ΑρχικήinetApple Watch: Το Car Crash detection feature έσωσε πέντε ανθρώπους

Apple Watch: Το Car Crash detection feature έσωσε πέντε ανθρώπους

Κατά την κυκλοφορία των Apple Watch Series 8 και Αpple Watch Ultra το 2022, η Apple έφερε μια πολύ χρήσιμη λειτουργία, το Car Crash detection feature, το οποίο ενεργοποιείται σε περιπτώσεις αυτοκινητιστικού ατυχήματος και μπορεί να σώσει ζωές. Πράγματι, πρόσφατα, η λειτουργία αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωση πέντε ατόμων, όταν το αυτοκίνητό τους προσέκρουσε σε έναν φοίνικα.

Σύμφωνα με μια αναφορά για το περιστατικό, το Car Crash detection feature του Apple Watch ενημέρωσε αμέσως την υπηρεσία California Highway Patrol, που είναι υπεύθυνη για την περιπολία στους δρόμους της Καλιφόρνιας, όταν το ατύχημα συνέβη σε αυτοκινητόδρομο στο San Bernardino. Ανταποκρινόμενοι αμέσως, οι αστυνομικοί βρήκαν το όχημα που έπεσε σε δέντρο και οι τραυματίες επιβάτες μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο για να τους δοθεί η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Η λειτουργία οξυγόνου βοήθησε επιβάτη αεροπλάνου

Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας Car Crash detection του Apple Watch, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ιδιαίτερα όταν τα άτομα μπορεί να μην είναι σε θέση να καλέσουν βοήθεια (είτε επειδή είναι εγκλωβισμένα κάπου είτε επειδή είναι σοβαρά τραυματισμένα).

Apple Watch Car Crash detection feature

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Apple Watch βοηθά σε τροχαίο ατύχημα. Πέρυσι έγινε γνωστό ένα άλλο περιστατικό, κατά το οποίο το χαρακτηριστικό βοήθησε στη διάσωση ενός ζευγαριού που είχε ατύχημα με μια BMW.

Τα παραπάνω περιστατικά δείχνουν ότι η λειτουργία ανίχνευσης τροχαίου ατυχήματος είναι πολύ σημαντική. Η λειτουργία μπορεί να αυξήσει την ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών. Με την άμεση ειδοποίηση υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, επιταχύνει τη διαδικασία διάσωσης των ατόμων.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Βοήθησε καρδιοπαθή να γίνει μαραθωνοδρόμος

Έπειτα, η λειτουργία αυτή μπορεί να ενημερώσει και τους οικείους ή τους φίλους του χρήστη για το ατύχημα, παρέχοντάς τους την τοποθεσία του, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές ή να παράσχουν πρόσθετη βοήθεια. Ωστόσο, θα πρέπει αυτοί οι χρήστες να έχουν οριστεί ως επαφές έκτακτης ανάγκης για να ειδοποιηθούν.

Η λειτουργία μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη περαιτέρω τραυματισμών, επιτρέποντας στον χρήστη να παραμείνει ακίνητος εάν είναι τραυματισμένος, ενώ ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Δείτε επίσης: Αpple Watch: Έσωσε τη ζωή γυναίκας που κατέρρευσε σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη στα Apple Watch 8 και νεότερες εκδόσεις, στο Αpple Watch SE 2 και στο Apple Watch Ultra, συμπεριλαμβανομένου του Watch Ultra 2.

πηγή: in.mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS