ΑρχικήBusinessΗ Zoom ανακοινώνει απολύσεις

Η Zoom ανακοινώνει απολύσεις

Η Zoom προχωρά σε απολύσεις που επηρεάζουν περίπου 150 υπαλλήλους. Κάθε μέρα, μια νέα εταιρεία τεχνολογίας ανακοινώνει περικοπές προσωπικού.

Zoom απολύσεις

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι περικοπές επηρεάζουν περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού της. “Αξιολογούμε τακτικά τις ομάδες μας για να διασφαλίσουμε την ευθυγράμμιση με τη στρατηγική μας”, δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Zoom. “Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, αξιολογούμε τους ρόλους για να προσθέσουμε δυνατότητες και να συνεχίσουμε να προσλαμβάνουμε σε κρίσιμους τομείς για το μέλλον“.

Η Zoom είπε ότι οι απολύσεις δεν αφορούν ολόκληρη την εταιρεία και ότι θα γίνουν νέες προσλήψεις για τμήματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, τις πωλήσεις, τα προϊόντα και άλλες νέες δραστηριότητες, στις οποίες θα επεκταθεί η εταιρεία το 2024.

Δείτε επίσης: Okta: Έρχονται απολύσεις που επηρεάζουν 400 υπαλλήλους

Από τις αρχές του έτους, 115 εταιρείες τεχνολογίας έχουν απολύσει πάνω από 30.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με το layoffs.fyi.

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft περιέκοψε 1.900 θέσεις εργασίας στο gaming τμήμα της. Επιπλέον, άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Google, η Amazon, η MGM Studios, η Twitch, η Okta, η PayPal και η Salesforce έχουν προβεί σε αντίστοιχες ανακοινώσεις.

Η εφαρμογή Zoom έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς οι εργαζόμενοι στράφηκαν στην πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης για να επικοινωνούν με συναδέλφους, φίλους και οικογένεια. Αλλά καθώς η πανδημία υποχώρησε και πολλοί εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία τους, οι πλατφόρμες αυτές έχασαν τη δημοτικότητά τους σε ένα βαθμό. Γι’ αυτό η εταιρεία αναγκάζεται να κάνει περικοπές.

Δείτε επίσης: PayPal: Σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις για το 2024

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Zoom ανακοίνωσε, επίσης, απολύσεις που επηρέασαν 1.300 εργαζομένους, ή περίπου το 15% του εργατικού της δυναμικού. Τότε, η εταιρεία είχε πει ότι προετοιμαζόταν για την “αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας”.

Οι απολύσεις της Zoom δείχνουν για άλλη μια φορά την κρίση που υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας το τελευταίο διάστημα. Οι απολύσεις σε τέτοια μεγάλη κλίμακα μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας της τεχνολογίας. Η αύξηση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, πιέζοντας τους εργαζομένους να αποδεχθούν χαμηλότερους μισθούς ή λιγότερο ελκυστικές συνθήκες εργασίας.

Δείτε επίσης: Microsoft: Απολύσεις 1900 υπαλλήλων σε Activision Blizzard και Xbox

Επίσης, οι απολύσεις μπορεί να αποθαρρύνουν τους νέους από το να επιδιώξουν καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας, μειώνοντας την προσφορά ταλέντων στο μέλλον. Αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καινοτομία και την ανάπτυξη του τομέα.

Έπειτα, οι απολύσεις μπορούν να έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο για την εργασιακή αστάθεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, καθώς οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα ή να επενδύσουν σε νέες ιδέες.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS