ΑρχικήinetGoogle Pixel: Θα γίνει σύντομα μετάβαση από φυσική SIM σε eSIM;

Google Pixel: Θα γίνει σύντομα μετάβαση από φυσική SIM σε eSIM;

Το 2022, η Apple αποφάσισε να εγκαταλείψει τη φυσική υποδοχή SIM στο iPhone 14 και να κάνει μια πλήρη μετάβαση στην eSIM. Προς το παρόν, τα τηλέφωνα Android δεν έχουν αγκαλιάσει καθολικά αυτή τη νέα προσέγγιση, αν και μπορεί να είμαστε κοντά σε αυτό. Παρά την ευκολία της eSIM για χρήστες και παρόχους, η μετάβαση μπορεί να είναι πρόκληση. Καθώς η eSIM γίνεται ο κανόνας, η διαδικασία πρέπει να γίνει καλύτερη και περισσότεροι πάροχοι πρέπει να λάβουν μέρος. Η Samsung και η Google ανταποκρίνονται στην πρόκληση, με τη Samsung να επιτρέπει ήδη τη μετατροπή από φυσική SIM σε eSIM. Τώρα, φαίνεται πως και η Google είναι έτοιμη να κάνει το ίδιο κυκλοφορώντας το δικό της εργαλείο μετατροπής φυσικής SIM σε eSIM για τα τηλέφωνα Pixel.

φυσική SIM σε eSIM Google Pixel

Το Android 14 Quarterly Platform Update (QPR) 2 Beta 3 αναφέρει ότι οι χρήστες Android ενδέχεται σύντομα να μπορούν να μετατρέψουν τις κανονικές τους κάρτες SIM σε eSIM (όπως εντοπίστηκε από το 9to5Google). Παραδοσιακά, τα τηλέφωνα βασίζονται σε φυσικές κάρτες SIM. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα. Η ιδέα είναι να γίνει πιο εύκολη η εναλλαγή μεταξύ τηλεφώνων και παρόχων χωρίς σημαντικές διακοπές λειτουργίας και υπηρεσιών.

Δείτε επίσης: Πώς θα μεταφέρετε την eSIM σας από παλιό σε νέο iPhone

Ωστόσο, η μετάβαση μπορεί να είναι δύσκολη κάποιες φορές. Ορισμένοι χρήστες αντιμετώπισαν διακοπές στην υπηρεσία κάποια στιγμή. Τεχνικές δυσλειτουργίες έχουν ακόμη ωθήσει μερικούς ανθρώπους να πάνε τη συσκευή τους στο κατάστημά τους για επισκευή.

Το νέο εργαλείο μετατροπής SIM σε eSIΜ για τηλέφωνα Pixel, όμως, μπορεί να βοηθήσει. Η εύχρηστη επιλογή που ονομάζεται “Convert to eSIM” εντοπίστηκε στο μενού SIM της ενότητας Network and Internet στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Αυτό το εργαλείο εντοπίστηκε σε προηγούμενη έκδοση beta πέρυσι, αλλά τώρα φαίνεται να είναι πιο κοντά στην πιο ευρεία κυκλοφορία.

Δείτε επίσης: H iSIM της Qualcomm μπορεί να εξαφανίσει τις SIM και eSIM

Προς το παρόν, η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για χρήση, αλλά με το Android 14 μπορεί σύντομα να γίνει δυνατή η μετατροπή της φυσικής σε SIM σε eSIM σε τηλέφωνα Pixel.

Δεδομένου ότι το εργαλείο μετατροπής eSIM είναι επί του παρόντος ορατό σε μια pre-release version του Android 14, παραμένει αβέβαιο πότε ή αν θα κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες.

Πλεονεκτήματα της χρήσης eSIM

Η χρήση μιας eSIM προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τη φυσική SIM. Ας τα δούμε:

  • Ευελιξία και Ευκολία Χρήσης: Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές είναι η ευκολία χρήσης. Η eSIM μπορεί να προγραμματιστεί να παίρνει σήμα από οποιονδήποτε πάροχο που την υποστηρίζει, με λίγα μόνο βήματα στο smartphone σας.
  • Ασφάλεια: Μια eSIΜ είναι πιο ασφαλής από μια φυσική SIM, καθώς δεν μπορεί να αφαιρεθεί από ένα τηλέφωνο που έχει χαθεί ή κλαπεί.
  • Ευκολία απόκτησης: Οι eSIM εξαλείφουν την ανάγκη απόκτησης, μεταφοράς και ανταλλαγής φυσικών καρτών SIM ή αναμονής να φτάσουν μέσω ταχυδρομείου

Δείτε επίσης: iPhone 14: Η Apple εξηγεί τα οφέλη της eSIΜ για όσους ταξιδεύουν

Γενικά, η eSIM μπορεί να καταστήσει τη ζωή σας πιο εύκολη, πιο ευέλικτη και ασφαλώς πιο προηγμένη τεχνολογικά.

Πηγή: www.androidpolice.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS