ΑρχικήBusinessOkta: Έρχονται απολύσεις που επηρεάζουν 400 υπαλλήλους

Okta: Έρχονται απολύσεις που επηρεάζουν 400 υπαλλήλους

Η Okta είπε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις που θα επηρεάσουν 400 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 7% του προσωπικού της εταιρείας.

Okta απολύσεις

Ο CEO Todd McKinnon είπε στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους ότι “το κόστος είναι ακόμα πολύ υψηλό“.

Η Okta είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που ανακοινώνει περικοπές από τις αρχές του 2024. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους μόνο τον Ιανουάριο.

Ο McKinnon είπε ότι η εταιρεία έπρεπε να είναι πιο “στοχαστική” σχετικά με το πού επενδύει προκειμένου να επιτύχει “μακροπρόθεσμη επιτυχία“.

Δείτε επίσης: PayPal: Σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις για το 2024

Ο προηγούμενος γύρος απολύσεων της Okta έλαβε χώρα το Φεβρουάριο του 2023. Τότε είχαν επηρεαστεί περίπου 300 υπάλληλοι και ο CEO είχε πει ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να περιορίσει το κόστος που είχε προκύψει από τις υπερπροσλήψεις του προηγούμενου διαστήματος.

Ο McKinnon εξήγησε τώρα ότι μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα πήραν τη δύσκολη απόφαση να μειώσουν το εργατικό δυναμικό της εταιρείας κατά 400 άτομα.

Η εταιρεία ενημέρωσε με email τα άτομα που επηρεάζονται, ενώ τα στελέχη θα συζητήσουν και προσωπικά με τα άτομα για τα επόμενα βήματα. Για υπαλλήλους εκτός των Η.Π.Α., η διαδικασία ειδοποίησης μπορεί να είναι διαφορετική βάσει της τοπικής νομοθεσίας και πρακτικών.

Μεταξύ άλλων, ο McKinnon έγραψε στους υπαλλήλους: “Για να αναπτυχθούμε και να έχουμε κέρδος, πρέπει να διευθύνουμε την επιχείρηση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αν και έχουμε κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, η πραγματικότητα είναι ότι το κόστος είναι ακόμα πολύ υψηλό. Πρέπει να προσέχουμε τις συνολικές δαπάνες μας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στους τομείς, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες με τις περισσότερες ευκαιρίες. Για να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές μας και να δημιουργήσουμε μια εμβληματική εταιρεία, πρέπει να σκεφτόμαστε πού τοποθετούμε τα στοιχήματά μας. Αυτή η ενέργεια είναι ένα προληπτικό μέτρο για να βοηθήσει την εταιρεία να προετοιμαστεί για μακροπρόθεσμη επιτυχία“.

Δείτε επίσης: Salesforce: Ανακοινώνει απολύσεις 700 υπαλλήλων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε, ακόμα, ότι ευχαριστεί τα άτομα για τη συνεισφορά τους στην εταιρεία και δεσμεύεται να τα υποστηρίξει (αποζημιώσεις, υγειονομική περίθαλψη κ.ά.) κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης.

Ολοκληρώνοντας, ο McKinnon είπε: “Προτεραιότητά μας σήμερα είναι να διαχειριστούμε αυτήν τη μετάβαση με όσο το δυνατόν περισσότερο σεβασμό. Καθώς πλοηγούμαστε σε αυτές τις αλλαγές, να θυμάστε ότι η Okta αποτελεί κρίσιμη υποδομή για 18.800 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε για τη μελλοντική δουλειά με την Okta στη σωστή θέση, για να επεκτείνουμε την ηγετική μας θέση και να υλοποιήσουμε το όραμά μας που είναι να επιτρέψουμε σε όλους να χρησιμοποιούν με ασφάλεια οποιαδήποτε τεχνολογία“.

Οι απολύσεις της Okta δείχνουν για άλλη μια φορά την κρίση που υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας το τελευταίο διάστημα. Οι απολύσεις σε τέτοια μεγάλη κλίμακα μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας της τεχνολογίας. Η αύξηση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, πιέζοντας τους εργαζομένους να αποδεχθούν χαμηλότερους μισθούς ή λιγότερο ελκυστικές συνθήκες εργασίας.

Επίσης, οι απολύσεις μπορεί να αποθαρρύνουν τους νέους από το να επιδιώξουν καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας, μειώνοντας την προσφορά ταλέντων στο μέλλον. Αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καινοτομία και την ανάπτυξη του τομέα.

Δείτε επίσης: Η eBay ανακοινώνει απολύσεις 1000 υπαλλήλων

Έπειτα, οι απολύσεις μπορούν να έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο για την εργασιακή αστάθεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, καθώς οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα ή να επενδύσουν σε νέες ιδέες.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS