ΑρχικήSecurityΟΗΕ: Κυβερνοεπιθέσεις της Βόρειας Κορέας συγκέντρωσαν $ 3 δισ. για την ανάπτυξη...

ΟΗΕ: Κυβερνοεπιθέσεις της Βόρειας Κορέας συγκέντρωσαν $ 3 δισ. για την ανάπτυξη πυρηνικών προγραμμάτων

Οι παρατηρητές κυρώσεων του ΟΗΕ ερευνούν δεκάδες ύποπτες κυβερνοεπιθέσεις από τη Βόρεια Κορέα που συγκέντρωσαν 3 δισεκατομμύρια με στόχο την ενίσχυση των προγραμμάτων πυρηνικών όπλων της χώρας.

OHE

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) συνέχισε να αψηφά τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας“, ανέφερε μια ομάδα ανεξάρτητων παρατηρητών κυρώσεων σε μια επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η επιτροπή ερευνά 58 ύποπτες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από τη Βόρεια Κορέα, που στόχευσαν εταιρείες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Αυτό έγινε μεταξύ 2017 και 2023 και οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι Βορειοκορεάτες hackers που υπάγονται στην κύρια υπηρεσία ξένων πληροφοριών της Πιονγκγιάνγκ φέρεται να συνέχισαν με μεγάλο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων.

Δείτε επίσης: Βόρεια Κορέα: Hackers έχουν κλέψει crypto για χρηματοδότηση προγραμμάτων πυρηνικών όπλων

Φαίνεται να στοχεύουν, κυρίως, αμυντικές εταιρείες και αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ μοιράζονται υποδομή και εργαλεία.

Η Βόρεια Κορέα “ανέπτυξε περαιτέρω πυρηνικά όπλα και παρήγαγε πυρηνικά υλικά, αν και η τελευταία γνωστή πυρηνική της δοκιμή πραγματοποιήθηκε το 2017“, έγραψαν οι παρατηρητές, οι οποίοι είπαν επίσης ότι η Πιονγκγιάνγκ συνέχισε τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, έβαλε έναν δορυφόρο σε τροχιά και πρόσθεσε μια “τακτική πυρηνική επίθεση υποβρυχίου” στο οπλοστάσιό της.

Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας έχει απαγορεύσει στη Βόρεια Κορέα να πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές και εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων. Από το 2006 υπόκειται σε κυρώσεις του ΟΗΕ, τις οποίες το συμβούλιο έχει επανειλημμένα ενισχύσει για να προσπαθήσει να διακόψει τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής (WMD).

Δείτε επίσης: Χάκερς διέρρηξαν το αμερικανικό ερευνητικό εργαστήριο πυρηνικής ενέργειας

Κυβερνοεπιθέσεις Βόρεια Κορέα πυρηνικά όπλα

Εδώ και χρόνια λέγεται ότι η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί τα κέρδη από τις κυβερνοεπιθέσεις για την πυρηνική της ανάπτυξη με διάφορους τρόπους. Αρχικά, αυτά τα κέρδη χρησιμοποιούνται για την αγορά πυρηνικών υλικών. Αυτά τα υλικά είναι απαραίτητα για την κατασκευή πυρηνικών όπλων και την περαιτέρω ανάπτυξη του πυρηνικού της προγράμματος.

Έπειτα, τα κέρδη από τις κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να χρησιμοποιούνται για την πληρωμή ειδικευμένων επιστημόνων και τεχνικών που εργάζονται στα πυρηνικά προγράμματα. Επίσης, τα κέρδη επενδύονται στην ανάπτυξη υποδομών που είναι απαραίτητες για την πυρηνική ανάπτυξη. Αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίων, ερευνητικών εγκαταστάσεων και άλλων εγκαταστάσεων που είναι απαραίτητες για την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Δείτε επίσης: Η πυρηνική τεχνολογία μπορεί να λύσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής

Τέλος, τα κέρδη χρησιμοποιούνται για την αγορά προηγμένης τεχνολογίας που μπορεί να βοηθήσει στην πυρηνική ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πυρηνικούς αντιδραστήρες και άλλα σχετικά συστήματα.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS