ΑρχικήinetWaymo: Αυτόνομο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ποδηλάτη

Waymo: Αυτόνομο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ποδηλάτη

Ένα από τα αυτόνομα αυτοκίνητα (οχήματα χωρίς οδηγό) της Waymo συγκρούστηκε με έναν ποδηλάτη στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς δεν τον εντόπισε εγκαίρως.

Waymo αυτόνομο όχημα ατύχημα με ποδηλάτη

Εκπρόσωπος της Waymo είπε σχετικά με το περιστατικό: “Στις 6 Φεβρουαρίου στο 17th Street και Mississippi Street στο Σαν Φρανσίσκο, ένα από τα οχήματά μας συγκρούστηκε με έναν ποδηλάτη. Το όχημα της Waymo ακινητοποιήθηκε πλήρως σε διασταύρωση τεσσάρων κατευθύνσεων. Ένα μεγάλο φορτηγό που επερχόταν, προχώρησε μέσω της διασταύρωσης προς την κατεύθυνσή μας και στη συνέχεια όταν έπρεπε να προχωρήσουμε, κινηθήκαμε στη διασταύρωση. Ο ποδηλάτης αποκλείστηκε από το φορτηγό και ακολούθησε πίσω του, στρίβοντας αριστερά και περνώντας στη μεριά του οχήματος Waymo. Όταν ήταν πλήρως ορατός, το όχημά μας φρενάρισε απότομα αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση. Η Waymo κάλεσε την αστυνομία στο σημείο και ο ποδηλάτης έφυγε μόνος του αναφέροντας μόνο μικρές γρατσουνιές“.

Δείτε επίσης: Τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα ίσως αποκτήσουν τιρκουάζ φώτα που θα ειδοποιούν ότι βρίσκονται σε αυτόνομη λειτουργία

Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε ότι ο ποδηλάτης δεν είχε σοβαρά τραύματα.

Η σύγκρουση με τον ποδηλάτη είναι το δεύτερο ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ένας άνθρωπος και ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό τους τελευταίους μήνες στο Σαν Φρανσίσκο. Τον Οκτώβριο του 2023, μια γυναίκα χτυπήθηκε από οδηγό και πετάχτηκε προς ένα κοντινό όχημα Cruise. Στη συνέχεια, το αυτόνομο αυτοκίνητο της Cruise επιχείρησε να πάει στην άκρη του δρόμου, παρασύροντας τη γυναίκα και τραυματίζοντάς την σοβαρά. Τότε, η Cruise είχε πει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η προσπάθεια μετακίνησης του οχήματος στην άκρη “δεν είναι η επιθυμητή απόκριση μετά τη σύγκρουση“. Στην περίπτωση του ατυχήματος με τη γυναίκα, το αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης της Cruise έδωσε εντολή στο όχημα να προσπαθήσει να απομακρυνθεί από την κυκλοφορία, τραβώντας το άτομο προς τα εμπρός, αντί να παραμείνει ακίνητο.

Τον ίδιο μήνα, η Καλιφόρνια ανάγκασε την GM να βγάλει τα οχήματα Cruise από τους κρατικούς δρόμους λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Cruise: Ανακαλεί 950 αυτόνομα οχήματα λόγω ατυχήματος με πεζή

Τα ατυχήματα που εμπλέκουν αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα ώθησαν πάνω από 20 συνδικάτα να απευθύνουν επιστολή στο Υπουργείο Μεταφορών και να ζητήσουν έρευνα σε ολόκληρη τη βιομηχανία σε φορείς, όπως η Waymo και η Zoox της Amazon.

Waymo αυτοκίνητο χωρίς οδηγό
Waymo: Αυτόνομο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ποδηλάτη

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με σύστημα αυτόματης οδήγησης δεν είναι ασφαλή στην τρέχουσα μορφή τους“, έγραψαν τον Νοέμβριο. “Αυτή η βιομηχανία έχει απόλυτη ανάγκη από ομοσπονδιακούς κανονισμούς και ηγεσία για να αποκαταστήσει ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας και να δημιουργήσει μια ρεαλιστική διαδρομή για αυτά τα οχήματα, ώστε να λειτουργούν χωρίς να απειλούνται άλλοι χρήστες στο δρόμο“.

Ένα ατύχημα που επηρεάζει πεζούς ή άλλους οδηγούς μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, οι οποίες περιλαμβάνουν τραυματισμούς, ψυχολογικό τραύμα ή ακόμα και θάνατο.

Δείτε επίσης: Uber: Διαδρομές με πλήρως αυτόνομα οχήματα της Waymo

Από την άποψη της τεχνολογίας των αυτόνομων αυτοκινήτων, ένα τέτοιο ατύχημα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ρυθμιστική παρέμβαση, πιθανές αλλαγές στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων και αυξημένη δημόσια ανησυχία για την ασφάλεια.

Επιπλέον, η εμπιστοσύνη του κοινού στην τεχνολογία των αυτόνομων αυτοκινήτων μπορεί να υπονομευτεί, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει την αποδοχή και την ευρύτερη υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας.

Τέλος, ένα τέτοιο ατύχημα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες απαιτήσεις για εκπαίδευση και πιστοποίηση των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, καθώς και σε αυξημένη έρευνα για την ασφάλεια και την αξιοπιστία της τεχνολογίας.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS