ΑρχικήSecurityKCATA: Οι επιθέσεις κυβερνοασφάλειας γίνονται όλο και πιο συχνές

KCATA: Οι επιθέσεις κυβερνοασφάλειας γίνονται όλο και πιο συχνές

Οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται όλο και πιο συχνές και καταστροφικές, επηρεάζοντας μικρές επιχειρήσεις αλλά και κυβερνητικούς φορείς. Την Τρίτη, η Αρχή Μεταφοράς της περιοχής Kansas City (KCATA) επιβεβαίωσε ότι μία κυβερνοεπίθεση χτύπησε τα περιφερειακά κέντρα κλήσεων της.

Δείτε επίσης: Οι μικρές επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση στην κυβερνοασφάλεια

KCATA

Τα Regional Ride KC Centers επλήγησαν περισσότερο, μην μπορώντας να λάβουν κλήσεις. Η σταθερή γραμμή της KCATA αποκόπηκε επίσης.

Η KCATA ανακοίνωσε ότι μόλις ενημερώθηκε για την παραβίαση, επικοινώνησε με το FBI και δήλωσε πως πιστεύει πως όλα τα ευαίσθητα δεδομένα είναι ασφαλή. Παρά την επίθεση, όλες οι υπηρεσίες λεωφορείων συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Αυτή η κυβερνοεπίθεση είναι η πιο πρόσφατη που έπληξε δημόσιους φορείς σε ολόκληρη την περιοχή του Κάνσας Σίτι. Μόλις την προηγούμενη Τρίτη, ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας διέκοψε μέρος των υπολογιστικών συστημάτων του Πανεπιστημίου Kansas State. Τον Δεκέμβριο, το Νοσοκομείο Liberty επλήγη από ένα “περιστατικό κυβερνοασφάλειας” που έριξε τα συστήματά του για μέρες, επηρεάζοντας πολλούς ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Το δικαστικό σύστημα του Κάνσας επλήγη επίσης από κυβερνοεπίθεση το περασμένο έτος. Το δικαστήριο εξακολουθεί να επαναφέρει όλα τα πληγέντα συστήματα σε λειτουργία.

Ο λόγος που βλέπουμε ολοένα και περισσότερες τέτοιες καταστάσεις να εμφανίζονται είναι επειδή αυτές οι τεχνολογίες είναι πλέον διαθέσιμες σε ανθρώπους που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου και εκπαιδεύονται σε υπολογιστές και δεδομένα από όλο και μικρότερη ηλικία“, δήλωσε ο Josh Planos, Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, BBB.

Δείτε ακόμα: Ποιοί παράγοντες διαμόρφωσαν την κυβερνοασφάλεια το 2023;

Σύμφωνα με τον Josh Planos από την BBB, οι κυβερνοεγκληματίες αναζητούν τη μεγαλύτερη αμοιβή, γι’ αυτό και επιδιώκουν το φιλόδοξο στόχο των μεγαλύτερων οργανισμών.

“Υπάρχουν αδύναμα σημεία σε κάθε τεχνολογία, σε κάθε σύστημα. Συνήθως, όταν απατεώνες ή χάκερς μπορούν να εντοπίσουν αυτές τις ευαίσθητες περιοχές, είτε πρόκειται για υπηρεσία δημόσιας υποδομής είτε για μικρή επιχείρηση, θα εκμεταλλευτούν αυτό το σημείο για να εξασφαλίσουν μια σημαντική αμοιβή,” δήλωσε ο Planos.

επιθέσεις

Σύμφωνα με τον Planos, μια μόνο κυβερνοεπίθεση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε μια οργάνωση μακροπρόθεσμα. Για να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών των οργανισμών, προτείνει μερικά πράγματα πέρα από την κυβερνοασφάλιση.

Μία από τις πιο συχνές τεχνικές κυβερνοεπιθέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες είναι το phishing. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την αποστολή επικίνδυνων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μοιάζουν να προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, με σκοπό να παραπλανήσουν τους χρήστες και να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα.

Δείτε επίσης: Ανάπτυξη εφαρμογών για κυβερνοασφάλεια: Ταλαιπωρία ή ευκαιρία;

Οι επιθέσεις ransomware είναι επίσης πολύ συχνές. Οι επιτηθέμενοι χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό για να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα των δημόσιων υπηρεσιών, απαιτώντας λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους.

Οι επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) είναι επίσης συχνές. Αυτές οι επιθέσεις προσπαθούν να κατακλύσουν τα δίκτυα των δημόσιων υπηρεσιών με τόσο πολύ κυκλοφορία, ώστε να γίνουν ανεπαρκή και να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Τέλος, οι επιθέσεις μέσω των σημείων τέλους είναι ένας άλλος συχνός τρόπος που χρησιμοποιούν οι επιτηθέμενοι. Αυτές οι επιθέσεις εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των συσκευών των χρηστών, όπως τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές, για να παραβιάσουν τα δίκτυα των δημόσιων υπηρεσιών.

Πηγή: kctv5

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS