ΑρχικήSecurityΟι επισκέψεις στα πειρατικά sites έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια

Οι επισκέψεις στα πειρατικά sites έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια

Η διαδικτυακή πειρατεία είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί σχεδόν από τότε που δημιουργήθηκε το διαδίκτυο. Όσο, όμως, αυξάνεται η χρήση του Internet τόσο μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα. Η αυξημένη χρήση σε συνδυασμό και με τις αυξημένες τιμές των νόμιμων streaming υπηρεσιών, έχουν στρέψει όλο και περισσότερους χρήστες σε πειρατικά sites.

πειρατικά sites

Μια νέα ανάλυση από τη MUSO, έναν αναλυτή κατά της πειρατείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και την Kearney, μια συμβουλευτική εταιρεία, δείχνει πόσο έχει ενισχυθεί το πρόβλημα της πειρατείας τα τελευταία χρόνια.

Δείτε επίσης: Αυστρία: Οι αρχές συνέλαβαν 20 άτομα που συνδέονταν με πειρατικό δίκτυο IPTV

Ο αριθμός των επισκέψεων σε πειρατικά sites έφτασε τα 141 δισεκατομμύρια το 2023, (περίπου 386 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε μέρα). Αυτός ο αριθμός σηματοδοτεί αύξηση 12% από το 2019, σύμφωνα με τη MUSO.

Το θέμα είναι πιο έντονο στις ΗΠΑ και την Ινδία, αν και η Ευρώπη και η περιοχή Ασία-Ειρηνικός έχουν περισσότερη πειρατεία συνήθως. Σε όλη την Ασία, σημειώθηκαν κατά μέσο όρο 34 επισκέψεις/άτομο σε πειρατικά sites το 2023, σε σύγκριση με 26 επισκέψεις ετησίως στη Βόρεια Αμερική.

Η παγκόσμια άνοδος της πειρατείας περιεχομένου βίντεο είναι ανησυχητική“, λέει ο Christophe Firth, συνεργάτης της Kearney.

Ο λόγος για την αύξηση των επισκέψεων σε πειρατικά sites οφείλεται στην τεχνολογία, λέει ο Andy Chatterley, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MUSO. “Τα τελευταία 10 χρόνια, και συγκεκριμένα τα τελευταία πέντε χρόνια, είχαμε έναν πολλαπλασιασμό αυτών των πλατφορμών“, λέει. “Ως συνέπεια, επειδή βρίσκονται πίσω από «περιφραγμένους κήπους», η πειρατεία έχει αυξηθεί αναλόγως και έχει μετατοπιστεί σε διαφορετικές τεχνολογίες“.

Δείτε επίσης: Πώς να κατεβάσετε εύκολα ταινίες και TV shows από το Netflix

Οι αυξημένες τιμές των υπηρεσιών streaming σε συνδυασμό με την κούραση που μπορεί να νιώθει κάποιος κατά την ανανέωση των συνδρομών του μηνιαίως, ειδικά αν έχει εγγραφεί σε πολλές πλατφόρμες, παίζουν ρόλο στην αύξηση της πειρατείας. Σε πολλές περιπτώσεις, οι χρήστες αναγκάζονται να εγγράφονται σε διαφορετικές υπηρεσίες για να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους εκπομπές, σειρές και ταινίες, αφού το περιεχόμενο είναι συνήθως κατανεμημένο σε διάφορους παρόχους. Επιπλέον, κινήσεις από τις υπηρεσίες, όπως η απαγόρευση της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης και η εισαγωγή περισσότερων διαφημίσεων δυσαρεστεί τους χρήστες, οι οποίοι στρέφονται σε πειρατικά sites για μια καλύτερη εμπειρία θέασης.

Η πειρατεία ταινιών στην Ινδία αυξήθηκε κατά 80% μεταξύ 2022 και 2023, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας.

Επιπλέον, το περιεχόμενο anime είναι ιδιαίτερο δημοφιλές στα πειρατικά sites (σε όλο τον κόσμο), σύμφωνα με την ανάλυση.

Δείτε επίσης: Αποκρύψετε ταινίες και εκπομπές από το Google TV Continue Watching

Οι πειρατικές υπηρεσίες streaming έχουν σημαντική επίδραση στη βιομηχανία ταινιών. Πρώτον, προκαλούν σημαντικές οικονομικές απώλειες. Οι παραγωγοί και οι διανομείς ταινιών χάνουν εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, από την παράνομη διανομή των ταινιών τους.

Δεύτερον, οι πειρατικές υπηρεσίες μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της παραγωγής ταινιών. Με την απώλεια εσόδων, οι παραγωγοί μπορεί να μην έχουν τους απαραίτητους πόρους για να επενδύσουν σε νέες ταινίες ή να προσλάβουν ταλαντούχους συντελεστές, μειώνοντας έτσι την ποιότητα των ταινιών που παράγονται.

Τρίτον, τα πειρατικά sites μπορούν να υπονομεύσουν την αξία των ταινιών. Όταν οι ταινίες διατίθενται δωρεάν, οι καταναλωτές μπορεί να αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία της αγοράς ταινιών ή της συνδρομής σε νόμιμες υπηρεσίες streaming.

Τέλος, οι πειρατικές υπηρεσίες streaming μπορούν να οδηγήσουν σε νομικές συνέπειες. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες μπορεί να εκτεθούν σε ποινικές διώξεις για παραβίαση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγή: www.fastcompany.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS