ΑρχικήSecurityΟι ΗΠΑ προτείνουν 15ετή φυλάκιση για τον διαχειριστή του BreachForums

Οι ΗΠΑ προτείνουν 15ετή φυλάκιση για τον διαχειριστή του BreachForums

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προτείνει ποινή φυλάκισης 15 ετών για τον Conor Brian Fitzpatrick, τον δημιουργό και κύριο διαχειριστή του ανενεργού πλέον hacking forum, BreachForums.

BreachForums Conor Brian Fitzpatrick

Το BreachForums ήταν ένα hacking φόρουμ που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μετά την κατάσχεση του RaidForums από το FBI, το 2022. Ο Fitzpatrick είχε το ψευδώνυμο “Pompompurin” και δημιούργησε το forum για να διευκολύνει τις αγοραπωλησίες κλεμμένων δεδομένων.

Η πλατφόρμα πρόσφερε τεράστιο όγκο δεδομένων στα μέλη. Μόνο οι επίσημες βάσεις δεδομένων περιείχαν περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια μοναδικά αρχεία.

Δείτε επίσης: Φυλακίζεται μέλος των ShinyHunters hackers

Ο Conor Brian Fitzpatrick συνελήφθη στις 15 Μαρτίου 2023 στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία περί συνωμοσίας για να παρακινήσει άτομα να πουλήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συσκευές. Ο άνδρας παραδέχτηκε τη συμμετοχή και το ρόλο του στο BreachForums και αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τη σύλληψή του με εγγύηση 300 χιλιάδων δολαρίων μέχρι να ξεκινήσουν οι δικαστικές διαδικασίες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Fitzpatrick τέθηκε ξανά υπό κράτηση, αφού παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του, χρησιμοποιώντας ένα VPN για πρόσβαση στο Διαδίκτυο από έναν υπολογιστή που δεν παρακολουθούνταν.

Η τελική ποινή του κατηγορουμένου θα οριστεί σήμερα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη στείλει την πρότασή της για εξέταση στο δικαστήριο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πράξεις του κατηγορούμενου και τον αντίκτυπό τους, η κυβέρνηση προτείνει ποινή φυλάκισης περίπου 15 ετών.

Η διαχείριση του BreachForums από τον κατηγορούμενο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συγκέντρωση περισσότερων από 300.000 μελών για να ζητήσουν, να διανείμουν και να έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες παραβιασμένες βάσεις δεδομένων που περιέχουν τα κλεμμένα δεδομένα εκατοντάδων εταιρειών, οργανισμών και κυβερνητικών οργανισμών διαφορετικού μεγέθους και PII εκατομμυρίων προσώπων των ΗΠΑ“, αναφέρεται στην πρόταση καταδίκης.

Δείτε επίσης: Νιγηριανός φυλακίζεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Δημιουργώντας μια πλατφόρμα για τους hackers και τους απατεώνες, ώστε να συνδέονται και να διεξάγουν επιχειρηματικές δραστηριότητες, ο κατηγορούμενος έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη του BreachForums να διαπράξουν περισσότερα εγκλήματα και πιο περίπλοκα εγκλήματα από όσα θα μπορούσαν να κάνουν μόνοι τους“.

Εκτός από το ότι είναι ο διαχειριστής του BreachForums, η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ότι ο Fitzpatrick ενήργησε ως μεσάζων για την πώληση κλεμμένων δεδομένων μεταξύ άλλων χρηστών του ιστότοπου, ενθαρρύνοντας τους φορείς απειλών να διαρρεύσουν δείγματα κλεμμένων δεδομένων.

Επιπλέον, πέρα από τις κατηγορίες σχετικά με το BreachForums, λέγεται ότι το FBI βρήκε αρχεία παιδικής πορνογραφίας σε έναν κατασχεθέντα σκληρό δίσκο SSD.

Η σύσταση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την 15ετή φυλάκιση βρίσκεται στο κατώτερο όριο ποινών, με βάση τις πράξεις του. Αυτή η επιείκεια μπορεί να προκύψει από τη συνεργασία του Fitzpatrick με τις αρχές, την έλλειψη αρχείου βίαιων εγκλημάτων και άλλους παράγοντες.

Εκτός από τη φυλάκιση, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. ζητά, επίσης, πρόστιμο για την κατοχή παιδικής πορνογραφίας, αποζημίωση των θυμάτων και κατάσχεση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων.

Δείτε επίσης: Cloud engineer φυλακίζεται επειδή διέγραψε code repos πρώην εργοδότη του

Pompompurin φυλάκιση
Οι ΗΠΑ προτείνουν 15ετή φυλάκιση για τον διαχειριστή του BreachForums

Πώς αντιμετωπίζουν οι κοινότητες του hacking την ποινική δίωξη των μελών τους;

Οι κοινότητες του hacking συχνά αντιμετωπίζουν την ποινική δίωξη των μελών τους με ένα μείγμα από ανησυχία και αποφασιστικότητα. Με την αύξηση των περιπτώσεων ποινικής δίωξης, πολλά μέλη της κοινότητας γίνονται πιο προσεκτικά στις δραστηριότητές τους.

Η αντίληψη του κινδύνου ποινικής δίωξης έχει επίσης οδηγήσει σε αυξημένη χρήση τεχνολογιών που προσφέρουν ανωνυμία, όπως το Tor και τα VPN, μεταξύ των μελών της κοινότητας του hacking. Αυτό επιδιώκει να δυσκολέψει την ταυτοποίηση και την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους από τις αρχές.

Παρά την αύξηση της ποινικής δίωξης, υπάρχει επίσης μια αίσθηση αλληλεγγύης και αντίστασης μέσα στην κοινότητα του hacking. Πολλά μέλη συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ελευθερία της πληροφορίας και την αντιστασιακή φύση του hacking, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις από το νομικό σύστημα.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS