαθιστά μια νέα έκδοση του Περιβάλλοντος Ανάκτησης των Windows (WinRE) που διορθώνει την ευπάθεια του BitLocker.

ενημέρωση KB5034441

Δυστυχώς, τα Windows 10 δημιουργούν ένα πλαίσιο ανάκτησης, συνήθως περίπου 500 MB, το οποίο δεν είναι αρκετά μεγάλο για να υποστηρίξει το νέο αρχείο εικόνας του Windows RE (winre.wim), προκαλώντας το σφάλμα 0x80070643 κατά την προσπάθεια εγκατάστασης της ενημέρωσης.

Δείτε τη λύση που παρέχεται από τη Microsoft.

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, επανεκκινήστε τα Windows και ελέγξτε για ενημερώσεις στο Windows Update για να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε ξανά την ενημέρωση ασφαλείας KB5034441.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν νιώθετε άβολα να εκτελέσετε αυτά τα βήματα, θα πρέπει να περιμένετε και να δείτε εάν η Microsoft προσφέρει στο μέλλον μια πιο εύκολη, αυτοματοποιημένη λύση που θα επιτρέπει την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: Microsoft: Διορθώνει το πρόβλημα εγκατάστασης ενημερώσεων ασφαλείας στα Windows 10

Οι ενημερώσεις των Windows 10 επηρεάζουν την απόδοση του υπολογιστή σε διάφορους τρόπους. Καταρχάς, οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν συχνά βελτιώσεις στην απόδοση, όπως την επιτάχυνση των διαδικασιών και την αύξηση της σταθερότητας του συστήματος. Επιπλέον, οι ενημερώσεις των Windows 10 μπορούν να διορθώσουν προβλήματα που επηρεάζουν την απόδοση, όπως σφάλματα λογισμικού και θέματα συμβατότητας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον υπολογιστή να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να μειώσει την πιθανότητα απρόσμενων διακοπών.

Ωστόσο, οι ενημερώσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα απόδοσης. Για παράδειγμα, μια νέα ενημέρωση μπορεί να περιλαμβάνει νέες δυνατότητες ή αλλαγές που απαιτούν περισσότερους πόρους από τον υπολογιστή, πράγμα που μπορεί να επιβραδύνει την απόδοση. Τέλος, οι ενημερώσεις ασφαλείας είναι ένα σημαντικό στοιχείο των ενημερώσεων των Windows 10. Αυτές οι ενημερώσεις μπορούν να προστατεύσουν τον υπολογιστή από τις τελευταίες απειλές, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσουν την απόδοση, καθώς οι διαδικασίες ασφαλείας μπορεί να απαιτούν επιπλέον πόρους.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS